ÚVOD » Turecko » Antalya

Ramada Resort Lara
★★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Ramada Resort Lara - 1 Ramada Resort Lara - 2 Ramada Resort Lara - 3 Ramada Resort Lara - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Antalya je mesto nachádzajúce sa na tureckom pobreží Stredozemného mora, na Tureckej riviére, a je často označované za perlu južného pobrežia. Je tu veľký prístav a tiež medzinárodné letisko. Mesto bolo založené v polovici 2. st. p.n.l. kráľom Pergamonu, Attalosom II. V priebehu storočí tu vládli postupne Rimania, Byzantínci, Seldžukovia i Osmani. Dnes je Antalya hlavným mestom Tureckej riviéry na stredomorskom pobreží a jedným z najkrajších tureckých miest vôbec. Letovisko ponúka obrovské hotelové komplexy, dlhé pláže, športové vyžitie a samozrejme aj zaujímavé okolie a historické pamiatky. Antalya a jej okolie má čo ponúknuť nielen vyznávačom mora a leňošenia na pláži, ale aj milovníkom zábavy, športovcom ako aj milovníkom pamiatok a prírody.

Vzdialenosť od letiska

Letisko je vzdialené 13 km (Antalya). Transfer z letiska trvá približne 20 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 214 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Antalya: 2:15 hod.
Košice - Antalya: 2:00 hod.
Poprad - Antalya: 2:10 hod.
Sliač - Antalya: 2:10 hod.
Viedeň - Antalya: 2:15 hod.

Dĺžky letov sú len približné a informatívne.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 23 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Počasie v Antalyi sa od januára do marca pohybuje od 15°C do 18°C. V apríli sa už začne otepľovať a teplota vystúpi na 22°C. Od mája je už krásne letné počasie a teploty sa pohybujú okolo 26°C. Najteplejšie je od júna do septembra, kedy teploty dosahujú 33°C - 36°C. V októbri sa začne znova ochladzovať na príjemných 26°C, v novembri na 22°C a v decembri sa ochladí až na 16°C.

Pláž

V letovisku Antalya, ktoré je dlhé približne 640 km, nájdete kopec pláží a zátok s jemným pieskom a pozvoľným vstupom do mora.

KONYAALTI PLAJI

Pomerne rušná pláž, kde môžete stráviť aktívnu dovolenku. Je dlhá približne 1,5 km a tvorená jemným pieskom, na niektorých miestach s kamienkami. Pláž ponúka množstvo reštaurácií, obchodov, požičovní a ležadiel. Môžete vyskúšať niektoré z vodných športov, či zahrať si plážové športy.


(Zdroj: flickr//cc/Konyaalti)

KARPUZKALDIRAN PLAJI

Na tejto pláži budete mať krásny pohľad na vodopád Duden, ktorý sa vlieva priamo do mora. Je tvorená jemným pieskom a má pozvoľný vstup do mora, ktoré nie je veľmi hlboké.


(Zdroj: flickr//cc/Duden Waterfall)

LARA PLAJI

Táto pláž patrí medzi najdlhšie pláže v Turecku a má viac ako 12 km. V blízkosti sú vodopády Lower Duden Waterfall. Pláž je tvorená jemným pieskom, na niektorých miestach aj kamienkami. Je veľmi navštevovanou a rušnou plážou. K dispozícii sú slnečníky, ležadlá, reštaurácie, nočné kluby, diskotéky, bary a mnohé iné atrakcie.


(Zdroj: flickr//cc/Lara beach)

PATARA PLAJI

Táto pláž je tou najdlhšou v Turecku, má až 18 km a kopec možností ako tu stráviť deň. Taktiež patrí medzi najkrajšie pláže sveta, má jemný piesok a pozvoľný vstup do mora. Je zaujímavá aj tým, že je chránená, pretože tu pravidelne prichádzajú chránené korytnačky klásť vajíčka.


(Zdroj: flickr//cc/Patara beach)

ADALAR PLAJI

Pláž Adalar patrí k menším plážam, ale aj tak ponúka rôzne služby dovolenkárom. Má skalnaté pobrežie a jemný piesok. Je veľmi pokojnou plážou vhodnou na oddych.


(Zdroj: flickr//cc/Adalar beach)

RESAT ISLAND PLAJI

Táto pláž je známa tým, že kedysi bola promenádou sultána. Dnes tu nájdete jemný piesok a kryštálové more a borovicové lesy naokolo.


(Zdroj: flickr//cc/Antalya)

KAPUTAS PLAJI

Ďalšou krásnou tureckou plážou je Kaputas, ktorá je chránená útesom. Je známa tým, že tam rastie viac ako 200 druhov rastlín, takže sa tu stretnete s krásnou prírodou. Na pláži však nie sú žiadne služby pre dovolenkárov, no je dokonalým miestom na oddych pri pohľade na azúrové more.


(Zdroj: flickr//cc/Kaputas beach)

CIRALI PLAJI

Veľmi čistá pláž, ktorú lemuje krásna príroda. Nájdete tu zopár malých reštaurácií a obchodíkov.


(Zdroj: flickr//cc/Cirali beach)

PHASELIS PLAJI

Kryštálové more a jemný piesok vytvárajú ideálne miesto pre strávenie dovolenky. Pláž je veľmi pokojnou oblasťou vhodnou na oddych. V blízkosti sa nachádza starobylé mestečko Phaselis.


(Zdroj: flickr//cc/Antalya)

SORGUN PLAJI

Je troška ukrytá medzi krásnou prírodou. Nájdete tu kryštálové more a jemný piesok. Táto pláž patrí medzi najkvalitnejšie pláže v tejto oblasti.


(Zdroj: flickr//cc/Sorgun beach)

MERMERLI PLAJI

Maličká pláž, ktorá je taktiež uprostred krásnej prírody, má veľmi dobre podmienky pre kúpanie a oddych.


(Zdroj: flickr//cc/Antalya beach)

Viac pláží nájdete na TripAdvisor.

More

More v Antalyi je má po celý rok veľmi príjemné teploty. Je veľmi čisté, mierne a má výborné podmienky pre plavcov.

Teplota mora

Január - 17°C, Február - 16°C, Marec - 16°C, Apríl - 18°C, Máj - 20°C, Jún - 23°C, Júl - 26°C, August - 28°C, September - 26°C, Október - 24°C, November - 21°C, December - 18°C.

Deti

Hotelové rezorty v letovisku Antalya majú pre deti k dispozícií detské ihriská a kútiky, vodné parky, zábavné parky a mnohé iné atrakcie. Taktiež môžete s deťmi vyraziť do okolia a okolitých miest.

Šport

Na plážach je možnosť vodných športov ako windsurfing, potápanie, vodné skútre. Môžete si zapožičať vodné bicykle alebo si zahrať plážový volejbal, futbal a tenis.

Viac informácií o vodných športoch a športových atrakciách nájdete na TripAdvisor.

Zábava

V stredisku Antalya sa určite zabavíte v centre mesta, kde môžete navštíviť bary a diskotéky so živou hudbou a tancom.

Video

notr.core.map

{"latitude":"36.88414","longitude":" 30.70562999999993","zoom":11}

V letovisku Antalya je veľa možností urobiť si pekný výlet. Môžete si vyraziť do prírody, za dobrodružstvom alebo spoznávať históriu.

ASPENDOS

Veľmi známa a významná pamiatka, ktorá patrí k najlákavejším atrakciám v Turecku. Aspendos bol postavený rímskym architektom a zmestí sa tam až 15 000 divákov. Je to veľmi významné archeologické miesto a miesto rímskeho divadla. Od mesta Antalya sa nachádza cca 5 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Aspendos)

RUINY MYRA

Historická Myra sa spája s tradíciou nosenia sladkostí na Sv. Mikuláša. Biskup Mikuláš mal pochádzať práve z Myry. Môžete sa pokochať krásnym výhľadom na historické ruiny, ktoré predstavujú hrobky vytesané do skál. Vzdialené od mesta Antalya sú cca 13 km.


(Zdroj: flickr//cc/Myra)

PERGÉ

Mestečko Pergé, vzdialené cca 18km, je plné pamiatok ako sú pozostatky divadla, brány a štadiónu. Vidieť tu môžete aj pozostatky kresťanskej baziliky a akropoly. Pergé je veľmi zaujímavým a historicky významným miestom.


(Zdroj: flickr//cc/Perge)

JASKYŇA DAMLATAS

Ak sa potrebujete troška schovať pred slnkom a schladiť sa, tak navštívte jednu z jaskýň, ktoré ponúka Antalya. Najznámejšou je Damlatas, ktorá má liečebné účinky a odporúča sa, aby ju navštívili ľudia s astmou a dýchacími problémami.


(Zdroj: flickr//cc/Damlatas)

JASKYŇA BELDIBI

Ďalšou krásnou jaskyňou je Beldibi, ktorá sa ukrýva vo vápencových skalách. Je zložená z dvoch častí, kde sú unikátne maľby.

JASKYŇA KARAIN

Ďalšia jaskyňa v Antalyi sa skladá z troch častí a je náleziskom rôznych nástrojov z praveku, ľudských lebiek a kostier zvierat.


(Zdroj: flickr//cc/Karain)

KALEICI

Kaleici je centrum mesta, ktoré je historicky významné. Spoznáte tu tureckú kultúru, architektúru a kuchyňu. Poprechádzať sa môžete úzkymi uličkami, navštíviť jednu z miestnych reštaurácií, či pokochať sa pamiatkami.


(Zdroj: flickr//cc/Kaleici)

HADRIÁNOVÁ BRÁNA

Historické centrum mesta Kaleici malo niekoľko vstupných brán a jednou z nich je Hadriánová brána, ktorá bola postavená na počesť cisára Hadriána. Je veľmi zaujímavou a zachovanou stavbou starého mesta.


(Zdroj: flickr//cc/Hadrian´s gate)

VODOPÁDY MANAVGAT

Neďaleko letoviska Antalya tečie rieka Manavgat, ktorá prechádza krásnou prírodou a lesom, kde vytvára menšie vodopády. Je to veľmi známe a často navštevované miesto v Turecku, kde sa nachádza aj park so záhradou. Vzdialené od mesta Antalya je to cca 77 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Manavgat waterfall)

DUDEN WATERFALL

Neďaleko letoviska, približne 13 km, môžete vidieť prírodnú krásu v podobe vodopádu. Rieka Duden steká z pohoria Taurus a vytvára tak dva krásne vodopády, ktorými sa môžete pokochať. V blízkosti sa nachádza aj známa pláž, reštaurácie a iné atrakcie.  


(Zdroj: flickr//cc/Duden waterfall)

OSTROV KEKOVA

Ak si chcete spraviť celodenný výlet, tak odporúčame navštíviť malý ostrovček, ktorý je plný krásnych zátok. Jedinečné sú tiež historické ruiny, ktoré je vidieť pod hladinou priezračného mora. Ostrov je vzdialený cca 195 km.


(Zdroj: flickr//cc/Island Antalya)

HIDIRLIK KULESI

Je to vysoká, 14 metrová valcová veža, ktorá slúžila na obranu. Z veže môžete vidieť panorámu starého mesta a starého prístavu.


(Zdroj: flickr//cc/Tower Kulesi)

FLAUTOVÝ MINARET

Veľmi zaujímavá stavba, ktorá tvorí komplex siedmych budov a je zdobená modrými dlaždicami. Túto stavbu dal v roku 1 230 postavať panovník Anatolian Seljuk Sultan Alaaddin Keykubad I.


(Zdroj: flickr//cc/Antalya)

PRÍSTAV

Starý prístav je dnes obklopený obrovskými útesmi a vytvára tak dokonalé miesto pre romantikov. Je tu množstvo reštaurácií, barov a kaviarní so živou hudbou.


(Zdroj: flickr//cc/Kaleici)

ARCHEOLOGICKÉ MÚZEUM

Priaznivci archeológie a kultúry si prídu na svoje v archeologickom múzeu neďaleko, kde môžu vidieť unikátne zbierky artefaktov.


(Zdroj: flickr//cc/Antalya)

DELFINÁRIUM A AQUAPARK

Výlet vhodný pre deti si môžete spraviť do delfinária, kde uvidíte zábavnú šou a mnohé iné atrakcie. Taktiež je možné si s delfínmi zaplávať a niečo sa o nich naučiť. K delfináriu patrí aj aquapark kde si môžete zaplávať a zabaviť sa na toboganoch, šmýkačkách a iných vodných atrakciách.


(Zdroj: flickr//cc/Doplhinarium)

Viac výletov nájdete na turistickom sprievodcovi Google