Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Lombardia (oblasť Milána) » Livigno

Valtellina
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Valtellina - Livigno (© Agenzia Living) -  Lyžovačky v Alpách  www.hitka.sk - 1 Valtellina - Livigno (© Agenzia Living) -  Lyžovačky v Alpách  www.hitka.sk - 2 Valtellina - Livigno (© Agenzia Living) -  Lyžovačky v Alpách  www.hitka.sk - 3 Valtellina - Livigno (© Agenzia Living) -  Lyžovačky v Alpách  www.hitka.sk - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
termínpočet dnídopravaletiskácena od
20.4. 2024 - 27.4. 20248 dníautom692,- €Rezervovať

O destinácii

Nádherný región Lombardia sa rozprestiera na severe Talianska v okolí jeho hlavného mesta Milána. Región je veľmi dôležitým talianskym regiónom čo sa týka ekonomiky, obchodu, cestovného ruchu ale aj kultúry. Už spomínané hlavné mesto Miláno je nádhernou metropolou, ktorá láka tisícky turistov a kde sa sústreďuje cestovný ruch. Okrem Milána sa v Lombardii nachádza mnoho kultúrnych a historických miest, ktoré sú významné pre tento región. 
Región Lombardia je veľmi rozmanitý. Dá sa tu stráviť príjemná letná ale aj zimná dovolenka. Pre letnú dovolenku tu sú nádherné jazerá, v okolí ktorých sú vybudované hotelové rezorty, pieskové pláže, reštaurácie a kaviarničky. Pri jazere sa budete cítiť ako pri mori. V zimnej sezóne si môžete užiť dovolenku na horách a zasnežených kopcoch. Talianske Dolomiti a Alpy majú veľmi kvalitné služby, veľmi dobre vybudované lyžiarske strediská a hotely. 
Región Lombardia je známy aj vďaka kulinárstvu. Okrem kvalitného vína, ktoré sa v tomto regióne vyrába tu môžete ochutnať aj pravý parmezán Grana Padano alebo obľúbené pravé talianske cestoviny.

Vzdialenosť od letiska

Letisko sa nachádza v hlavnom meste Lombardie - v Miláne.

Čas transferu z letiska do stredísk závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

876 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Miláno: 0:40 hod.
Košice - Miláno: 1:00 hod.
Poprad - Miláno: 0:55 hod.
Sliač - Miláno: 0:50 hod.
Viedeň - Miláno: 0:40 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 9 hodín, vedie cez krajinu Rakúsko a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

V januári a februári sa v Lombardii stretnete s veľmi nízkymi teplotami a to od 8°C - 10°C. V marci teploty vyskočia na 15°C, v apríli na 17°C a v máji na príjemných 23°C. Veľmi horúce letné počasie začína v júni, kedy teploty vystúpia na 27°, v júli a auguste až na 29°C. V septembri začnú teploty pomaličky klesať na teplých 25°C a v októbri už na chladnejších 18°C. Pre november je typická nízka teplota a to 12°C a pre december len 8°C.

More

V regióne Lombardia sa more nenachádza. More je od Milána vzdialené približne 140 km, čiže približne 2 hodiny cesty autom.
Letnú dovolenku si však môžete užiť pri niektorom z jazier ako sú Lago di Como, Lago Maggiore alebo vzdialenejšie Lago di Garda.

Šport

Región Lombardia Vám ponúka mnoho športových aktivít. Pre milovníkov turistiky tu sú vybudované turistické chodníky - ľahšie trasy ale aj náročnejšie trasy. V horách sú veľmi dobre podmienky pre horolezcov.
Veľmi populárna v tomto regióne je cykloturistika, pre ktorú su vybudované cyklistické chodníky a trasy.
Na svoje si prídu aj milovníci zimných športov. V Lombardii sú kvalitne vybavené lyžiarske strediská a medzi najznámejšie patria Alta Valtelina, Bormio, Livigno.

Zábava

V hlavnom meste regiónu - v Miláne nájdete kopec zábavy. Cez letnú sezónu sa tu organizujú rôzne festivaly, koncerty a fiesty. V nočných hodinách môžete navštíviť aj niektorý z nočných klubov, barov a diskoték.

Mapa

Región Lombardia ponúka množstvo prírodných atraktivít, kultúrnych pamiatok, historických pamiatok ale aj nákupných možností.

Miláno

Západnú časť Lombardie tvorí hlavné mesto regiónu Miláno. Miláno je mestom obchodu, cestovného ruchu, kultúry, módy ale aj luxusu. Miláno ukrýva mnoho pamiatok a zaujímavých miest. Najnavštevovanejším miestom je katedrála Duomo di Milano, ktorá je symbolom tohto mesta. Medzi ďalšie zaujímavé pamiatky patrí bazilika Sant´Ambrogio, hrad Castello Sforzesco, divadlo Teatro alla Scalla. Miláno je aj veľmi známym módnym a nákupným mestom. Medzi najznámejšie obchodné centrum patrí Galleria Vittorio Emanuele.


Miláno

Bergamo

Približne 55 km od Milána sa nachádza ďalšie známe mesto Bergamo. Bergamo je taktiež mesto plné kultúrnych aj historických pamiatok a patrí k najnavštevovanejším mestám Lombardie. Za návštevu určite stojí známe námestie Piazza Vechcia, historická pevnosť La Rocca a Mestský úrad. 


(Zdroj: flickr//cc/Bergamo)

Aprica

Ak sa vydáte približne 160 kilometrov severne od Milána, nájdete mestečko, ktoré je ukryté v talianskych Dolomitoch a nesie názov Aprica. Ide o menšie, no veľmi živé mestečko, ktoré ponúka množstvo možností. Aprica je mesto, ktoré navštevujú väčšinov milovníci športu, pretože tu nájdete turistické chodníky, cyklistické chodníky, lyžiarske strediská, horolezecké trasy a mnohé ďalšie športovné atraktivity.


(Zdroj: flickr//cc/Aprica)

Monza

Len cca 20 kilometrov od centra Milána sa nachádza malé mesto Monza, kde sa dostanete aj verejnou dopravou. Monza je mesto, ktoré poznajú najmä automobiloví nadšenci. Nachádza sa tu totiž autodrom - automobilový okruh, kde sa konajú súťaže ako Formula 1, Veľká cena Talianska a Superbike.


(Zdroj: flickr//cc/Monza)

Lago di Garda

Lago di Garda je najväčšie a zároveň najkrajšie jazero Talianska, ktoré sa rozprestiera v jeho severnej časti. Lago di Garda je v severnej časti užšie a v južnej časti širšie - dosahuje šírku až 17 kilometrov. Pri južnej časti jazera sa budete cítiť ako pri mori. Nájdete tam piesočnaté pláže, hotelové rezorty, móla a čistú priezračnú vodu. Voda v jazere má dokonca nádhernú modrú farbu, ktorá pripomína more. Jazero je obklopené krásnou prírodou a skalami, ktoré lákajú milovníkov turistiky. Okolie jazera je ako stvorené pre milovníkov športu. Okrem vodných športov na jazere tu sú vybudované cyklistické aj turistické chodíky a takmer v každom obchode je možné si vypožičať bicykel, korčule alebo výstroj pre horolezcov. 


Lago di Garda

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.