ÚVOD » Turecko » Bodrum

Hapimag Resort Sea Garden
★★★★★

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Hapimag Resort Sea Garden - hlavní foto - 1 Hapimag Resort Sea Garden - pohled na resort - 2 Hapimag Resort Sea Garden - pohled na areál hotelu - 3 Hapimag Resort Sea Garden - dvoulůžkový pokoj - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Bodrum patrí medzi najstaršie mestá v Turecku a spolu s okolím sú veľmi známym historickým miestom. V Bodrume a jeho okolí môžete vidieť mnoho pamiatok a atrakcií.

MAUSÓLOS

Ide o veľmi známu hrobku kráľa Mausóla, ktorá je čiastočne zrekonštruovaná. Je zdobená krásnymi sochami v životnej i nadživotnej veľkosti.


(Zdroj: flickr//cc/Mausolos)

BODRUM CASTLE

Bodrum Castle tiež nazývaný Hrad Sv. Petra je veľmi zaujímavou pamiatkou v tomto meste. Ide o dominantu mesta, ktorá bola postavená v 15. storočí. Vo vnútri je archeologické múzeum so zbierkami a rôznymi predmetmi. Na hrade sa cez sezónu konajú rôzne festivaly a oslavy.


(Zdroj: flickr//cc/Bodrum Castle)

BODRUM AMPHITHEATER

Rímsky amfiteáter, ktorý pochádza z rímskeho obdobia je voľne dostupný turistom. Ide o amfiteáter, kde sa v minulosti konali rôzne gladiátorske bitky a divadelné predstavenia. Na amfiteáter sa zmestilo až 13 000 divákov.


(Zdroj: flickr//cc/Bodrum)

ZEKI MUREN ARTS MUSEUM

Navštíviť môžete aj umelecké múzeum a pokochať sa kultúrou umenia. Múzeum bolo postavené na počesť tureckého speváka, herca a skladateľa Zeka Murena. 

BODRUM BAZZAR

Typický turecký bazár, ktorý je plný vôní, chutí a hudby. Je ukážkou tureckého života a nakúpiť si tam môžete naozaj hocičo.


(Zdroj: flickr//cc/Market)

Viac výletov v okolí Bodrumu nájdete na turistickom sprievodcovi Google alebo na TripAdvisor.