ÚVOD » Turecko » Didim - Altinkum » Didim

Long Beach Club Nature
★★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Long Beach Club Nature - Hotel - 1 Long Beach Club Nature - Hotel - 2 Long Beach Club Nature - Hotel - 3 Long Beach Club Nature - Hotel - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Letovisko leží na pobreží Egejského mora, ktoré je typcické tým, že tu býva veľa Britov a Nemcov. Táto oblasť bola pôvodne malá rybárska dedinka, ktorá sa neskôr rozrástla a turisticky zaujímavé a veľmi často navštevované stredisko. Altinkum je nazývané aj "zlaté pláže" a je plné krásnych hotelových rezortov, v ktorých si užijete dovolenku a vychutnáte relax. 

Vzdialenosť od letiska

Najbližšie letisko je vzdialené 85 km (Bodrum). Transfer z letiska trvá približne 1:20 hod.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 943 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Bodrum: 2:00 hod.
Košice - Bodrum: 1:50 hod.
Poprad - Bodrum: 1:55 hod.
Sliač - Bodrum: 1:55 hod.
Viedeň - Bodrum: 2:00 hod.

Dĺžka letov z jednotlivých letísk je len približná a informatívna. 

Dĺžka trasy

Cesta z Bratislavy trvá približne 23 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj cestu trajektom. 

Počasie

Počasie v stredisku Didim Altinkum je ako aj v ostatných strediskách veľmi príjemné. V januári a februári je veľmi príjemná teplota 15°C. V marci sa začne miernejšie otepľovať a to na 18°C. Apríl je začiatkom teplého počasie, kedy teplota vystúpi na 22°C, v máji sa teploty vyšplhajú na 25°C. Od júna je už veľmi horúco a to 31°C, v júli a auguste je v priemere 33°C a v septembri tiež príjemných 30°C. V októbri sa začína ochladzovať na 25°C, v novembri na 21°C a v decembri až na 17°C.

Pláž

Pláže sú široké, piesočnaté a veľmi čisté. Na plážach nájdete občerstvenie, obchodíky, bary, reštaurácie a iné atrakcie.

ALTINKUM BEACH

Veľmi čistá pláž, ktorá je často navštevovaná. Nájdete tu mnoho dobrých reštaurácií s miestnymi špecialitami, rôzne obchody a taktiež požičovne pre vodné športy. Veľmi často sa organizujú plavby loďou do okolia.


(Zdroj: flickr//cc/Altinkum beach)

DIDIM MANASTIR KOYU

Ďalšia krásna pláž v tomto stredisku je veľmi čistá a trošku menej navštevovaná. Práve kvôli tomu je vhodná pre rodiny s deťmi, kde nájdu pokoj. Na pláži sú k dispozícií ležadlá a slnečníky a taktiež je tam možnosť zapožičania vodných bicyklov.

DIDIM BEACH CLUB

Pláž patrí k hotelovému rezortu, ktorý ponúka svojim hosťom slnečníky a ležadlá. Pre deti sú pripravené detské ihriská a iné atrakcie, taktiež pre dospelých plážový bar a možnosť vodných športov. 

SAHTE CENNET BEACH CLUB

Táto pláž je taktiež súčasťou hotelového rezortu. Je obklopená prírodou a k dispozícii sú slnečníky, ležadlá, bary a reštaurácie s miestnym jedlom.

More

More je veľmi príjemné, teplé po celý rok a vhodné pre kúpanie, plávanie a vodné športy.

Teplota mora

Stredisko Didim Atlinkum má príjemné more a po celý rok veľmi teplé.
Január - 16°C, Február - 15°C, Marec - 15°C, Apríl - 16°C, Máj - 19°C, Jún - 21°C, Júl - 23°C, August - 26°C, September - 24°C, Október - 22°C, November - 20°C, December - 17°C.

Deti

Pre deti sú tu prichystané viaceré detské ihriská, detské kútiky, aquaparky so zaujímavými atrakciami a vystúpeniami.

Šport

Okrem plávania v mori si tu prídu na svoje aj milovníci aktívnej dovolenky. Z vodných športov sú k dispozícii: jazda na člne, na jachte, na šlapadke, na banáne alebo na vodných lyžiach. Mnohé hotely poskytujú svojim návštevníkom tenisové kurty, bowlingové dráhy, volejbalové ihriská, fitness a telocvične.

Zábava

Ak hľadáte zábavu v podobe tanca, hudby a diskoték, tak navštívte niektorý z miestnych barov. Počas letnej sezóny sa uskutočňujú rôzne festivaly a oslavy, mnoho diskoték v baroch.

Mapa

V stredisku Didim Altinkum je mnoho atrakcií, ktoré môžete vidieť a spríjemniť si nimi deň.

TEMPLE OF APOLLO

Milovníkov histórie a kultúry očaria starodávne ruiny známeho chrámu. Je to veľmi dobrý nápad na celodenný výlet aj s rodinou a deťmi. V blízkosti rúin sa nachádza parkovisko a niekoľko obchodíkov s občerstvením. 


(Zdroj: flickr//cc/Temple of Apollo)

MILETUS

Ďalšia ukážka tureckej histórie a architektúry sú ruiny amfiteátra Miletus. Môžete sa poprechádzať po amfiteátri a z vrchu budete mať krásny výhľad na celé okolie.


(Zdroj: flickr//cc/Miletus)

DIDYMA

Hlavným mestom strediska je Didyma, ktoré je rozsiahle a leží priamo pri mori. Mestečko ponúka rôzne zrúcaniny chrámov, ktoré môžete vidieť, taktiež mnoho reštaurácií, barov a obchodov. Ideálne miesto pre večernú prechádzku uličkami. 


(Zdroj: flickr//cc/Didyma)

Viac výletov nájdete na TripAdisor.