Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Kapverdské ostrovy » Ostrov Boa Vista » Sal Rei

Riu Touareg - Časť Iba Pre Dospelých
★★★★★

Popis hotela
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Riu Touareg - Časť Iba Pre Dospelých - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

O destinácii

Ostrov Boa Vista na Kapverdských ostrovoch je pomenovaný najmä kvôli nádherným bielym plážam a tyrkysovému moru. Boa Vista v preklade znamená "Krásny výhľad". Ostrov je pomerne skalnakou krajinou, no je tvorený približne 66 kilometorými bielymi plážami a tyrkysovým morom. Ak hľadáte oddych od ruchu a moderného života určite navštívte ostrov Boa Vista.

Zemepisná poloha
Boa Vista znamená krásny pohľad leží v skupine náveterných ostrovov a je tretí najväčší a najvýchodnejší. 
Leží 445 km od pobrežia Afriky. 

Členenie
Na rozlohe 62 kilometrov štvorcových je možné vidieť palmový háj, nekonečné pieskové duny a v strede ostrova púšť s bielym pieskom.

Mena 
Na ostrove sa dá platiť aj eurom.

Vzdialenosť od letiska

Ostrov Boa Vista má svoje vlastné medzinárodné letisko.

Čas transferu z letiska do stredísk závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

Približne 6 500 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Kapverdy: 6:45 hod.
Košice - Kapverdy: 7:10 hod.
Poprad - Kapverdy: 7:05 hod.
Sliač - Kapverdy: 7:00 hod.
Viedeň - Kapverdy: 6:45 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 75 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

Počasie na Kapverdských ostrovoch je nádherné po celý rok. Už v januári a februári sa stretnete na Boa Viste s teplotami približne 24°C. Pre marec a apríl je typická teplota 25°C, pre máj a jún 26°C a pre júl 27°C. Najteplejšie je v auguste, septembri a októbri, kedy teploty vystúpia až na 30°C. V novembri je stále horúco a to 27°C a v decembri 26°C.

Pláž

Na tomto ostrove sa nachádza jedna z najkrajších pláži na svete Santa Monica dlhá 8 km. Všetky pláže lemujú skaliská a tajomné jaskyne. Pláž Estoril je ako stvorená pre milovníkov vodných športov, chránená zátoka ponúka vynikajúce podmienky pre plachtenie a surfing.

Santa Monica

Santa Monica je najkrajšou plážou na ostrovoch. Nachádza sa na ostrove Boa Vista a má nádherný výhľad, preto patrí toto miesto k najfotografovanejším plážam. Je tvorená jemným bielym pieskom a tyrkysovým morom. Pláž patrí do chránenej oblasti, kde korytnačky chodia klásť vajíčka. Pláž je pokojným miestom bez hluku a najbližšia dedina sa nachádza 5 kilometrov od pláže.


(Zdroj: flickr//cc/Santa Monica)

Praia de Estoril

Pláž je ukrytá v nádhernej zátoke a je približe 1 kilometer dlhá. Keďže je v zátoke, tak je výborne chránená pred vetrom. Pláž má jemný biely piesok a kryštálovo čisté more, ktoré je mierne a vhodné pre kúpanie. Pláž je vhodná aj pre rodiny s deťmi.


(Zdroj: flickr//cc/Cape Verde)

Praia de Cruz

Veľmi dlhá a široká pláž je pokrytá jemným a svetlým pieskom. Má pozvoľný vstup do kryšálovo čistého mora, preto je vhodná pre rodiny s deťmi. V blízkosti pláže sa nachádza dedinka, v ktorej sa každoročne organizuje festival.


(Zdroj: flickr//cc/Praia de Cruz)

Varandinha

Na ostrove Boa Vista sa nachádza aj táto nádherná pláž, ktorá má jemný piesok, skalnaté útvary a tyrkysové more. Práve preto patrí k najkrajším plážam na ostrove. Na pláži sú ideálne podmienky pre oddych, vodné športy ale aj plávanie. V blízkosti pláže sa nachádza aj jaskyňa, ktorú môžete navštíviť. 


(Zdroj: flickr//cc/Boa Vista)

Praia de Chaves

Ďalšia z nádherných pláží na ostrove Boa Vista je Praia de Chaves. Má oceán nádhernej farby, ktorý je veľmi teplý a pri miernom vetri vytvára príjemné vlny. Pláž je piesočnatá a na niektorých miestach sa tvoria veľké piesočné duny. V blízkosti pláže nájdete hotelové rezorty, reštaurácie, bary, kaviarne a malé obchodíky. 


(Zdroj: flickr//cc/Boa Vista)

Viac pláží nájdete na TripAdvisor.

More

More s jedinečnou modrou farbou skrýva na východnom pobreží ohrozený druh korytnačiek Caretta. 

Teplota mora

Január - 24°C, Február - 23°C, Marec - 23°C, Apríl - 23°C, Máj - 24°C, Jún - 25°C, Júl - 26°C, August - 27°C, September - 28°C, Október - 28°C, November - 27°C, December - 26°C.

Deti

Pre deti sú vhodné pláže s pozvoľným vstupom do mora, tieto ponúkajú väčšie hotelové komplexy spolu s celodenným programom. 

Šport

Ostrov je idálnym miestom pre ľudí obľubujúcich najmä vodné športy. 

Zábava

V miestnych baroch a reštauráciách hrá obvykle živá hudba kde si každý vychutná latino tance. 

Mapa

Video

Boa Vista je nádherným ostrovom, ktorý sa oplatí vidieť už len vďaka krásnym plážam a teplému moru. Výlety si však môžete spraviť aj do okolia, kde uvidíte krásnu prírodu a zopár zaujímavých miest.

Okruh ostrovom

Výlet na ostrov Boa Vista patrí k obľúbeným výletom, pretože ostrov má veľmi príjemné prostredie. Pokochať sa môžete piesočnatými plážami, piesočnými dunami i skalnými útvarmi. Spoznáte zaujímavú oblasť Fonte Vicente, dedinku Curral Velho i mesto Fundo das Figueiras.


(Zdroj: flickr//cc/Boa Vista)

Sal Rei

Hlavné mesto ostrova Boa Vista je veľmi zaujímavým miestom, pretože je považované za kultúrne, administratívne a športové centrum ostrova. Sal Rei je taktiež významným prístavným mestom, pretože je spojením s okolitými ostrovmi. Centrum mesta je tvorené námestím s domčekami s farebnámi fasádami.


(Zdroj: flickr//cc/Sal Rei)

Sao Roque

Kostol Sao Roque patrí k významným historickým pamiatkám na ostrove Boa Vista. Obdivovať môžete najmä jeho unikátnu architektúru.


(Zdroj: flickr//cc/Sao Roque Boavista)

Morro Negro

Neďaleko dedinky Cabeca dos Tarrafes sa nachádza vysoký a známy maják Morro Negro. Územie, v ktorom sa maják nachádza je prírodná rezervácia Tartaruga.

Viac výletov na ostrove Boa Vista nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.