Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Liparské ostrovy » Vulcano

Po stopách Krstného otca na Sicíliu

Popis hotela
Oblasť a mapa
Výlety
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

O destinácii

Ak sa vydáte na severovýchod od Sicílie, tak nájdete nádherné ostrovy, ktoré môžu byť destináciou pre Vašu exotickú dovolenku. Liparské ostrovy - skupinka siedmych krásnych ostrovov, z ktorých každý má svoje čaro. Liparské ostrovy sú tvorené ostrovmi: Lipari, Vulcano, Salina, Panalea, Stromboli, Filicudi a Alicudi. Liparské ostrovy sa považujú za taliansku exotiku, pretože sú obmývané morom, ktoré v letných mesiacoch dosahuje veľmi vysokú teplotu. K exotike má blízko aj farba mora, ktorá je nádherná tyrkysová a taktiež jemný a svetlý piesok. Liparské ostrovy sú nazývané aj Eolské ostrovy a sú sopečnými ostrovmi, ktoré sa rozprestierajú medzi dvoma známymi sopkami Etna a Vezuv.
Na každom z ostrovov nájdete zaujímavé miesta, či už je to krásna príroda a scenéria alebo kultúrne pamiatky. Pobrežie ostrovov je tvorené maličkými zátokami, útesmi a skalami. Nájdete tu aj niekoľko pláží, na ktorých však nenájdete hotelové rezorty, reštaurácie, bary a ani slnečníky a ležadlá. Preto sú Liparské ostrovy exotickou destináciou, kde si vychutnáte čaro prírody, paliem, tyrkysového mora a jemného piesku.

Vzdialenosť od letiska

Najbližšie letisko sa nachádza v Catanii (Sicília), ktoré je vzdialené približne 180 km. Transfer z letiska je zabezpečený trajektom a trvá približne 2 - 3 hodiny.

Čas transferu z letiska do stredísk závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 950 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Catania: 1:35 hod.
Košice - Catania: 1:45 hod.
Poprad - Catania: 1:50 hod.
Sliač - Catania: 1:45 hod.
Viedeň - Catania: 1:35 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 22 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

Na Liparských ostrovoch je začiatok roka príjemný, pretože v januári sa teplota pohybuje okolo 15°C, vo februári okolo 16°C a v marci teplota vystúpi na 18°C. V máji sa už začína horúce leto a teploty vystúpia na 25°C. V júni je ešte teplejšie a to 30°C, v júli teploty vystúpia na 33°C a v auguste až na horúcich 34°C. Horúce leto si užijete aj v septembri, kedy sa teploty pohybujú okolo 30°C a v októbri je taktiež veľmi horúco a to 25°C. V novembri sa troška ochladí na 20°C a v decembri na 16°C.

Pláž

Pláže na ostrovoch sú menšie, niektoré s jemným svetlým pieskom a niektoré s jemným tmavým pieskom. Pláže sú vo väčšine v krásnych zátokách, obklopené krásnou prírodou a skalnými útvarmi. Liparské ostrovy sú exotickou destináciou, kde nájdete ukryté pláže s ťažkou dostupnosťou, no veľkým zážitkom.


(Zdroj: flickr//cc/Lipari beach)

More

Ostrovy sú obmývané Tyrhénskym morom. More je po celý rok príjemne teplé, čisté a mierne.

Teplota mora

Január - 16°C, Február - 15°C, Marec - 15°C, Apríl - 16°C, Máj - 18°C, Jún - 22°C, Júl - 25°C, August - 26°C, September - 26°C, Október - 23°C, November - 20°C, December - 18°C.

Šport

Na plážach si môžete vybrať z ponuky vodných športov ako sú windsurfing, jachting, vodné lyže, vodné bicykle a potápanie.

Mapa

Liparské ostrovy sa oplatí vidieť všetky, pretože každý ostrov má niečo do seba. Okrem krásnej prírody a pláží tu nájdete prírodné aj kultúrne pamiatky, krásnu architektúru a mnoho ďalších atrakcií.

Lipari

Ostrov Lipari je najväčším ostrovom a zároveň hlavným ostorovom. Hlavným mestom ostrova je mestečko s rovnakým názvom Lipari, kde nájdete nádherné budovy, kostolíky a niekoľko pamiatok. Pre ostrov Lipari sú typické aj horúce a termálne pramene.


(Zdroj: flickr//cc/Lipari)

Vulcano

Druhým známym ostrovom je Vulcano, pre ktorý je typické bahenné jazero uprostred prírody. Toto prírodné bahenné jazero je prospešné pre niekoľko problémov, či už reumatického, pohybového alebo dýchacieho charakteru. Neďaleko bahenného jazierka nájdete aj prírodnú výrivku. Ostrov je doslova prírodnou a liečivou oázou.


(Zdroj: flickr//cc/Vulcano)

Panarea

Ak chcete spoznať ten najmenší ostrovček, tak zájdite sa pozrieť na ostrov Panarea. Ostrov je známy tým, že ho navštevujú svetoví herci, herečky a známe osobnosti. Ostrovček je čarovným miestom, kde nenájdete pouličné osvetlenie a dopravné prostriedky. Je veľmi romantickým miestom s úzkymi uličkami, krásnou prírodou, lampášikmi a čarovnou atmosférou.


(Zdroj: flickr//cc/Panarea)

Stromboli

Ak chcete vidieť a zažiť činnú sopku, tak navštívte ostrov Stromboli. Organizujú sa tu exkurzie až na vrchol sopky, kde budete vidieť, ako sopka pracuje. Môžete vidieť krásnu prírodnú ohňovú šou a aj to, ako sa láva valí do mora. Ostrov Stromboli je zaujímavým miestom pre tých, ktorí chcú spoznať prírodu a jej fungovanie.


(Zdroj: flickr//cc/Stromboli)

Filicudi

Filicudi je menší ostrovček, na ktorom turistov vôbec nenájdete. Je tvorený len krátermi a maličkými dedinkami, kde môžete obdivovať architektúru malých domčekov. 


(Zdroj: flickr//cc/Filicudi)

Salina

Na ostrove Salina sa nachádza len málo dedín, kde bývajú domáci obyvatelia. Ostrov má veľmi kvalitnú pôdu, vďaka ktorej sa tu pestujú olivy, kaktusy, kapari a iné druhy ovocia a zeleniny.


(Zdroj: flickr//cc/Salina)

Alicudi

Posledným ostrovom je Alikudi, ktorý má taktiež veľmi kvalitnú pôdu pre pestovanie rôznych druhov zeleniny a ovocia. Na ostrove môžete obdivovať aj pekné dedinky s úzkymi uličkami a pamiatkami.


(Zdroj: flickr//cc/Alicudi)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.