ÚVOD » Turecko » Kizilot

Club Turan Prince World
★★★★★

Popis hotela
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Club Turan Prince World - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

O destinácii

Kizilot, rozvíjajúce sa moderné letovisko na Tureckej riviére, leží asi 14 km od mesta Manavgat s prírodnou vodnou rezerváciou, cca 20 km od historického mesta Side s nákupnými a zábavnými možnosťami a 80 km od medzinárodného letiska Antalya. Kizilot je v podstate turistické centrum - oblasť s radom hotelov, apartmánov a ďalších ubytovacích zariadení, ktoré sú situované neďaleko pláže. Návštevníkom sú k dispozícii reštaurácie, kaviarne, zábavné zariadenia a obchodíky so suvenírmi. Dovolenka v Kizilot je určite skvelou voľbou pre rodinky s malými deťmi, seniorov ale aj mladých turistov a milovníkov histórie.

Vzdialenosť od letiska

Najbližšie letisko sa nachádza vo vzdialenosti 80 km (Antalya). Transfer z letiska trvá približne 1 hodinu.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

2 272 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Antalya: 2:15 hod.
Košice - Antalya: 2:00 hod.
Poprad - Antalya: 2:10 hod.
Sliač - Antalya: 2:10 hod.
Viedeň - Antalya: 2:15 hod.

Dĺžky letov sú len približné a informatívne.

Dĺžka trasy

Cesta autom alebo autobusom z Bratislavy trvá približne 25 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Podobne ako v susedných letoviskách Kizilotu je aj tu počasie počas celého roka veľmi príjemné. Od januára do marca sa teplota pohybuje od 15°C do 17°C. V apríli je už o čosi teplejšie a teploty začnú vystupovať na 22°C. Od mája je už krásne letné počasie a teploty sa pohybujú okolo 25°C. Najteplejšie je od júna do septembra, kedy teploty dosahujú 33°C - 35°C. V októbri sa začne znova ochladzovať na príjemných 26°C, v novembri na 22°C a v decembri sa ochladí až na 16°C.

Pláž

Pláž v Kizilote je dlhá, široká, tvorená zlatistým pieskom s pozvoľným vstupom do mora. Sú tu skvelé podmienky pre prevádzkovanie najrôznejších vodných športov, ako je windsurfing, paragliding, kiting, jazda na vodných lyžiach či vodných skútroch.


(Zdroj: flickr//cc/Kizilot)

More

More v letovisku Kizilot je veľmi čisté a priezračné. V tejto oblasti je typické mierne more, ktoré je vhodné pre plavcov ale aj pre deti.

Teplota mora

Január - 16°C, Február - 15°C, Marec - 16°C, Apríl - 17°C, Máj - 20°C, Jún - 22°C, Júl - 25°C, August - 27°C, September - 26°C, Október - 23°C, November - 20°C, December - 18°C.

Deti

Pre deti sú v tomto letovisku pripravené detské kútiky, ihriská, šmýkačky a rôzne iné atrakcie.

Šport

Na plážach a na mori sú skvelé podmienky pre prevádzkovanie najrôznejších vodných športov, ako je windsurfing, paragliding, kiting, jazda na vodných lyžiach či vodných skútroch ai. Samozrejme za športom si môžete vyraziť aj do okolia a to na turistiku alebo si môžete požičať bicykel.

Zábava

Ak zatúžite po rušnom nočnom živote a zábave, môžete sa vydať do neďalekého mesta Manavgat, kde môžete navštíviť množstvo barov, reštaurácií a diskoték so živou hudbou a tancom.

Mapa

Video

Stredisko Kizilot je obklopené mestami a miestami, ktoré dýchajú históriou a v ktorých môžete spoznať tureckú kultúru. Oplatí sa Vám navštíviť zaujímavé miesta v susednej Alanyi, Antalyi či v stredisku Side.

ASPENDOS

Veľmi známa a významná pamiatka, ktorá patrí k najlákavejším atrakciám v Turecku, vzdialená od mesta Kizilot je cca 50 km. Aspendos bol postavený rímskym architektom a zmestí sa tam až 15 000 divákov. Je to veľmi významné archeologické miesto a miesto rímskeho divadla.


(Zdroj: flickr//cc/Aspendos)

PERGÉ

Mestečko Pergé, vzdialené cca 76 km, je plné pamiatok ako sú pozostatky divadla, brány a štadiónu. Vidieť tu môžete aj pozostatky kresťanskej baziliky a akropoly. Pergé je veľmi zaujímavým a historicky významným miestom.


(Zdroj: flickr//cc/Pergé)

JASKYŇA DAMLATAS

Ak sa potrebujete troška schovať pred slnkom a schladiť sa, tak navštívte jednu z jaskýň, ktoré ponúka Antalya, vzdialená cca 90 km. Najznámejšou je Damlatas, ktorá má liečebné účinky a odporúča sa, aby ju navštívili ľudia s astmou a dýchacími problémami.


(Zdroj: flickr//cc/Damlatas)

VODOPÁDY MANAVGAT

Neďaleko letoviska Antalya, ktorá leží od Kizilotu cca 90 km, tečie rieka Manavgat, ktorá prechádza krásnou prírodou a lesom, kde vytvára menšie vodopády. Je to veľmi známe a často navštevované miesto v Turecku, kde sa nachádza aj park so záhradou.


(Zdroj: flickr//cc/Manavgat)

DUDEN WATERFALL

Neďaleko letoviska môžete vidieť prírodnú krásu v podobe vodopádu. Rieka Duden steká z pohoria Taurus a vytvára tak dva krásne vodopády, ktorými sa môžete pokochať. V blízkosti sa nachádza aj známa pláž, reštaurácie a iné atrakcie. 


 (Zdroj: flickr//cc/Duden waterfall)

DELFINÁRIUM A AQUAPARK

Výlet vhodný pre deti si môžete spraviť do delfinária, kde uvidíte zábavnú šou a mnohé iné atrakcie. Taktiež je možné si s delfínmi zaplávať a niečo sa o nich naučiť. K delfináriu patrí aj aquapark kde si môžete zaplávať a zabaviť sa na toboganoch, šmýkačkách a iných vodných atrakciách.


(Zdroj: flickr//cc/Doplhinarium)

MESTO ALANYA

Veľmi navštevované je samotné mestečko Alanya, ktoré ponúka množstvo atrakcií a pamiatok. Vzdialené je cca 46 km. Má historické centrum mesta s uličkami a budovami, no najzaujímavejšou pamiatkou v tomto meste je zámok Alanya Kalesi, ktorý je postavený na kopci a ponúka krásny výhľad na more.



(Zdroj: flickr//cc/Alanya)

AQUAPARK WATERPLANET

Zábavný vodný park, v ktorom nájdete množstvo vodných atrakcií, šmýkačiek, bazénov a kútikov pre deti. V parku zažijete aj oddych aj dobrodružstvo. Pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť bude zaujímavý relax v lese s výhľadom na more, ktorý je súčasťou parku. Aquapark je vzdialený cca 14 km.


(Zdroj: flickr//cc/Waterplanet)

BALÓNOM NAD GOREME

Národným parkom sa môžete pokochať aj z výšky, a to z balónov. V národnom parku je totiž možnosť preletieť nad týmito unikátnymi skalnými útvarmi.


(Zdroj: flickr//cc/Goreme)