ÚVOD » Turecko » Alanya » Alanya

Wien
★★★

Veľmi dobré8.5
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Výlety
Wien - 1 Wien - 2 Wien - 3 Wien - 4 +10
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Piesočná miešaná s kamienkami, priamo pred hotelom. Plážový servis je za poplatok.

Centrum

Hotel je postavený 750 m od centra Alanye.

Bazén

Menší bazén, detský bazén. Ležadlá a slnečníky pri bazéne zadarmo.

Od letiska

Medzinárodné letisko v Antayi je 120 km od hotela.

Poloha

Turecká riviéra, Stredozemné more, Alanya.

Internet

Wifi pripojenie ja aj na izbe zadarmo.

O hoteli

Menší hotel priamo na pláži, blízko centra a rušného denného aj nočného života. Dobrý pomer kvality a ceny.

Ubytovanie

Izby pre jednu alebo dve osoby, prísteľka je vhodná pre aj pre dospelú osobu. Na izbe je klimatizácia, minichladnička za poplatok, balkón.

Stravovanie

Polpenzia, raňajky a večere formou bufetových stolov. Plážový bar je za poplatok. 

Služby

Plážový bar, bar, pevný internet za poplatok, plážový volejbal, vodné športy na pláži. 

Nákupné možnosti

Najbližšie nákupné  možnosti sú za rohom hotela, do 150 m. 

Domovská stránka

http://hotelwien.com.tr/
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Alanya, významné turecké letovisko obmývané vodami Stredozemného mora, leží vo východnej časti Tureckej riviéry, 125 km od Antalye. Letovisko patrí k najväčším a najnavštevovanejším mestám na pobreží Stredozemného mora a svojim návštevníkom ponúka nielen pestré možnosti rekreácie a športu, ale aj kultúru, históriu a spoločenské vyžitie. V antických dobách bola Alanya hlavným mestom provincie Cilície a obávaným centrom starovekých pirátov. Pod pevnosťou sa rozprestiera malebný prístav s Červenou vežou, v ktorej sa nachádza etnografické a archeologické múzeum. V r. 1953 dal mestu jeho dnešné meno Alanya prvý turecký prezident. V centre mesta sa nachádza mnoho úzkych uličiek plných reštaurácií, kaviarní, barov, diskoték a obchodov s rozličným tovarom. Na tradičných trhoch môžete kúpiť šperky, výrobky z kože, koberce, korenie a rozličné suveníry. Mesto je známe aj piatkovým bazárom Cumartesi Pazar, na ktorom je k dostaniu všetko od suvenírov, šperkov, výrobkov z kože, kobercov, cez oblečenie až po jedlo a korenia.
Letovisko Alanya ponúka vďaka nádherným a čistým plážam, miernej klíme a prekrásnej prírode priam ideálne podmienky pre strávenie aktívnej dovolenky.

Vzdialenosť od letiska

Letisko je vzdialené približne 40 km. Transfer z letiska trvá približne 45 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 317 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Alanya: 2:25 hod.
Košice - Alanya: 2:10 hod.
Poprad - Alanya: 2:20 hod.
Sliač - Alanya: 2:20 hod.
Viedeň - Alanya: 2:25 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 25 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Počasie v Turecku je od januára do marca chladné a na niektorých miestach sa vyskytuje aj sneh. Teploty sa pohybujú od 15°C - 18°C. V apríli začína jar a oteplí sa na 21°C. Máj je o niečo teplejší a teploty vystúpia až na 24°C. Od júna začína letná sezóna a teploty sa pohybujú okolo 30°C, v júli, v auguste a v septembri dosiahnú až 33°C. V októbri teploty zasa klesnú na 27°C, v novembri na 21°C a v decembri sa teploty pohybujú okolo 17°C.

Pláž

Alanya sa vyznačuje tým, že má krásne pláže a kvalitné služby. Na plážach sú mnohé atrakcie a nudiť sa tu nebudete.

KLEOPATRA BEACH

Najznámejšia a najkrajšia turecká pláž je v Alanyi, ktorá sa zapáčila aj Kleopatre a preto jej ju daroval Marcus Antonius ako svadobný dar. Pláž je dlhá 2 kilometre, k dispozícií sú slnečníky a ležadlá. Vďaka kvalitným službám na pláži získala ocenenie Modrou vlajkou.


(Zdroj: flickr//cc/Kleopatra beach)

DAMLATAS BEACH

Je menšia ako Kleopatrina pláž, ale  pomerne široká s dobre rozvinutými službami. Nachádzajú sa tu reštaurácie, bary, kaviarne a malé obchodíky. Má vybudovaný bezbariérový prístup.


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

DEMIRTAS

Demirtas je malé mestečko blízko Alanye, kde sú pláže s krásnym čistým morom. Nájdete tu pokoj pre dokonalý oddych. Na pláži sa taktiež ponúkajú vodné atrakcie.


(Zdroj: flickr//cc/Turkey beach)

KONAKLI BEACH

Pre túto pláž je typický biely piesok a čisté more. Na pláži je možnosť niekoľkých vodných športov a atrakcií. Je veľmi rušnou plážou a v blízkosti sa nachádza niekoľko barov, reštaurácií a kaviarní.


(Zdroj: flickr//cc/Konakli beach)

FUGLA BEACH

Táto pláž je trošku vzdialenejšia s pokojným morom. Je veľmi pokojným miestom, kde si môžete oddýchnuť. More je ideálne pre plavcov.


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

KEYKUBAT BEACH

Keykubat beach patrí k plážam s najkvalitnejšími službami v okolí. Získala ocenenie Modrej vlajky. Má jemný piesok, na niektorých miestach malé kamienky a ponúka širokú škálu vodných športov a taktiež výlety na lodiach.


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

PORTAKAL BEACH

Táto pláž bola tiež ocenená Modrou vlajkou za kvalitné služby a čistotu. V pozadí pláže krásne vidieť pohorie Taurus, ktoré vytvára príjemnú atmosféru. K dispozícií sú ležadlá, slnečníky, možnosť vodných športov. 


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

INCEKUM BEACH

Dva kilometre dlhá piesočnatá pláž má bezpečné podmienky pre kúpanie a plávanie v kryštálovo čistom mori. Táto pláž je vhodná najmä pre rodiny s deťmi. 


(Zdroj: flickr//cc/Incekum beach)

ULAS BEACH

Pláž je známa tým, že za ňou je vybudovaná kamenná oporná stena. Pláž je obklopená krásnou prírodou a je vhodným miestom pre kempovanie alebo piknik. 


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

MAHMULTAR BEACH

Pláž bola menej známa, no začali sa tu stavať hotelové rezorty a postupne sa rozširuje. Je tvorená jemným pieskom a na niektorých miestach aj kamienkami.


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

More

More v Turecku je čisté, priezračné a mierne.

Teplota mora

Teploty mora sú počas celého roka veľmi príjemné.
Január - 17°C, Feburár - 16°C, Marec - 17°C, Apríl - 18°C, Máj - 20°C, Jún - 23°C, Júl - 26°C, August - 28°C, September - 27°C, Október - 23°C, November - 21°C, December - 18°C.

Deti

Niektoré hotelové rezorty v Turecku sú zamerané na rodiny s deťmi, sú vybavené detskými kútikmi, ihriskami a tobogánmi. V okolí dovolenkových stredísk nájdete aj vodné a zábavné parky.

Šport

Na plážach v Alanyi je možnosť vodných športov, zapožičanie vodných bicyklov a skútrov, tiež možnosť hrať plážové športy. Milovníci turistiky môžu vyraziť do prírody a poprechádzať sa po vyznačených turistických chodníkoch.

Zábava

Zabaviť sa môžete v centre mesta, kde sú reštaurácie, bary a kaviarne. V meste nájdete aj diskotékové bary, či bary so živou hudbou.

Mapa

8.5
8
Hodnotenie od zákazníka: 8.1. 2019 o 16:01
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Tento hotel má prvotriednu polohu. Ľudia sú milí. Veľmi dobré raňajky a večere. Manažér je láskavý. Každý deň, upratovali našu izbu. Len jedna vec, vo večerných hodinách je tu hlučne, pretože sa hotel nachádza na jednej z najrušnejších ciest v Alanyi.
zobraziť viac
8
Hodnotenie od zákazníka: 8.1. 2019 o 15:59
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Bol som veľmi ohromený týmto hotelom. Poloha je perfektná, máte pláž, obchody, reštaurácie, všetko, čo potrebujete v blízkosti a hotel je veľmi blízko centra mesta. Izba bola veľmi elegantná a čistá, naozaj som ocenil klimatizáciu na izbe a výhľad na more z balkóna. Raňajky boli chutné, odporúčam tento hotel všetkým.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 8.1. 2019 o 15:57
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Mám rada tento hotel. Je to čisté a obnovené. Izby sú pekné a priamo oproti pláži. Raňajky sú bežné. Večere sú slabé, ale je to normálne pre trojhviezdičkový hotel. Jediná vec, ktorá sa mi nepáčila, je platenie za chladničku, ktorá nie je neobvyklá pre hotely v meste Alanya. Všeobecne sa mi páčil pobyt tu.
zobraziť viac
8
Hodnotenie od zákazníka: 8.1. 2019 o 15:55
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Popísať superlatíva tohto hotela Wien krátkymi slovami, tak by som použil - čisté izby, pekná obsluha, dobré jedlo, pekný bazénik, trochu malý, ale takmer vždy prázdny .Perfektné miesto.
zobraziť viac

MESTO ALANYA

Veľmi navštevované je samotné mestečko Alanya, ktoré ponúka množstvo atrakcií a pamiatok. Má historické centrum mesta s uličkami a budovami, no najzaujímavejšou pamiatkou v tomto meste je zámok Alanya Kalesi, ktorý je postavený na kopci a ponúka krásny výhľad na more.


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

ČERVENÁ VEŽA

Spomínaný zámok Kalesi má 30  metrov vysokú obrannú vežu, v ktorej je vybudované múzeum. Hlavnú časť veže tvorí cisterna na zhromažďovanie vody.


(Zdroj: flickr//cc/Red tower)

TERSANE

Krásna a historicky významná lodenica, ktorá tvorí mohutné opevnenie. V noci je krásne rozsvietená a považuje sa za miesto romantikov.


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

SÜLEYMANOVA MEŠITA

Pôvodná mešita bola postavená v 13. storočí a tá dnešná, je zo 16. storočia, kedy sa konala prestavba. Mešita je súčasťou hradného areálu a je oslavou sultána Süleymana.


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

KALE

Je to pevnosť, ktorej korene siahajú až do antiky. Túto mohutnú pevnosť dal postavať sultán Alaeddin Keykubad I. Dĺžka tejto stavby je 6 kilometrov, po ktorej sa môžete poprechádzať a zažiť troška histórie. A od mesta Alanya je vzdialená cca 26 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Kale)

ALANYA GARDENS

Záhrady v Alanyi sa považujú za oázu pokoja. Je to miesto, kde uvidíte tisícky kvetov, rastlín a kus krásnej prírody. K záhradám sa môžete dostať na požičaných bicykloch alebo na autobuse.


(Zdroj: flickr//cc/Gardens)

AQUAPARK WATERPLANET

Zábavný vodný park, v ktorom nájdete množstvo vodných atrakcií, šmýkačiek, bazénov a kútikov pre deti. V parku zažijete aj oddych aj dobrodružstvo. Pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť bude zaujímavý relax v lese s výhľadom na more, ktorý je súčasťou parku. Aquapark je vzdialený cca 50 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Waterplanet)

JASKYŇA DAMLATAS

V letovisku Alanya sa nachádza viacero veľkolepých jaskýň s rôznymi útvarmi. Najznámejšou jaskyňou je Damlatas, ktorá je plná stalagmitových a stalaktitových útvarov. Je veľmi blízko centra mesta.


(Zdroj: flickr//cc/Damlatas)

JASKYŇA DIM

Ďalšou krásnou jaskyňou je 12 km vzdialená jaskyňa DIM, v ktorej sa nachádza stalagmitová a stalaktitová výzdoba. Odhaduje sa, že jaskyňa má viac ako milión rokov.


(Zdroj: flickr//cc/Cave Dim)

ARCHEOLOGICKÉ MÚZEUM

Turecko je známe tým, že má mnoho múzejných zbierok. V múzeu v Alanyi môžete vidieť archeologickú časť múzea a etnografickú časť múzea. Nachádzajú sa v ňom mramorové, keramické a bronzové artefakty.


(Zdroj: flickr//cc/Archeologic Museum)

CUMA PAZAR

Známy piatkový trh v Alanyi s typickou atmosférou sa nachádza priamo pod zámkom. Nakupovanie je v Turecku považované za kultúrny zážitok. Na trhu sa ponúka ovocie, zelenina, ručné práce, suveníry a mnohé iné.


 (Zdroj: flickr//cc/Market)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na turistickom sprievodcovi Google.