Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Apulie / Puglia » Vieste

Rezidencia Gallo
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Výlety
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Apulia alebo Puglia sa rozprestiera na juhu Talianska a je takzvanou pätou známej talianskej čižmy. Apúlia je región, kde turisti spoznávajú typické Taliansko, jeho krásy, chute, hudbu a pamiatky. Región Apúlia Vám ponúka krásnu prírodu, olivové aj ovocné sady, mestá v barokovom štýle, biele domčeky nazývané trullo, modré more, krásne pláže a veľa slnka. Regionálnym hlavným mestom je provincia Bari, ktorá je obľúbenou destináciou s mnohými pamiatkami. Ďalšími provinciami v regióne sú Brindisi, Foggia, Lecce, Taranto a Barletta - Andria - Trani. 
V regióne Apúlia si môžete zvoliť relaxačný typ dovolenky, kde budete oddychovať na krásnych plážach a kúpať sa v krišálových vodách, ktoré spolu s okolitou prírodou vytvárajú úžasnú scenériu. Spoznať môžete aj hlboké morské dno, zátoky a niekoľko druhov farebných rýb. Tí, ktorí chcú prežiť aktívnu dovolenku si môžu zapožičať u turistov veľmi obľúbené bicykle. V regióne sú mnohé cyklistické chodníky, ktoré vedú skrz prírodu, popri cestách a taktiež cez Národný park Murgia. 
V Apúlii napokon môžete spoznať aj typickú hudbu, tanec a kuchyňu na jednom z festivalov, ktoré sa tu organizujú.

Vzdialenosť od letiska

Letisko v regióne Apúlia sa nachádza v jeho hlavnom meste Bari. Transfer z letiska do hotelov trvá približne 20 minút až 2 hodiny.

Čas transferu z letiska do stredísk závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 526 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Bari (Apúlia): 1:05 hod.
Košice - Bari (Apúlia): 1:15 hod.
Poprad - Bari (Apúlia): 1:15 hod.
Sliač - Bari (Apúlia): 1:10 hod.
Viedeň - Bari (Apúlia): 1:00 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 15 hodín, je čiastočne spoplatnená a vedie cez Rakúsko.

Počasie

Počasie v Apúlii na začiatku roka, teda v januári a februári sa pohybuje len okolo 12°C - 13°C. V marci sa troška oteplí na približne 16°C a v apríli na 18°C. V máji sa začína leto a taktiež horúčavy, teplota vystúpi na 25°C a v júni až na 30°C. Najteplejšími mesiacmi sú júl a august, kedy sa v Apúlii stretnete s teplotou 32°C - 33°C. V septembri je stále veľmi teplo a to 27°C, no v októbri teploty klesnú na 23°C. Pre november je typická teplota 17°C a pre december len 13°C.

Pláž

Pláže v Apúlii sú nádherné, pokryté bielym a jemným pieskom s výhľadom na tyrkysové more. Niektoré pláže sú zdarma, iné zasa za menší poplatok. Nájdete tu taktiež pláže, na ktorých je veľmi rušno a veľa turistov a tiež pláže, na ktorých nájdete pokoj.

Pescoluse

Pescoluse je pláž na juhu Apúlie v provincii Leuca. Meria približne 2 kilometre a pokrytá je svetlým, jemným a čistým pieskom. Vstup do nádherného je pozvoľný. Pri pohľade na túto pláž si budeme myslieť, že ste doslova na Maldivách, pretože takto sa totiž táto pláž prezýva. Má výborné služby pre turistov a v lete býva dosť preplnená. Za plážou sa nachádzajú hotelové rezorty, malé domčeky a taktiež typické talianske domčeky - trullo.


(Zdroj: flickr//cc/Pescoluse)

Baia Dei Turchi

V oblasti Otranto na juhu Apúlie sa nachádza Zátoka Turkov - Baia Dei Turchi, ktorá je plná histórie. Pláž sa nachádza v blízkosti centra, takže býva často navštevovaná. Ako väčšina pláží, tak aj táto je tvorená jemným pieskom a veľmi čistým morom. V blízkosti nájdete služby turistom, reštaurácie, bary a stánky s občerstvením.


(Zdroj: flickr//cc/Baia Dei Turchi)

Torrre Guaceto

Pláž v provincii Brindisi Vás skutočne očarí. Jemný piesok a kryštálovo čisté more sú lemované nádhernou prírodou a preto vytvárajú dokonalé miesto na oddych. Pláž sa nachádza v oblasti, kde nenájdete žiadne hotely, domy ani reštaurácie. 

Punta Prosciutto

V západnej časti regiónu Apúlia sa nachádza pláž Punta Prosciutto, ktorá je súčasťou oblasti Porto Cesareo. Pláž patrí do chránenej oblasti v Apúlii a preto je tak často navštevovaná. Pláž je tvorená bielym a jemným pieskom a má tyrkysové more, do ktorého je pozvoľný prístup. 


(Zdroj: flickr//cc/Punta Prosciutto)

Lapillo

V blízkosti spomínanej pláže Punta Prosciutto sa nachádza podobná pláž s jemným pieskom a tyrkysovým morom. Táto pláž patrí taktiež k chráneným územiam Apúlie a je považovaná za najkrajšie pláže v regióne.


(Zdroj: flickr//cc/Lapillo)

Torre dell´Orso

Táto pláž sa nachádza v provincii Lecce a je obľúbená najmä u miestnych obyvateľov. Pláž je naozaj nádherná, pretože je tvorená jemným svetlým pieskom a tyrkysovým morom. Poznávacím znakom tejto pláže sú dve skaly, ktoré akokeby vyrástli z mora a nazývajú sa "sestry". Pláž je lemovaná prírodou, borovicami a vytvára tak príjemný chládok.


(Zdroj: flickr//cc/Torre dell´Orso)

San Foca

Ďalšia krásna pláž v južnej časti regiónu. Pláž v San Foca je tvorená bielym pieskom a nádherným morom. Nachádzajú sa tu rôzne skalné útvary, ktoré dotvárajú príjemnú atmosféru.


(Zdroj: flickr//cc/San Foca)

Lido Bosco Verde

Pláž sa nachádza v severnej časti regiónu Apúlia. Známym miestom pri pláži je Ostuni, ktoré je známe svojou architektúrou. Pláž je pokrytá bielym a jemným pieskom a má pozvoľný vstup do čistého mora. Pri pláži sa nachádza niekoľko domčekov, hotelov a reštaurácií.

Viac pláží nájdete na TripAdvisor.

More

Krištlovo čisté more oplýva nádhernými farbami, je pokojné a veľmi teplé. 

Teplota mora

Január - 14°C, Február - 14°C, Marec - 14°C, Apríl - 15°C, Máj - 18°C, Jún - 22°C, Júl - 25°C, August - 25°C, September - 23°C, Október - 20°C, November - 17°C, December - 15°C.

Deti

Pre deti sú v mnohých hoteloch vybudované kútiky a detské bazény. Vďaka pozvoľnému vstupu do mora sú pláže taktiež vhodné pre rodiny s deťmi.

Šport

Na plážach je možnosť vodných športov, surfovania a potápania. Veľmi obľúbeným športom je cyklistika buď cestná alebo horská. Spoznávať Apúliu môžete aj počas turistiky v krásnej prírode.

Zábava

V regióne Apúlia sa nudiť nebudete. Akýkoľvek večer môžete navštíviť centrá miest, kde sa zabavíte pri hudbe a tanci. V regióne sa taktiež často konajú festivaly, ktoré sú veľmi obľúbené.

Mapa

Video

Apúlia je plná prírodných, historických ale aj kultúrnych krás. Na svoje si prídu milovníci kultúry, prírody aj turistiky.

Bari

Hlavné regionálne mesto Bari je okúzľujúcim miestom pre milovníkov kultúry. Nachádza sa v severnej časti regiónu. Bari je nielen kultúrnym a historickým centrom, ale aj dôležitým ekonomickým centrom regiónu. Toto prístavné mesto je najnavštevovanejším miestom regiónu Apúlia. Za návštevu určite stojí Basilica di San Nicola a taktiež Bari Cathedral.


(Zdroj: flickr//cc/Bari)

Alberobello

Toto malé mestečko v Apúlii, vzidalené od mesta Bari cca 55 km, je známe najmä vďaka typickým talianskym domom, ktoré sa nazývajú trullo. Domčeky sú oválne, postavané z kameňa s kužeľovitou strechou. V celom meste nájdete tieto nádherné biele domčeky, vďaka ktorým bolo toto mesto zapísané do zoznamu UNESCO.


(Zdroj: flickr//cc/Alberobello)

Lecce

Na juhu Apúlie približne 160 km od Bari sa nachádza mesto Lecce, ktoré je centrálnym miestom tejto časti Apúlie. Mesto je známe svojou architektúrou, má biele kamenné budovy a mnoho pamiatok. V meste môžete vidieť Basilica di Santa Croce, Lecce Cathedral, Castle of Charles V., Roman Ampfitheatre of Lecce, Museo Faggiano.


(Zdroj: flickr//cc/Lecce)

San Foca

Táto nádherná malá dedinka sa nachádza v oblasti Lecce približne 180 km od Bari. V dedinke môžete nájsť krásne pláže, jaskyne, zátoky a krásnu prírodu. Známou jaskyňou v dedinke San Foca je Grotta della Poesia.


(Zdroj: flickr//cc/San Foca)

Národný park Gargano

Približne 120 km severne od Bari sa nachádza známy Národný park Gargano, ktorý má nádhernú prírodu a skalnaté brehy. Vyraziť si môžete hlavne na turistiku a spoznávanie prírody.


(Zdroj: flickr//cc/Gargano)

Ostrovy Tremiti

Čo sa oplatí vidieť sú aj ostrovy Tremiti. Na ostrovy si musíte vyhradiť celý deň, pretože sa nachádzajú približne 270 km od Bari. Je to súostrovie, ktoré je zložené z 5 ostrovov: San Domino, San Nicola, Capraia, Cretacio a Pianosa. Vytvárajú doslova raj, kde je nádherné more, príroda a celé okolie. 


(Zdroj: flickr//cc/Isole Tremiti)

Andria

Andria je mestečko vzdialené od Bari približne 60 km. V meste nájdete taktiež mnoho pamiatok a budov s jedinečnou architektúrou. V meste sa nachádza Castel del Monte, ktorý sa považuje za majstrovské dielo architektúry. Zámok má 8 strán, 8 izieb na prízemí, 8 izieb na poschodí a 8-stranné veže. Mesto Andria je spolu so zámkom zapísané do zoznamu UNESCO.


(Zdroj: flickr//cc/Andria)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.