ÚVOD » Turecko » Avsallar » Avsallar

Hotel White City Resort
★★★

Veľmi dobré9.6
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Výlety
Hotel White City Resort - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Piesková pláž s pozvoľným vstupom do mora so slnečníkmi, ležadlami a plážovými uterákmi zadarmo.

Centrum

Centrum mesta Avsallar je vzdialené od hotela približne 1 kilometer. 

Bazén

V rámci hotelového komplexu je k dispozícií bazénový komplex s vonkajším a vnútorným bazénom, bazénom s toboganmi a bazénom pre deti.

Od letiska

Medzinárodné letisko v meste Antalya je vzdialené približne 110 kilometrov.

Poloha

Hotel je situovaný v stredisku Avsallar, v bezprostrednej blízkosti hotela sa nachádza aquapark.

Internet

K dispozícií je WiFi pripojenie zadarmo, internetový kútik je za poplatok.

O hoteli

Obľúbený moderný hotelový rezort je svojím vybavením a ponukou služieb vhodný pre všetky vekové kategórie. 

Ubytovanie

Hotel ponúka ubytovanie v priestranných dvojlôžkových izbách s možnosťou jednej prístelky. Izby sú vybavené vlastným sociálnym zariadením, sušičom na vlasy, TV, minibarom, klimatizáciou, trezorom za poplatok, WiFi, balkónom alebo terasou. Niektoré izby majú možnosť bočného výhľadu na more.

Stravovanie

Koncept All Inclusive, ktorý zahŕňa raňajky, obedy a večere podávané vo forme bufetových stolov, ľahké občerstvenie počas dňa, nočné občerstvenie, miestne alko a nealko nápoje. Presný popis konceptu je k dispozícií po ubytovaní.

Služby

V rámci hotelového areálu sa organizuje denný a večerný animačný program pre deti a dospelých. Hotel má bohatú ponuku služieb na trávenie aktívnej dovolenky. Pre aktívnejších je možnosť využitia fitness centra, stolného tenisu, šípky, jogy a vodné športy na pláži za poplatok. Zrelaxovať je možné v tureckých kúpeľoch a v saune, za poplatok je možné si objednať masáže a procedúry. Pre najmenších návštevníkov hotela je k dispozícií miniklub, detské ihrisko a detský bazén. Okrem iného sa v hotelovom areáli nachádza aj kaderníctvo, požičovňa áut, lekárska služba a zóna pre neskorý alebo skorý prílet a odlet.

Nákupné možnosti

V rámci hotelového areálu sa nachádza nákupná zóna. 

Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Avsallar patrí medzi najkrajšie časti Tureckej riviéry, je to veľmi obľúbené letovisko, ktoré je vzdialené cca 80 km od známeho tureckého letoviska Antalye. V minulosti bol Avsallar malým rybárskym mestečkom a dnes je to letovisko s hotelovou zástavbou, no napriek tomu sa tu nachádzajú miesta plné zelene. Nájdeme tu typické turecké obchodíky, reštaurácie, kaviarne a večer sa Avsallar mení v centrum zábavy plné hudby a tanca.

Vzdialenosť od letiska

Letisko je vzdialené 80 km (Antalya). Transfer z letiska do stredísk trvá približne 1 hodinu.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 293 km.

Dĺžka letu

Najbližšie letisko je v stredisku Antalya.

Bratislava - Antalya: 2:15 hod.
Košice - Antalya: 2:00 hod.
Poprad - Antalya: 2:10 hod.
Sliač - Antalya: 2:10 hod.
Viedeň - Antalya: 2:15 hod.

Dĺžky letov sú len približné a informatívne.

Dĺžka trasy

Cesta z Bratislavy autom trvá približne 25 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Počasie v letovisku Avsallar sa od januára do marca pohybuje od 15°C do 18°C. V apríli sa už začne otepľovať na približne 22°C. V máji sa začína krásne letné a veľmi teplé počasie a teploty sa pohybujú okolo 26°C. Najteplejšie je od júna do septembra, kedy teploty dosahujú 33°C - 36°C. V októbri sa začne znova ochladzovať na príjemných 26°C, v novembri na 22°C a v decembri sa ochladí až na 16°C.

Pláž

Pláže v tomto letovisku sú široké, miestami kamienkové a miestami piesočnaté.  Morské dno je väčšinou kamenisté, a preto sú na mnohých miestach postavené móla, ktoré turistom umožňujú vstup do mora. Nájdete tu však aj pláže s veľmi pozvoľným a miernym vstupom do vody, čo ocenia najmä rodiny s malými deťmi. Na plážach je možné vykonávať viacero športových aktivít (potápanie, windsurfing, výlety loďou ai).


(Zdroj: flickr//cc/Avsallar)

More

Podobne ako v ďalších strediskách Turecka, je aj tu more veľmi čisté a po celý rok príjemné teplé a vhodné na kúpanie.

Teplota mora

Január - 17°C, Február - 16°C, Marec - 16°C, Apríl - 18°C, Máj - 20°C, Jún - 23°C, Júl - 26°C, August - 28°C, September - 26°C, Október - 24°C, November - 21°C, December - 18°C.

Deti

Mnohé hotelové rezorty sú stavané na dovolenku pre rodiny s deťmi a majú vybudované aquaparky, detské ihriská a iné atrakcie, kde sa zabavia aj vaše deti.

Šport

Na plážach možnosť vodných športov, plážových športov, možnosť zapožičania bicyklov alebo môžete ísť na turistiku do okolitej prírody.

Zábava

Zabavíte sa v miestnych baroch a reštauráciach, kde sa usporadúvajú ochutnávky miestnych špecialít a nápojov. Pre mladších sú tu bary, diskotéky a rôzne oslavy, ktoré sa konajú počas letnej sezóny.

Mapa

Video

9.6
10
Hodnotenie od zákazníka: 10.1. 2019 o 18:42
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Výborný hotel. Medzi nedostatky patria pomalé výťahy, chýba ventilátor v kúpeľni. Všetko ostatné je v poriadku. Dve pláže, jedna pre deti, druhá pre dospelých. Vynikajúca strava. Bola som spokojná so všetkým.
zobraziť viac
8
Hodnotenie od zákazníka: 10.1. 2019 o 18:40
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Hotel je pomerne malý, veľmi dobrý a má čisté izby, má výborné kúpele a telocvičňu. Mal som rád pláž, kde bol malý piesočnatý záliv. Bazén má výbornú čistotu a stále sa upratuje. Pre mňa bolo žiaľ zlé jedlo, neodporúčam vegetariánom. Chudobné večerné animácie, veľmi slabé.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 10.1. 2019 o 18:35
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Boli sme dvaja dospelí v období 23-29. 09.2018. Nebol to náš prvý pobyt v Turecku, ale zatiaľ najlepší. Skvelý hotel, priateľské služby, bohaté jedlá po celý deň a všetko veľmi čisté. Upratuje sa tu celý deň. V bazéne bola voda veľmi čistá a pravidelne sa menila. Záhradník chodil a ručne odstraňoval suchú trávu. Odporúčam.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 10.1. 2019 o 18:30
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Bývanie bolo čisté a upratovalo sa každý deň, aj sa menili uteráky. Jedlo skvelé, výhľad krásny, služby v poriadku. Možno malou nevýhodou je malá pláž.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 10.1. 2019 o 18:24
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.cz
Plusy: Dovolenka bola super. Animátori sú tiež super, vymýšľali zábavu a boli vždy usmievavý a ochotní. Izby boli čisté, upratuje sa každý deň a určite by som sa sem vrátila. Hovorí sa tu takmer všetkými jazykmi. Odporúčam všetkým.
zobraziť viac

Avsallar je stredisko hneď vedľa známej Alanye, kde môžete vidieť množstvo atrakcií a zaujímavostí. 

SEAlANYA DOLPHINPARK

Krásny zábavny park s delfínmi a mnohými inými druhmi rýb, od mesta Avsallar je vzdialený cca 4 km. Môžete sa tešiť na šou s delfínmi a taktiež si môžete s nimi aj zaplávať. Informácie o cenách vstupného a ďalších podrobnostiach nájdete na webovej stránke.


(Zdroj: flickr//cc/Dolphinarium)

KALE

Je to pevnosť, ktorej korene siahajú až do antiky. Túto mohutnú pevnosť dal postavať sultán Alaeddin Keykubad I. Dĺžka tejto stavby je 6 kilometrov, po ktorej sa môžete poprechádzať a zažiť troška histórie. Pevnosť nájdete cca 27 km od Avsallaru pri meste Alanya.


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

CUMA PAZAR

Známy piatkový trh v Alanyi s typickou atmosférou sa nachádza priamo pod zámkom. Nakupovanie je v Turecku považované za kultúrny zážitok. Na trhu sa ponúka ovocie, zelenina, ručné práce, suveníry a mnohé iné. Alanya leží cca 24 km od mesta Avsallar.


(Zdroj: flickr//cc/Market)

AQUAPARK WATERPLANET

Zábavný vodný park, v ktorom nájdete množstvo vodných atrakcií, šmýkačiek, bazénov a kútikov pre deti. V parku zažijete aj oddych aj dobrodružstvo. Pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť bude zaujímavý relax v lese s výhľadom na more, ktorý je súčasťou parku. Aquapark je vdzialený cca 9 km.


(Zdroj: flickr//cc/Aqualand)

TAURUS

Najznámejšie pohorie Turecka je pohorie Taurus, ktoré zaujme najmä nadšencov turistiky a dobrodruhov. Pohorie je vdzialené cca 125 km. Má prevažne náročný terén, ale nádhernú prírodu a výhľady. Mnohé cestovné kancelárie organizujú jeep safari, kde môžete spoznať miestnu prírodu a turecké dedinky.


(Zdroj: flickr//cc/Taurus)

MESTO ALANYA

Veľmi navštevované je samotné mestečko Alanya, ktoré ponúka množstvo atrakcií a pamiatok. Má historické centrum mesta s uličkami a budovami, no najzaujímavejšou pamiatkou v tomto meste je zámok Alanya Kalesi, ktorý je postavený na kopci a ponúka krásny výhľad na more. Alanya leží od Avsallaru cca 24 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

ASPENDOS

Veľmi známa a významná pamiatka, ktorá patrí k najlákavejším atrakciám v Turecku. Aspendos bol postavený rímskym architektom a zmestí sa tam až 15 000 divákov. Je to veľmi významné archeologické miesto a miesto rímskeho divadla.


(Zdroj: flickr//cc/Aspendos)

PERGÉ

Mestečko Pergé, vzdialené cca 97 km, je plné pamiatok ako sú pozostatky divadla, brány a štadiónu. Vidieť tu môžete aj pozostatky kresťanskej baziliky a akropoly. Pergé je veľmi zaujímavým a historicky významným miestom.


(Zdroj: flickr//cc/Pergé)

JASKYŇA DAMLATAS

Ak sa potrebujete troška schovať pred slnkom a schladiť sa, tak navštívte jednu z jaskýň, ktoré ponúka Antalya. Najznámejšou je Damlatas, ktorá má liečebné účinky a odporúča sa, aby ju navštívili ľudia s astmou a dýchacími problémami.


(Zdroj: flickr//cc/Damlatas)

VODOPÁDY MANAVGAT

Neďaleko letoviska Avsallar, približne 39 km, tečie rieka Manavgat, ktorá prechádza krásnou prírodou a lesom, kde vytvára menšie vodopády. Je to veľmi známe a často navštevované miesto v Turecku, kde sa nachádza aj park so záhradou.


(Zdroj: flickr//cc/Manavgat)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.