ÚVOD » Grécko » Olympská riviéra

Star Beach Resort
★★★

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Star Beach Resort - 1 Star Beach Resort - 2 Star Beach Resort - 3 Star Beach Resort - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Olympská riviéra je známa najmä vďaka pohoriu Olymp, ktoré sa nad ňou vyníma. Pokochať sa môžete nie len krásnou prírodou ale aj množstvom historických pamiatok.

Atény

Hlavné mesto Grécka a jedno z najkrajších miest Európy sa rozprestiera na juhu Olympskej riviéry. Atény sú považované za kolísku európskej kultúry (Akropola, chrám Parthenon, olympijský štadión, Hadriánov oblúk a ďalšie pamätihodnosti svetového kultúrneho dedičstva).


(Zdroj: flickr//cc/Athens)

Delfy

Kedysi bolo toto miesto duchovným centrom antického Grécka, starí Gréci ho pokladali za stred (tzv. pupok) sveta, sväté mesto s Apolonovou veštiarňou, miesto konania Pýthijských hier. Delfský areál patrí medzi pamiatky svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Od Atén je vzdialené približne 180 km.


(Zdroj: flickr//cc/Delphi)

Záliv Pagasitikos

Celodenný výlet loďou si môžete spraviť k zálivu Pagasitikos. Výlet je spojený s kúpaním a poznávaním krásnej prírody zálivu. Záliv sa nachádza na východnej strane riviéry pri mestečku Volos.


(Zdroj: flickr//cc/Pagasitikos)

Ostrov Skiathos

Zaujímavý celodenný výlet loďou do chránenej oblasti súostrovia severnej Sporady s návštevou jeho hlavného mesta a kúpanie. Tento nádherný ostrov sa nachádza na východnej strane riviéry.


(Zdroj: flickr//cc/Skiathos)

Pohorie Olymp

Chránená prírodná rezervácia, miesto bájnych olympskych bohov, ktorým vládol mocný boh Zeus a starobylá grécka dedina Paleos Panteleimonas. Pohorie Olymp tvorí severnú časť riviéry.


(Zdroj: flickr//cc/Olymp)

Kláštory Meteora

Je to ôsmy div sveta - dlhší výlet do vnútrozemia do miesta zvaného Kalambaka, kde na obrovskej, masívnej skale boli vybudované kláštory Meteora "vysiace vo vzduchu", miesto je tajomné, mystické a plné zvláštnej energie. Od Atén je toto miesto vzdialené približne 430 km.


(Zdroj: flickr//cc/Meteora)

Návšteva ostrovov

Loďou môžete priplávať na okolité ostrovy napr. Skopelos, Evia, Lesbos, Skiathos, Thassos alebo polostrov Chalkidiki.


(Zdroj: flickr//cc/Island Greece)

Okruh Macedónskom

Najkrajší okruh na Olympskej riviére do starobylého hlavného mesta macedónskeho kráľovstva Vergine k nevykradnutej hrobke Filipa II, do Aristotelovej školy, kde bol vychovaný Alexander Veľký, návšteva najväčších vinárskych závodov v Nause a horská oáza Eddesa s úchvatnými katarakty.


(Zdroj: flickr//cc/Macedonia)

Platamonas

Veľmi významné prístavné mestečko na severovýchode riviéry, ktoré sa pýši nádhernými plážami s kryštálovo čistou vodou. Mestečko je známe aj vďaka hradu Platamonas z 13. storočia, ktorý sa vyníma nad mestečkom. Platamonas je od Atén cca 400 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Platamonas)

Litochoro

Pod známym pohorím Olymp sa nachádza maličká dedinka Litochoro, ktorá je ukážkou typickej gréckej kultúry. Ak sa v dedinke zastavíte, nezabudnite si pozrieť zvonicu Agios Nikolaios. Od hlavného mesta Atény je Litochoro vzdialené cca 420 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Litochoro)

Dion

Neďaleko dedinky Litochoro sa nachádza miesto, kde ležia pozostatky starovekej gréckej architektúry. Na tomto mieste sa nachádza svätyňa, archeologický park a archeologické múzeum.


(Zdroj: flickr//cc/Dion)

Lifidra

Hora je nazývaná aj "magnetickou horou", pretože jej pôsobenie vyvoláva u turistov nepríjemný pocit. Magnetická hora je ukážkou toho, že nie všade funguje gravitácia.

Nei Pori

Nei Pori je letovisko na juhu Olympskej rivéry, ktoré je veľmi často navštevované. Od hlavného mesta sa nachádza cca 400 km. Okrem krásnych pláží a čistého mora ponúka turistom aj prírodné a kultúrne pamiatky. Stredisko je taktiež plné taverien, kaviarní, obchodíkov a reštaurácií, kde Vám pripravia typické grécke špeciality.

Katerini

V letovisku Pieria na severovýchode riviéry sa nachádza hlavné mesto Katerini, ktoré je známe najmä svojim tradičným trhom, na ktorom nájdete tie najrôznejšie veci od suvenírov až po potraviny.


(Zdroj: flickr//cc/Katerini)

Korint

Korint je vzdialenejšie miesto, no oplatí sa vidieť. Považuje sa za najzaujímavejšie miesto Grécka, pretože tam nájdete pozostatky Apolónovho chrámu, rímsky odeion, antické divadlo a múzeum. Od Atén je Korint vzdialené približne 83 km.

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.