Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Kanárske ostrovy » Tenerife » Playa de las Americas

Green Garden Resort And Suites
★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Green Garden Resort And Suites - 1 Green Garden Resort And Suites - 2 Green Garden Resort And Suites - 3 Green Garden Resort And Suites - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Na ostrove Tenerife je krásna príroda a množstvo lesov, ktoré sú považované za raritu na ostrove. V lesoch nájdete zvláštne druhy stromov, napríklad Dracénia, ktorý má vyše 1000 rokov. Na ostrov sa oplatí ísť nie len kvôli krásnej a zaujímavej prírode, ale aj kvôli krásnym a nedotknutým plážam a taktiež kvôli príjemnej klíme. Práve vďaka klíme sa ostrov nazýva aj ostrovom večnej jari.

Zemepisná poloha
Ostrov Tenerife ako súčasť Kanárskych ostrovov leží severozápadne od Afriky a juhozápadne od Španielskeho pobrežia priamo v Atlantickom oceáne.

Rozloha
7.447 kilometrov štvorcových je rozloha všetkých kanárskych ostrovov. Rozloha ostrova Tenerife je 2.057 kilometrov štvorcových.

Počet obyvateľov
Približne 600 000.

Hlavné mesto
Santa Cruz de Tenerife.

Mena
EUR - euro.

Medzi najznámejšie dovolenkové strediská ostrova Tenerife patrí:

Santa Cruz de Tenerife - je hlavným mestom ostrova, ktoré okrem klasického mestského ruchu ponúka aj oddych na plážach. Santa Cruz je nie len oddychovým strediskom ale aj strediskom obchodu, kultúry a histórie.
Puerto de la Cruz - je jedno z najstarších turistických stredísk v Európe, ktoré sa nachádza v západnej časti ostrova približne 37 km od hlavného mesta Santa Cruz. Zaujímavosťou strediska je sústava bazénov s morskou vodou. V celom mestečku je pestrá tropická vegetácia. Pre turistov je k dispozícii kasíno a Taoro park.
Playa de las Américas - veľmi obľúbené stredisko na juhu ostrova. Od hlavného mesta je vzdialené 94 km. Stredisko ponúka bohatý nočný život a stále počasie.
Las Caletilas - na východe ostrova sa nachádza malé stredisko, ktoré je obľúbené u turistov, ktorí vyhľadávajú pokoj. Od hlavného mesta je vzdialené približne 16 km.
El Médano - jedna z najlepších a najväčších pláží je vyhľadávaným miestom windsurfistov. Nachádza sa na juhovýchode ostrova približne 62 km od hlavného mesta.

Vzdialenosť od letiska

Na ostrove Tenerife sa nachádzajú dve letiská Tenerife North Airport  (Santa Cruz) a Tenerife South Airport (Granadilla de Abona).

Čas transferu z letiska do stredísk závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

4 365 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Tenerife: 4:50 hod.
Košice - Tenerife: 5:10 hod.
Poprad - Tenerife: 5:10 hod.
Sliač - Tenerife: 5:00 hod.
Viedeň - Tenerife: 4:45 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 69 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

V januári sa na ostrove Tenerife stretnete s teplotou približne 20°C. V ďalších mesiacoch teploty troška vystúpia, vo februári na 21°C a v marci a apríli na 22°C. Máj má typickú teplotu 23°C. V júni sú už horúce teploty a to 25°C a v júli až 28°C. Najteplejšie je v auguste, kedy teploty vystúpia až na 29°C. September je stále veľmi horúcim mesiacom a teploty sú 28°C, v októbri troška klesnú na 26°C. November je na ostrove stále veľmi teplý, pretože teploty sú približe 24°C a v decembri o čosi nižšie 22°C.

Pláž

Pláže na ostrove Tenerife sú naozaj nádherné. Nájdete tu pláže s tmavým aj svetlým pieskom, no všetky sú veľmi čisté s čistým morom. Pláže na ostrove Tenerife patria k najobľúbenejším plážam na Kanárskych ostrovoch.

Playa Las Teresitas

Pláž sa nachádza v blízkosti mesta Santa Cruz a je približe 1 a pol kilometrov dlhá so zlatistým pieskom. Pláž má pozvoľný vstup do čistého mora a má ideálne podmienky pre plavcov. Na pláži nájdete slnečníky, ležadlá, sprchy aj šatne. Jedlo si môžete vychutnať v niektorej z miestnych reštaurácií, kde Vám pripravia špeciality miestnej kuchyne.


(Zdroj: flickr//cc/Playa Las Teresitas)

Playa de Las Vistas

Ide o umelo vytvorenú pláž, na ktorej je dovezený piesok zo Sahary. Vstup do mora je pozvoľný a preto je pláž bezpečná a vhodná pre rodiny s deťmi. Pri pláži nájdete aj promenádu s množstvom reštaurácií, barov, kaviarní a malých obchodíkov.


(Zdroj: flickr//cc/Playa de Las Vistas)

Playa Faňabe a Playa Torviscas

Tieto dve pláže sa nachádzajú na juhu ostrova a nadväzujú na seba. Sú tvorené tmavým jemným pieskom a kryštálovo čistým morom. Pláže sú bezpečné a vhodné pre rodiny s deťmi. V blízkosti nájdete kopec stánkov s občerstvením, reštaurácie a obchody.


(Zdroj: flickr//cc/Playa Torviscas)

Playa El Médano

Táto pláž je približne 2 kilometre dlhá piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do kryštálovo čistého mora. Pláž má vhodné podmienky pre vodné športy a môžete si vybrať zo širokej ponuky. Časť pláže je vhodná aj pre rodiny s deťmi, kde sú pre deti vybudované detské ihriská. Na pláži sú k dispozícii slnečníky, ležadlá, reštaurácie a bary.


(Zdroj: flickr//cc/El Medano)

Playa de Los Cristianos

Patrí k najkrajším plážam na ostrove. Pôvodne to bola malá rybárska dedinka, ktorá si zachovala príjemnú dedinskú atmosféru. Pláž je piesočnatá s kryštálovo čistým morom. V blízkosti sa nachádzajú reštaurácie a obchodíky. Z pláže pravidelne vyrážajú lode na výlety do okolia.


(Zdroj: flickr//cc/Playa Los Cristianos)

Playa Jardín

Pláž s čiernym pieskom je známa tým, že je obklopená exotickou záhradou, po ktorej aj dostala názov "záhradná pláž". Má príjemné prostredie, jemný piesok a čisté more. Pláž bola ocenená Modrou vlajkou za čistotu a kvalitu služieb.


(Zdroj: flickr//cc/Playa Jardín)

Playa San Juan

Táto pláž je tvorená jemným pieskom, na niektorých miestach je svetlý a na niektorých tmavý. Pláž má pozvoľný vstup do veľmi čistého mora, ktoré je mierne a poskytuje vhodné podmienky pre potápanie a šnorchlovanie. V blízkosti sa nachádzajú miestne reštaurácie, kde Vám pripravia miestne špeciality.

Playa Los Gigantes

Los Gigantes je malé dovolenkové stredisko, ktoré má nádhernú a pokojnú pláž. Pláž je tvorená jemným tmavým pieskom a kryštálovo čistým morom. Je obklopená skalnými útvarmi, ktoré chránia pláž pred vetrom. V blízkosti nájdete aj zopár reštaurácií, barov a obchodov. 


(Zdroj: flickr//cc/Playa Los Gigantes)

Playa Abama

Pláž Abama patrí k menším no najkrajším plážam na ostrove. Je len 150 metrov dlhá piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora. Je troška ukrytá, takže sem nechodí veľa turistov, preto je vhodná pre oddych. Na pláži je nádherné do tyrkysova sfarbené more.

Playa La Tejita

Pláž La Tejita patrí k tým plážam, na ktorých nenájdete reštaurácie, bary a obchody. Je menej navštevovaná a ukrytá pred hlukom. Je veľmi vhodnou plážou pre oddych. Je tvorená jemným pieskom a kryštálovo čistým morom. 


(Zdroj: flickr//cc/Playa La Tejita)

Playa de La Arena

Troška menšia pláž, ktorá sa len ešte rozvíja. Je tvorená jemným pieskom a kryštálovo čistým morom. More je tu mierne no pri silnejšom vetre sa tvoria vlny. Na pláži je niekoľko ležadiel a sllnečníkov a taktiež v blízkosti reštaurácia. 

Playa del Duque

Patrí k veľmi obľúbeným plážam najmä vďaka jemnému piesku a čistému moru. Na pláži sú k dispozícii ležadlá, slnečníky, reštaurácie, bary a obchody. Pláž je pomerne pokojná a vhodná pre oddych aj pre rodiny s deťmi.


(Zdroj: flickr//cc/Playa del Duque)

Viac pláží nájdete na TripAdvisor.

More

More má nádhernú tyrkysovú farbu, je mierne a veľmi čisté.

Teplota mora

Január - 20°C, Február - 19°C, Marec - 19°C, Apríl - 20°C, Máj - 20°C, Jún - 22°C, Júl - 22°C, August - 23°C, September - 24°C, Október - 24°C, November - 22°C, December - 21°C.

Šport

Na niektorých plážach je naozaj široká ponuka vodných športov. Môžete skúsiť windsurfing, vodný skúter, vodný bicykel, potápanie, šnorchlovanie a mnoho iných športov.

Zábava

Tenerife je známe svojím nočným životom. Môžete navštíviť niektorý z miestnych diskotékových barov, v ktorých to žije až do rána. Na ostrove Tenerife sa organizujú aj rôzne festivaly. Najznámejší festival sa koná vo februári v meste Santa Cruz de Tenerife a je druhým najpopulárnejším festivalom na svete, hneď po festivale v Riu.

Mapa

Video

Tenerife je veľmi populárnym ostrovom nie len kvôli krásnej dovolenke, ale aj kvôli turistike a pamiatkám, ktoré tu môžete vidieť. 

Santa Cruz de Tenerife

Hlavné mesto ostrova Tenerife je veľmi zaujímavým a často navštevovaným miestom, ktoré sa nachádza na severovýchode ostrova. Pri prehliadke mesta môžete spoznať jeho krásnu históriu. V tomto krásnom prístave môžete navštíviť budovu koncertnej sály Auditorio de Tenerife, kostol Iglesia de la Concepción, námestie Plaza de Espaňa a mnohé iné pamiatky. 


(Zdroj: flickr//cc/Auditorio de Tenerife)

Candelaria

Candelaria je malá obec na východe ostrove (18 km od hlavného mesta), ktorá je pútnickým miestom. Nachádza sa tu Bazilika Panny Márie s obrazom Panny Márie Candelárskej. Panna Mária Candelárska je patrónkou celého ostrova.


(Zdroj: flickr//cc/Candelaria)

La Orotava

V severnej časti ostrova (35 km od hlavného mesta) sa nachádza La Orotava - nádherné mesto, v ktorom nájdete mnoho kostolov, kaplniek a palácov, kde kedysi žili španielski šľachtici. Na územie mesta La Orotava zasahuje aj známy Národný park Teide.


(Zdroj: flickr//cc/La Orotava)

Garachico

Na severe ostrova Tenerife sa nachádza prístavné mesto Garachico, ktoré bolo kedysi veľmi významným a bohatým mestom. Od hlavného mesta je vzdialené približne 61 km. Pri návšteve tohto mesta spoznáte mnohé kultúrno historické pamiatky, kostoly ale aj pevnosť Castella de San Miguel. Taktiež môžete navštíviť miestne múzeum.


(Zdroj: flickr//cc/Garachico)

Puerto de la Cruz

Je jedno z najväčších miest na ostrove, ktoré je od hlavného mesta vzdialené 36 km. Je veľmi často navštevované najmä vďaka svojej histórii. Pri návšteve tohto mesta spoznáte známe pamiatky, ako kostol Nuestra Seňora de la Piňa de Francia zo 17. storočia, taktiež botanickú záhradu, v ktorej je viac ako 3000 druhov rastlín.


(Zdroj: flickr//cc/Puerto de la Cruz)

Národný park Teide 

Národný park bol zriadený v r. 1954. Zaberá plochu 135 kilometrov štvorcových. Nachádza sa vo vnútrozemí ostrova približne 63 km od hlavného mesta. Jeho najvyšší vrch Pico de Teide má nadmorskú výšku 3 718 metrov. Na vrchol premáva lanovka. Pico Viejo je druhý najvyšší vrch ostrova s nadmorskou výškou 3 072 metrov.


(Zdroj: flickr//cc/Teide Tenerife)

Cueva del Viento 

Približne 56 kilometrov od hlavného mesta sa nachádza lávová jaskyňa, ktorá vznikla prúdením lávy pod stuhnutou kôrou, meria vyše 7,6 km.


(Zdroj: flickr//cc/Cueva del Viento)

Pohorie Anaga 

Pohorie, ktoré sa nachádza len 8 km od hlavného mesta je známe starými lesmi. Je to územie, ktoré nebolo zničené lávou pri výbuchu sopky Teide. Môžete si spraviť zaujímavú prechádzku do krásnej prírody.


(Zdroj: flickr//cc/Anaga)

Playa de las Américas 

Je to najznámejšie turistické mesto na juhu ostrova (77 km od hlavného mesta) s malými plážami a atraktívnymi promenádami, ktoré leží na juhozápadnom pobreží ostrova.


(Zdroj: flickr//cc/Playa de las Americas)

Siam park

Veľký vodný park sa nachádza na juhu ostrova (75 km od hlavného meta). Patrí k najlepším parkom na svete, nájdete tu množstvo vodných atrakcií, šmýkačiek, tunelov a bazénov. V parku sú aj vybudované piesočnaté pláže, terasy, reštaurácie, obchodíky, kaviarne aj morské akvárium.


(Zdroj: flickr//cc/Siam park)

Pirámides del Guimar

V mestečku Guimar (28 km od hlavného mesta) sa nachádza archeologický park, kde sú stavby pripomínajúce pyramídy. Pyramídy postavali miestny obyvatelia a sú to obdlžníkové stupňovité stavby z lávového kameňa.


(Zdroj: flickr//cc/Pirámides del Guimar)

Okružná plavba

Okolie ostrova môžete spoznať aj z lode. Pravidelne sa organizujú plavby, pri ktorých uvidíte zaujímavé miesta, zátoky, útesy, skalné útvary Los Gigantes alebo budete môcť pozorovať delfínov.

Tenerifský večer

Na dovolenke môžete spoznať aj kultúru ostrova Tenerife. Pravidelne sa tu organizujú večierky na spoznávanie tradícií ostrova. Môžete ochutnať miestne špeciality a nápoje, taktiež spoznať tradičnú hudbu, tance a miestne kroje.

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.