Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Španielsko » Andalúzia

Perly Francúzska, Južného Španielska a Fatima

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Perly Francúzska, Južného Španielska a Fatima - 1 Perly Francúzska, Južného Španielska a Fatima - 2 Perly Francúzska, Južného Španielska a Fatima - 3 Perly Francúzska, Južného Španielska a Fatima - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Andalúzia je časť Španielska, kde nájdete kopec historických a kultúrnych pamiatok. V známych mestách môžete vidieť kostoly, katedrály, mešity, staroveké pevnosti a mnohé iné pamiatky.

Sevilla

Toto historické mesto je centrom Andalúzie a ponúka širokú škálu pamiatok a zaujímavých kultúrnych miest. V tejto španielskej provincii nájdete hlavne futbalových fanúšikov, pretože toto miesto žije futbalom. Za návštevu určite stoja viaceré pamiatky, ako je Sevillská katedrála – tretia najväčšia sakrálna stavba sveta; kráľovský palác Alcázar; veža Torre del Oro; veľmi často navštevované námestie Plaza de Espana a námestie s dvoma múzami Plazza de América.

Sevilla
(Zdroj: flickr//cc/Sevilla)

Granada

Ďalšia španielska provincia, ktorá je turistickou perlou Andalúzie. V Granade sa nachádza veľmi známy palác maurských kráľov Alhambra, ktorý je zapísaný v zozname UNESCO. Táto pamiatka sa označuje za najkrajšiu ukážku islamskej architektúry v celej Európe. V tomto meste je rozhodne čo vidieť a zažiť. Príjemnú prechádzku si môžete spraviť po nádherných záhradách s množstvom fontán, ktoré sú najromantickejším miestom v Granade.Od hlavného mesta Sevilla je mesto Granada vzdialená cca 260 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Granada)

Sierra Nevada

Nad Granadou sa týči horský masív Sierra Nevada, ktorého vrcholy sú po celý rok pokryté snehom. Toto pohorie je veľmi významným turistickým a lyžiarskym strediskom v Španielsku, kde sa každoročne konajú preteky v alpskom lyžovaní. Hlavné mesto je vzdialené cca 290 km. 

Sierra Nevada
 

Národný park Doňana

Tento park patrí medzi najväčšie a najkrajšie prírodné rezervácie v Európe. Pokochať sa môžete krásnou prírodou, v ktorej sa nachádzajú močiare, potoky a tiež piesočné duny. Park je zaujímavý aj migráciou vtákov, ktoré migrujú medzi Európou a Afrikou. Národný park leží od hlavného mesta cca 40 km.


(Zdroj: flickr//cc/Donana)
 

Mini Holywood a ZOO

V španielskom meste Alméria môžete nazrieť do čias, kedy boli natáčané westernové filmy. Nachádza sa tam totiž malé „westernové mestečko“, kde sa môžete previesť na koni alebo zažiť pravý kovbojský súboj. V blízkosti tiež môžete navštíviť miestnu zoologickú záhradu. Toto mesto sa nachádza cca 420 km od hlavného mesta. 
 

(Zdroj: flickr//cc/mini holywood)

Malaga

Veľmi známa španielska provincia, ktorá sa nachádza v strede Andalúzie. V letných mesiacoch je preplnená turistami, pretože ponúka zaujímavé pamiatky. V Malage môžete vidieť nádhernú moslimskú pevnosť Alcazaba de Malaga, historické kostolíky či Picassovo múzeum. Veľmi známy je aj zábavný park Aqualand TorremolinosTivoli World. Malaga je od hlavného mesta vzdialená cca 200 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Malaga)

Marbella

Marbella je ďalšie okúzľujúce mesto v španielskej Andalúzii. Je strediskom letoviska Costa del Sol – „Slnečné pobrežie“. Marbella je oázou luxusu, drahých obchodov, reštaurácií a prístavov. Na pobreží tohto luxusného mesta sa nachádza prístav s exkluzívnymi jachtami – Puerto Banús. Toto mesto má tiež veľmi pekné historické centrum mesta, ktoré je poprepájané úzkymi uličkami plné obchodov a kaviarní. Najznámejšie je však námestie v centre, ktoré sa nazýva Plaza de los Naranjos (Pomarančové námestie) a je plné krásnych pomarančovníkov. Marbella leží od hlavného mesta cca 210 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Marbella)

Ronda

Ďalšie z mnoha krásnych miest v Španielsku je Ronda, nazývané aj „Mesto na skale“. Ak máte radi prírodu, tak určite navštívte toto mesto, ktoré je obklopené dubovými a olivovými hájmi a vysokými horami. Cesta do Rondy je celkom náročná, vedie cez serpentíny a lesy, ale keď vyjdete na vrchol, budete očarení. Ronda má totiž nádherný výhľad na celé okolie a krásnu prírodu. Ronda je od hlavného mesta vzdialená cca 130 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Ronda)

Gibraltár

Dovolenku si môžete spríjemniť aj výletom na Gibraltár, ktorý je zámorskou britskou kolóniou, no obklopuje ho španielske kráľovstvo. Na Gibraltár sa môžete ísť pokochať predovšetkým nádychom Anglicka, nachádzajú sa tu aj známe červené telefónne búdky, ale pozrieť si môžete aj známe prírodné rezervácie. Jednou z nich je Upper Rock – botanická záhrada, ktorá je tiež domovom rôznych druhov vtákov. Gibraltár je od hlavného mesta vzdialený cca 200 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Gibraltár)

Flamenco

Ak chcete zažiť pravý španielsky večer, tak sa nezabudni ísť pozrieť na Flamenco večer, ktorý sa nesie v duchu tradičného španielskeho tanca. Zoznámite sa s tradičnou španielskou kultúrou, vyskúšate si tradičné španielske oblečenie a popritom budete jesť španielske špeciality a nápoje.


(Zdroj: flickr//cc/Flamenco)

Cordóba

Kedysi veľmi významné a bohaté obchodné mesto, dnes mesto s nádychom histórie. Centrum mesta je plné historických pamiatok, ako je Mezquita de Cordoba, brána La Puerta del Perdon, víťazný oblúk s názvom Arco de Triunfo, pevnosť a starobylé arabské kúpele Alcázar de los Reyes Cristianos. Vďaka týmto pamiatkam je mesto zapísané v zozname UNESCO. Cordóba je od hlavného mesta cca 140 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Cordoba)

Viac výletov a tipov si pozrite na Turistickom sprievodcovi Google.