Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Kalábria

Villaggio Baia di Zambrone

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Villaggio Baia di Zambrone - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Reggio Calabria

Mestečko Reggio Calabria je známe tým, že je postavané na špici talianskej čižmy. Mestečko sa vyznačuje krásnou architektúrou pamiatok. Pozrieť si môžete kostoly, kaplnky, paláce, múzeá, galérie a mnoho ďalšieho. Nádherné sú aj námestia, uličky a miestne reštaurácie a kaviarne. Od hlavného mesta Catanzaro sa nachádza cca 160 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Reggio Calabria)

Catanzaro

Hlavné mesto regiónu Kalábria bolo kedysi známym remeselným mestom. Dnes sa môžete pokochať uličkami, pamiatkami a námestiami, ktoré sa nachádzajú v historickom centre mesta. 


(Zdroj: flickr//cc/Catanzaro)

Amantea

Amantea je starobylé mestečko v západnej časti Kalábrie, ktoré sa pýši historickým centrom a neopakovateľným panoramatickým výhľadom. Od hlavného mesta je Amantea vzdialená cca 70 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Amantea)

Sicília

Za návštevu určite stojí aj Sicília - starobylý ostrov Talianska, ktorý je najväčší v Stredozemnom mori. Môžete sa pokochať sicílskou prírodou, architektúrou alebo navštíviť niektoré z pamiatok. Z Kalábrie, z hlavného mesta Catanzaro je to cca 370 km.


(Zdroj: flickr//cc/Sicilia)

Tropea

Tropea, z hlavného mesta vzdialená cca 90 km, je stredisko v západnej časti Kalábrie a ponúka nie len krásne piesočnaté pláže, ale aj množstvo pamiatok. Navštíviť môžete Kostol svätého Františka z Assisi, Kostol svätej Márie, Normandskú katedrálu a ďalšie zámky, paláce a kostoly.


(Zdroj: flickr//cc/Tropea)

Spicy Calabria

Perlou Kalábrie sú jej typické talianské srobylé kostoly a úzke uličky, ktorými sa môžete poprechádzať najmä večer, keď vytvárajú romantickú atmosféru. Hlavné mesto je vzdialené cca 150 km. 

Pizzo

Malá rybárska dedinka, vzdialená od hlavného mesta cca 55 km. Na západe regiónu je miesto s historickým centrom so známym námestím plným farebných stolov a markíz La Piazza della Republica.


(Zdroj: flickr//cc/Pizzo)

Vibo Valentia

Neďaleko mestečka Pizzo sa nachádza provincia Vibo Valentia, ktorá ponúka nádherné kamenné domčeky, pamiatky, múzeá, úzke uličky, kostoly a mnoho ďalšieho. Hlavné mesto Catanzaro je vzdialené cca 70 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Vibo Valentia)

Capo Colonne

Capo Colonne je miesto na východe regiónu, kde môžete navštíviť pozostatky starobylého chrámu bohyne Hery, ktoré sa stále považuje za posvätné. Hlavné mesto leží cca 70 km od tohto mesta. 

Scilla

Stredoveké mestečko Scilla sa pýši najmä hradom, ktorý je postavaný na skale - Castello Ruffo. Priamo pod hradom sa nachádza piesočnatá pláž, ktorá je veľmi obľúbená. V centre tohto mestečka si môžete pozrieť aj námeste San Rocco a mnohé iné pamiatky. Od hlavného mesta je vzdialené cca 140 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Scilla)

Parco Nazionale dell´Aspromonte

Najznámejší národný park Kalábrie ponúka nádherné údolia, nedotknutú prírodu, mnoho druhov rastlín, čerstvý vzduch a najmä pokoj. 

La Castella

Známa talianska pevnosť, ktorá bola vybudovaná už v 13. storočí Vás určite očarí. Od hlavného mesta Catanzaro je vzdialená cca 48 km. 


(Zdroj: flickr//cc/La Castella)

Liparské ostrovy

Je to skupina siedmych ostrovov vulkanického pôvodu severne od Sicílie v Tyrrhénskom mori. Navštíviť sa ich oplatí najmä kvôli krásnej prírode a výhľadom, ktoré Vám ponúknu. Ostrovy sú z mesta Kalábria cca 250 km, kde je potrebné využiť aj trajekt.



(Zdroj: flickr//cc/Lipari)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.