Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Taliansko » Kampánia (oblasť Neapolu)

Grand Hotel Terme di Augusto
★★★★★

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Grand Hotel Terme di Augusto - Bazény - 1 Grand Hotel Terme di Augusto - Ischia: Grand Hotel Terme di Augusto 5* - 2 Grand Hotel Terme di Augusto - Izba - 3 Grand Hotel Terme di Augusto - Strava - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Kampánia je doslova plná pamiatok. Nájdete tu historické, kultúrne a prírodné pamiatky. Mnoho z nich je aj zapísaných do zoznamu UNESCO.

Neapol

Hlavné mesto regiónu Neapol je dôležitým historickým, kultúrnym, hospodárskym aj obchodným centrom. Pozrieť si môžete chrámy, kostoly, hrady a taktiež futbalový štadión futbalového klubu Neapol, v ktorom hrá aj slovenský futbalista Marek Hamšík. Mesto Neapol je zapísané v Zozname UNESCO.


(Zdroj: flickr//cc/Neapol)

Sorrento

Približne 50 km od Neapolu sa nachádza taktiež veľmi významné mestečko Sorrento. Mesto je postavané medzi skalnými útvarmi a ukrýva množstvo krásnych piesočnatých pláží. Okrem pláží môžete navštíviť aj niekoľko pamiatok alebo môžete navštíviť miestne reštaurácie, kde Vám pripravia miestne špeciality.


(Zdroj: flickr//cc/Sorrento)

Okruh ostrovom Ischia

Ak nechcete len klasickú letnú dovolenku pri mori, tak Vám odporúčame navštíviť takmer všetky zákutia ostrova Ischia. Na ostrove si môžete požičať hocijaký dopravný prostriedok a prejsť ním celý ostrov. Na ostrove spoznáte mnohé botanické záhrady, pamiatky, mestá, hory ale aj kultúru, zvyky a tradície miestnych obyvateľov. Od hlavného mesta je ostrov vzdialený cca 60 km, ale je potrebné využiť trajekt. 


(Zdroj: flickr//cc/Ischia)

Okruh ostrovom Capri

Ostrov je obľúbenou destináciou nie len v lete, ale aj v zimných mesiacoch. Capri je známe ako ostrov divokej prírody, obrovských skál, balvanov a taktiež jaskýň, ktorých je na ostrove neúrekom. Capri je ostrov s bohatou históriou a pamiatkami. Z čias starých Rimanov sa tu zachovali rôzne miesta s pamiatkami a našli mnohé archeologické náleziská. Od hlavného mesta je ostrov vzdialený cca 45 km, ale je potrebné využiť trajekt. 


Capri

Sopka Vezuv

Pre milovníkov turistiky je zaujímavým výletom výstup k činnej sopke Vezuv. Výstup do výšky približne 300 metrov by mali zvládnuť všetci. Na vrchole sopky Vás čaká jedinečný panoramatický výhľad na celé okolie.

Pompeje

Zaujímavé archeologické nálezisko Pompeje, vzdialené od Neapolu cca 25 km a kedysi antické mesto Vás ohromí. Nachádza sa len 25 km od Neapolu. Spoznáte historicky veľmi zajímavé miesto s krásnou prírodou.


(Zdroj: flickr//cc/Pompei)

Národný park Cilento

Približne 120 km južne od Neapolu sa nachádza Národný park Cilento, ktorý ponúka krásnu prírodu, výhľady a miesta, na ktorých si spravíte azda najkrajšie fotografie v Kampánii. Národný park siaha až po pobrežie, kde je niekoľko krásnych pláží.

Positano

Mestečko Positano sa nachádza 60 km od Neapolu a je prístavým mestom. Typickým znakom tohto mesta sú zaujímavé domčeky, ktoré sú postavané tak, akoby vyrastali priamo zo skaly.


(Zdroj: flickr//cc/Positano)

Amalfi

Neďaleko mestečka Positano sa nachádza ďalšie zaujímavé mesto Amalfi. Z hlavného mesta je to cca 65 km. V meste môžete navštíviť Smaragdovú jaskyňu a mnohé iné zaujímavé miesta.


(Zdroj: flickr//cc/Amalfi)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.