Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Friuli - Venezia Giulia

Hotel Saisera
★★★

Popis hotela
Výlety
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Nádherný taliansky región ponúka nie len kultúrne a historické pamiatky ale aj krásnu prírodu, pláže, scenérie a výbornú talianskú kuchyňu. Hlavné mesto tejto oblasti je Udine. 

Mesto Grado

Mestečko Grado sa nachádza pri pobreží a má najkrajšie pláže v regióne. Od hlavného mesta Udine je vzdialené cca 52 km. Grado ponúka krásnu prírodu, pláže, čisté more, jedinečnú architektúru ale aj kultúrne pamiatky, ktoré sa oplatí vidieť. Najvýznamnejšími pamiatkami sú Dóm Sant´Eufemia a Bazilika Santa Maria.


(Zdroj: flickr//cc/Grado)

Mesto Lignano

Lignano patrí k najnavštevovanejším dovolenkovým strediskám a od hlavného mesta Udine leží cca 60 km. Stredisko ponúka rôzne aktivity a miesta pre všetky vekové kategórie. Nájdete tu pokojnejšie časti pláží, kde sa dá relaxovať a taktiež rušnejšie časti s barmi, reštauráciami a obchodmi. Na svoje si prídu aj deti, s ktorými môžete navštíviť aquaparky, zábavné parky alebo zoologickú záhradu. 


(Zdroj: flickr//cc/Lignano)

Pordenone

Pordenone je ďalšie typické talianské mesto v západnej časti regiónu, kde môžte obdivovať mnoho pamiatok. Pordenone je mesto plné kostolov, kaplniek, kláštorov a palácov. Pordenone je od hlavného mesta vzdialené cca 56 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Lignano)

Benátky

Z regiónu Friuli - Venezia Giulia sa často organizujú okružné plavby, počas ktorých spoznáte veľa zaujímavých miest a medzi ne patria aj Benátky, ktoré sú vzdialené od hlavného mesta Udine cca 135 km. Benátky sú romantickým mestom, ktorým sa môžete nie len poprechádzať ale aj preplaviť po kanáloch. 


(Zdroj: flickr//cc/Venezia)

Trieste

Mestečko na juhu regiónu má taktiež bohatú históriu a pamiatky. Určite nezabudnite navštíviť Baziliku San Giusto, Románsky kostol San Silvestro a Rímske divadlo. Trieste leží od hlavného mesta cca 80 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Trieste)

Aquileia

Toto mestečko sa nachádza na juhu regiónu a kedysi bolo veľmi dôležitým prístavom. Ako všetky ostatné mestá, tak aj toto má bohatú históriu, z ktorej sa zachovalo mnoho pamiatok. Hlavné mesto Udine je cca 42 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Aquileia)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.