Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Kampánia (oblasť Neapolu) » Paestum

Villaggio Cerullo

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Villaggio Cerullo - 1 Villaggio Cerullo - 2 Villaggio Cerullo - 3 Villaggio Cerullo - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Kampánia je taliansky región, ktorý je veľmi významným historickým, kultúrnym, hospodárskym aj obchodným centrom. Skvelé miesto na dovolenku, pretože každý si tu určite niečo nájde. Má bohatú architektúru a umenie antických amfiteátrov, cez románske, gotické a barokové kostoly,  či paláce až po moderné presklené pasáže uvidíte na každom druhom kroku. Ak Vás lákajú prírodné skvosty, môžete navštíviť množstvo prírodných parkov alebo najväčšie lákadlo oblasti - Vesuv. 
Hlavným mestom tohto regiónu je Neapol, ktorý je veľmi dôležitým centrom. Nájdete tu množstvo pamiatok, zákutí a iných miest, ktoré si zamilujete. Medzi ďalšie zaujímavé a turisticky veľmi významné miesta patria mesto Caserta, Salerno a Sorrento. K regiónu Kampánia patria aj krásne ostrovy Capri a Ischia. Ischia je známym kúpeľným ostrovom, kde sa nachádza najviac minerálnych a termálnych prameňov. V Kampánii je zaujímavým miestom aj staré antické mesto Pompeje.
Kampánia je regiónom pravej pizze, mozzarely, vína a výborných citrónoch, ktoré sú pre Kampániu typickým znakom.

Vzdialenosť od letiska

Letisko sa nachádza v hlavnom meste Regiónu - Neapole. Transfer z letiska trvá približne 30 - 60 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 405 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Naples (Neapol): 1:05 hod.
Košice - Naples (Neapol): 1:20 hod.
Poprad - Naples (Neapol): 1:20 hod.
Sliač - Naples (Neapol): 1:15 hod.
Viedeň - Naples (Neapol): 1:05 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 14 hodín, vedie cez krajinu Rakúsko a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Začiatok roka, teda január a február je troška chladnejší a teploty sa pohybujú okolo 13°C, no v marci sa začne otepľovať na 16°C a v apríli na 18°C. V máji sa začína pekné a teplé počasie a teploty vystúpia na 23°C a v júni až na 26°C. Horúce leto je v júli a auguste, kedy teploty dosiahnú až 30°C. V septembri je stále ideálne počasie na dovolenku, pretože teploty vystúpia až na 28°C. V októbri sa stretnete s príjemnou teplotou 23°C a v novembri s teplotou 18°C. December je už chladný a teplota sa pohybuje okolo 13°C.

Pláž

Pláže v Kampánii sú väčšinou v južnej časti, ktorá je viac navštevovaná turistami, ktorí vyhľadávajú leňošenie pri mori a na pláži. Pláže sú piesočnaté s pozvoľným vstupom do priezračného a čistého mora.
Veľmi pekné pláže nájdete aj na ostrovoch Capri a Ischia.

Baia di Ieranto

Približne hodinku od Neapolu sa nachádza oblasť Massa Lubrense, kde nájdete pláž Baia di Ieranto. Pláž je síce menšia, no má vynikajúce podmienky pre oddych, plávanie ale aj šnorchlovanie. Je obklopená skalami a prírodou, takže milovníci turistiky si ju taktiež určite zamilujú. 


(Zdroj: flickr//cc/Baia di Ieranto)

Cala Bianca

Pláž nájdete na juhu Kampánie v oblasti Marina di Camerota. Pláž je obklopená skalnými útesmi a skalnými útvarmi, ktoré vytvárajú nádhernú scenériu. Pláž je piesočnatá s jemnými kamienkami a krásnym tyrkysovým morom. Je veľmi vhodná pre oddych od rušných miest.


(Zdroj: flickr//cc/Marina di Camerota)

Punta del Capo

Neďaleko od Neapolu na polostrove Sorrento sa nachádza mnoho krásnych pláží. Jednou z nich je aj Punta del Capo, ktorá je piesočnatá a má pozvoľný vstup do čistého mora. Nad plážou sa nachádzajú skalné útvary, odkiaľ je nádherný výhľad na celé okolie.

Bagni d´Arienzo

Kúsok od Sorrenta sa nachádza obľúbená oblasť Positano, kde nájdete kamienkovú pláž s veľmi čistým morom a skalnými útvarmi. Na pláži nájdete aj slnečníky a ležadlá a v blízkosti aj zopár reštaurácií a barov.

Viac pláží nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.

More

Tyrhénske more, ktoré obmýva pobrežie Kampánie je veľmi čisté a po celý rok príjemne teplé.

Teplota mora

Január - 15°C, Február - 14°C, Marec - 14°C, Apríl - 15°C, Máj - 19°C, Jún - 22°C, Júl - 26°C, August - 27°C, September - 25°C, Október - 22°C, November - 19°C, December - 16°C.

Šport

V prímorskych letoviskách si môžete vybrať z ponuky vodných športov. V Kampánii si môžete užiť aj turistiku do prírody alebo cykloturistiku.

Zábava

V centre mesta Neapol určite nájdete miesta, kde môžete vyraziť za zábavou. Množstvo barov, reštaurácií, diskoték ale aj pouličných spevákov nájdete v tomto nádhernom meste. V lete môžete natrafiť aj na rôzne festivaly a koncerty.

Mapa

Video

Kampánia je doslova plná pamiatok. Nájdete tu historické, kultúrne a prírodné pamiatky. Mnoho z nich je aj zapísaných do zoznamu UNESCO.

Neapol

Hlavné mesto regiónu Neapol je dôležitým historickým, kultúrnym, hospodárskym aj obchodným centrom. Pozrieť si môžete chrámy, kostoly, hrady a taktiež futbalový štadión futbalového klubu Neapol, v ktorom hrá aj slovenský futbalista Marek Hamšík. Mesto Neapol je zapísané v Zozname UNESCO.


(Zdroj: flickr//cc/Neapol)

Sorrento

Približne 50 km od Neapolu sa nachádza taktiež veľmi významné mestečko Sorrento. Mesto je postavané medzi skalnými útvarmi a ukrýva množstvo krásnych piesočnatých pláží. Okrem pláží môžete navštíviť aj niekoľko pamiatok alebo môžete navštíviť miestne reštaurácie, kde Vám pripravia miestne špeciality.


(Zdroj: flickr//cc/Sorrento)

Okruh ostrovom Ischia

Ak nechcete len klasickú letnú dovolenku pri mori, tak Vám odporúčame navštíviť takmer všetky zákutia ostrova Ischia. Na ostrove si môžete požičať hocijaký dopravný prostriedok a prejsť ním celý ostrov. Na ostrove spoznáte mnohé botanické záhrady, pamiatky, mestá, hory ale aj kultúru, zvyky a tradície miestnych obyvateľov. Od hlavného mesta je ostrov vzdialený cca 60 km, ale je potrebné využiť trajekt. 


(Zdroj: flickr//cc/Ischia)

Okruh ostrovom Capri

Ostrov je obľúbenou destináciou nie len v lete, ale aj v zimných mesiacoch. Capri je známe ako ostrov divokej prírody, obrovských skál, balvanov a taktiež jaskýň, ktorých je na ostrove neúrekom. Capri je ostrov s bohatou históriou a pamiatkami. Z čias starých Rimanov sa tu zachovali rôzne miesta s pamiatkami a našli mnohé archeologické náleziská. Od hlavného mesta je ostrov vzdialený cca 45 km, ale je potrebné využiť trajekt. 


Capri

Sopka Vezuv

Pre milovníkov turistiky je zaujímavým výletom výstup k činnej sopke Vezuv. Výstup do výšky približne 300 metrov by mali zvládnuť všetci. Na vrchole sopky Vás čaká jedinečný panoramatický výhľad na celé okolie.

Pompeje

Zaujímavé archeologické nálezisko Pompeje, vzdialené od Neapolu cca 25 km a kedysi antické mesto Vás ohromí. Nachádza sa len 25 km od Neapolu. Spoznáte historicky veľmi zajímavé miesto s krásnou prírodou.


(Zdroj: flickr//cc/Pompei)

Národný park Cilento

Približne 120 km južne od Neapolu sa nachádza Národný park Cilento, ktorý ponúka krásnu prírodu, výhľady a miesta, na ktorých si spravíte azda najkrajšie fotografie v Kampánii. Národný park siaha až po pobrežie, kde je niekoľko krásnych pláží.

Positano

Mestečko Positano sa nachádza 60 km od Neapolu a je prístavým mestom. Typickým znakom tohto mesta sú zaujímavé domčeky, ktoré sú postavané tak, akoby vyrastali priamo zo skaly.


(Zdroj: flickr//cc/Positano)

Amalfi

Neďaleko mestečka Positano sa nachádza ďalšie zaujímavé mesto Amalfi. Z hlavného mesta je to cca 65 km. V meste môžete navštíviť Smaragdovú jaskyňu a mnohé iné zaujímavé miesta.


(Zdroj: flickr//cc/Amalfi)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.