Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Kanárske ostrovy » Fuerteventura » Playa del Esquinzo

Funtazie klub Jandía Princess Club
★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Funtazie klub Jandía Princess Club - Bazén - 1 Funtazie klub Jandía Princess Club - Bazén - 2 Funtazie klub Jandía Princess Club - Dvoulůžkový pokoj - 3 Funtazie klub Jandía Princess Club - Terasa - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Ostrov Fuerteventura sa nachádza blízko Afriky a je známy svojími piesočnými dunami. Turisti, ktorí ostrov navštevujú sú zvedavý hlavne na duny a preto sa stali najväčšou atrakciou ostrova. Fuerteventura má nádherné dlhé piesočnaté pláže, ktoré sú lemované nedotknutou prírodou. Kryštálovo čisté more v spojení s bielym pieskom vytvárajú nádhernú scenériu.
Medzi najobľúbenejšie destinácie na ostrove Fuerteventura patrí:
Caleta de Fuste - patrí k hlavným a najnavštevovanejším strediskám na ostrove. Stredisko sa nachádza v západnej časti ostrova a od hlavného mesta Puerto del Rosario je vzdialené približne 12 km. Stredisko je tvorené dlhou uličkou, kde nájdete bary a reštaurácie rôzneho druhu.
Corralejo - oblasť na severe ostrova je tvorené 11 km dlhými plážami z jemného piesku. Nachádza sa tu niekoľko piesočných dún, ktoré boli označené ako prírodná rezervácia. Voda okolo Corraleja má odtieň intenzívnej modrej farby.
Costa Calma - na juhu ostrova približne 70 km od hlavného mesta sa nachádza stredisko, ktoré zažíva každoročne turistický boom vďaka svojej neuveriteľne bielej pláži. Nachádza sa na okraji národného parku Jandia.
Morro Jable - najjužnejšie letovisko ostrova Fuerteventura. Srdcom mestečka je pôvodné staré mesto s prístavom a dlhou pobrežnou promenádou, na jednej strane výhľadom na more a na strane druhej je lemované reštauráciami, kaviarňami, barmi a malými obchodíkmi.
Tarajalejo - postupne sa z rybárskej dediny na juhu ostrova stáva celkom veľké mesto. Od hlavného mesta je vzdialené 56 km a k dispozícii je veľká štrková pláž s tmavým pieskom a okruhliakmi, viac ako kilometer dlhá a 45 metrov široká.

Vzdialenosť od letiska

Na ostrove sa nachádza letisko Fuerteventura Airport. 

Čas transferu z letiska do stredísk závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

4 450 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Fuerteventura: 4:35 hod.
Košice - Fuerteventura: 5:00 hod.
Poprad - Fuerteventura: 4:55 hod.
Sliač - Fuerteventura: 4:50 hod.
Viedeň - Fuerteventura: 4:30 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom trvá približne 67 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

Počasie na ostrove Fuerteventura je už od januára veľmi teplé. Január a február majú teploty približe 20°C a postupne teploty stúpajú. V marci je 21°C, v apríli 22°C, v máji 23°C a v júni 25°C. Júl, august a september sú najhorúcejšími mesiacmi a teplota vystúpi až na 27°C. V októbri teploty klesnú na stále teplých 25°C, v novembri na 23°C a v decembri na 21°C.

Pláž

Na ostrove sa nachádzajú krásne piesočnaté pláže s nádherným tyrkysovým morom, ktoré sú považované za najkrajšie pláže celého súostrovia. Na ostrove nájdete mnoho pláží s jemným pieskom a s výbornými podmienkami nie len pre kúpanie ale aj pre vodné športy.

Playa de Sotavento

Na polostrove Jandía sa nachádza nádherná približne 5 km dlhá a asi kilometer široká piesočnatá pláž s piesočnými dunami a pozvoľným vstupom do mora. More je nádherné tyrkysové a mierne, takže pláž je vhodná pre rodiny s deťmi. V blízkosti pláže sa nachádzajú služby pre turistov. Na pláži sú k dispozícii ležadlá a slnečníky.


(Zdroj: flickr//cc/Playa de Sotavento)

Playa de Cofete

Ďalľou krásnou a kvalitnou plážou je Playa de Cofete. Je veľmi dlhá, pretože má až 15 km a je na nej veľa možností. Môžete si nájsť pokojné miesto pre leňošenie a kúpanie v tyrkysovom mori, alebo si nájdete miesto pre rybolov. Na pláži je niekoľko služieb ponúkaných turistom.


(Zdroj: flickr//cc/Playa de Cofete)

Playa del Matorral

V letovisku Morro Jable sa nachádza táto krásna pláž, ktorá je tvorená jemným pieskom a veľmi čistým morom. Na pláži je dominantou veľký maják. Na pláži máte k dispozícii ležadlá, slnečníky a niekoľko služieb turistom.


(Zdroj: flickr//cc/Playa del Matorral)

Playa Esmeralda

Táto pláž je troška menšia a ukrytá a zabezpečí Vám dokonalý oddych. Je tvorená jemným pieskom a nádherným tyrkysovým morom. Pláž je veľmi čistá. Nenájdete však na nej žiadne ležadlá, slnečníky ani služby.


(Zdroj: flickr//cc/Fuerteventura playa)

Corralejo

Carralejo je národný park na severovýchode ostrova, kde sa nachádza niekoľko krásnych piesočnatých pláží, ktoré sú veľmi často navštevované. Na plážach sú k dispozícii slnečníky a ležadlá a taktiež služby turistom.


(Zdroj: flickr//cc/Corralejo)

Playa del Castillo

Pláž sa nachádza v oblasti El Cotillo, ktorá je miestom nadšencov windsurfingu. Hlavná piesočnatá pláž má pozvoľný vstup do čistého a tyrkysového mora. Pri pláži sa nachádza celý rad reštaurácií, barov, obchodíkov a kaviarní. 


(Zdroj: flickr//cc/El Cotillo)

Gran Tarajal

Pláž v Gran Tarajal je blízko centra mesta, preto je k nej ľahký prístup. Pláž je nádherná, čistá, piesočnatá s krásnym tyrkysovým morom. Na pláži nájdete ležadlá, slnečníky a mnoho atrakcií a služieb.


(Zdroj: flickr//cc/Gran Tarajal)

Viac pláží nájdete na TripAdvisor.

More

More je nádhernej tyrkysovej farby a po celý rok má príjemnú teplotu.

Teplota mora

Január - 19°C, Február - 18°C, Marec - 18°C, Apríl - 19°C, Máj - 19°C, Jún - 21°C, Júl - 21°C, August - 22°C, September - 22°C, Október - 22°C, November - 21°C, December - 20°C.

Šport

Vďaka príjemným vetrom zo severu a severovýchodu sú tu ideálne podmienky pre vodné športy. Na svoje si tu prídu milovníci surfovania, windsurfingu ale aj kiteboardingu. Počas dovolenky môžete absolvovať aj školu surfovania.

Zábava

Možností ako sa zabaviť a ako stráviť večer je tu tiež mnoho. Môžete navštíviť niektorý z miestnych barov alebo diskoték.

Mapa

Video

Na ostrove sa nachádza niekoľko starých pevností a aj ich zvyškov. Pochádzajú z čias, kedy sa o ostrov a okolité ostrovy taktiež usilovali rôzne mocnosti.

Antigua

Antigua bola prvá dedinka na ostrove vybudovaná v 18. storočí, ktorá je od hlavného mesta Puerto del Rosario vzdialená približne 20 km. V dedinke je dominantou zachovalý kostolík s názvom Cruz de la Caldos. Kostolík je obklopený krásnou prírodou a je prístupný turistom. V dedinke je taktiež atrakciou veterný mlyn, v ktorom je vybudovaný obchodík.


(Zdroj: flickr//cc/Antigua)

Betancuria

Malé mestečko v strede ostrova (20 km od Puerto del Rosario) má veľmi bohatú históriu. V mestečku sa nachádza kostol "Santa Maria", ktorý bol v roku 1593 zničený a neskôr v roku 1691 znovupostavený. V centre mesta môžete navštíviť aj archeologické múzeum.


(Zdroj: flickr//cc/Betancuria)

Corralejo

Pôvodne to bola malá rybárska dedinka na severe ostrova, no dnes je to jedno z najnavštevovanejších stredísk na ostrove. Dedinka je vzdialená približne 30 km od hlavného mesta. Turisti sem prichádzajú aj z iných stredísk, aby sa poprechádzali po dlhej pláži alebo aby si pozreli nádherné centrum. Z prístavu v Corralejo sa dostanete aj loďou na ostrov Lanzarote.


(Zdroj: flickr//cc/Corralejo)

El Cotillo El

Krásny maličký prístav, ktorý je zasvätený patrónke námorníkov "Virgin de Buen Viaje" Vás očarí. Nájdete ho na severozápade ostrova približne 37 km od hlavného mesta. V starej časti prístavu môžete dokonca vidieť toto zasvätenie vytesané v skalách. V blízkosti centra strediska sa zachovala kruhová pevnosť "Fortaleza del Tostón".


(Zdroj: flickr//cc/El Cotillo)

Gran Tarajal

Gran Tarajal je obchodné centrum na juhu ostrova so zachovanou malomestskou atmosférou. Od hlavného mesta Puerto del Rosario je vzdialené približne 46 km. V centre mesta môžete vidieť nádhernú fontánu a kostol. Cez leto sa tu konajú rôzne koncerty a festivaly.


(Zdroj: flickr//cc/Gran Tarajal)

Lajares

Blízko strediska Corralejo na severe ostrova (30 km od Puerto del Rosario) sa nachádza táto malá dedinka, ktorej dominantou je starý futbalový štadión z roku 1990. Hlavnou turistickou atrakciou v tejto dedinke je obchod s názvom "Artistania Lajares", kde turisti sledujú miestne ženy ako vyrábajú krajky a vyšívky.


(Zdroj: flickr//cc/Lajares)

La Oliva

La Oliva je malé mesto, kde sídlila vojenská správa ostrova. Toto malebné mestečko leží približne 22 km od hlavného mesta Puerto del Rosario. V meste môžete vidieť kostol, taktiež dom, ktorý bol sídlom kňazov a taktiež umelecký dom, kde sú výstavy miestnych umelcov.


(Zdroj: flickr//cc/La Olivia)

Morro Jable

Morro Jable bola tiež v minulosti malá rybárska dedinka, ktorá sa postupom času premenila na známe dovolenkové stredisko. Morro Jable sa nachádza na úplnom konci ostrova, teda v južnej časti a od hlavného mesta je vzdialené približne 89km. V stredisku Morro Jable môžete vidieť nádherné centrum s typickou architektúrou, môžete sa zastaviť v jednej z kaviarní a vychutnať si atmosféru tohto miesta. Stredisko má aj svoj prístav, odkiaľ sa môžete dostať na ostrov Gran Canaria.


(Zdroj: flickr//cc/Morro Jable)

Puerto del Rosario

Hlavné mesto ostrova, ktoré sa rozprestiera vo východnej časti ostrova je známe tým, že tu žil známy básnik Miguel de Unamuno. Žil v meste v maličkom dome na vyhnanstve, kde je teraz zriadená sieň pre výstavy a koncerty. V centre mesta je taktiež kostol, ktorý je zasvätený patrónke Virgen del Rosario.


(Zdroj: flickr//cc/Puerto del Rosario)

Pájara

Pájara je malá dedinka v západnej časti ostrova, ktorá má približe 700 obyvateľov. Od hlavného mesta je vzdialená 46 km. Turistov láka najmä krásna nedotnkutá príroda navôkol a bazén so sladkou vodou. Zaujímavý je kostolík a na jeho dverách sú zaujímavé motívy, ktoré pripomínajú motívy Latinskej Ameriky.


(Zdroj: flickr//cc/Pájara)

Vega de Río Palma

V krásnom západnom údolí ostrova sa nachádza ďalšia malá dedinka s kostolom Nuestra Seňora de la Peňa. Od hlavného mesta je táto dedinka vzdialená približne 46 km. Kostol je obklopený krásnou prírodou, bielymi budovami a nádhernými terasami s výhľadom. Navštíviť môžete aj malú kaplnku, v ktorej sa nachádza socha svätca.


(Zdroj: flickr//cc/Vega de Río Palma)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.