Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Ligúria

Stredomorie

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Stredomorie - 1 Stredomorie - 2 Stredomorie - 3 Stredomorie - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

V regióne Ligúria môžete objavovať aj jeho históriu, kultúru, zaujímavé miesta a pamiatky.

Janov

Hlavným mestom regiónu je Janov. Toto mesto je známe tým, že je rodiskom známeho Krištofa Kolumba. V meste Janov môžete navštíviť mnoho pamiatok a zaujímavých miest. Medzi najnavštevovanejšie miesta patrí námestie Piazz de Ferrari, Dom opery a múzeá. Ak sa budete týmto mestom prechádzať, tak si určite všimnite architektúru mramorových domčekov, úzke romantické uličky a miestne kaviarničky a reštaurácie.


Janov

Pietra Ligure

Približne 80 km od hlavného mesta Janov sa nachádza letovisko Pietra Ligure. Kedysi bolo toto miesto pevnosťou a dnes je z pôvodnej pevnosti vytvorené múzeum. Toto mesto ukrýva mnoho pamiatok, kostolov, galérií so zbierkou obrazov a rôzne iné múzeá.


(Zdroj: flickr//cc/Pietra Ligure)

Borgio Verezzi

Borgio Verezzi je oblasť, ktorá je od hlavného mesta Janov vzdialená 79 km. Táto oblasť je často navštevovaná vďaka jaskyni Valdemino. Zaujímavé je aj námeste Piazza di Sant Agostino, ktoré je preplnené najmä v lete, kedy sa konajú festivaly.


(Zdroj: flickr//cc/Borgio Verezzi)

Laigueglia

Ďalšia nádherná oblasť približne 110 km od mesta Janov je miestom, ktoré milujú športovci. Veľmi často sa tu organizujú kurzy plávania, windsurfingu, vodného lyžovania a plachtenia. 


(Zdroj: flickr//cc/Laigueglia)

Finale Ligure

Veľmi atraktívne stredisko je aj Finale Ligure, ktoré je vzdialené 75 km od Janova. Je dôležitým historickým centrom, kúpeľným centrom ale aj obchodným centrom. Finale Ligure má aj veľmi pekné pláže, ktoré sú často navštevované. Medzi najznámejšie pamiatky patria hrad Castel Gavone, Torre dei Diamanti, historické múzeum aj jaskyne.


(Zdroj: flickr//cc/Finale Ligure)

Monterosso

Monterosso je stredisko vo východnej časti Ligúrie, vzdialené 88 kilometrov od Janova. Monterosso je zaujímavé tým, že je tvorené dedinkami, ktoré sú poprepájané turistickými chodníkami. Je to veľmi atraktívna oblasť, kde nájdete kvalitné služby, vynikajúce reštaurácie, vinárne a taktiež zaujímavé pamiatky.


(Zdroj: flickr//cc/Monterosso)

San Remo

V blízkosti francúzskych hraníc leží mesto San Remo, ktoré je zaujímavé svojou prírodou. Nájdete tu olivové háje, rôzne druhy citrusovníkov a mnoho záhrad s krásnymi kvetinami. Od hlavného mesta Janov je vzdialené cca 150 km. 


(Zdroj: flickr//cc/San Remo)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.