ÚVOD » Grécko » Mykonos

Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort
★★★★★

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort - 1 Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort - 2 Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort - 3 Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Na ostrove Mykonos môžete obdivovať najmä staré centrá miest, krásnu architektúru ale aj prírodu.

Délos

Neobývaný ostrov, ktorý je od ostrova Mykonos vzdialený len 15 km patrí k najzaujímavejším archeologickým pamiatkam v Grécku. Je to vlastne nádherné archeologické múzeum pod šírym morom. A práve na ostrove Délos sa narodila bohyňa staroveku, bohyňa Artemis a jej brat boh Apolón. Ostrov bol vyhlásený za národné múzeum.


(Zdroj: flickr//cc/Délos)

Poznávanie ostrova

Možností je celá rada, lebo Mykonos má čo ponúknuť. Vedľa veterných mlynov, malých ostrovných dediniek a niekoľkých stoviek kostolov sú to aj napr. pozostatky stredovekého hradu Kastro.


(Zdroj: flickr//cc/Mikonos)

Mesto Chora (Mykonos)

Hlavné mesto ostrova, ktoré je centrom kultúry, zábavy a administratívy. Rozprestiera sa v západnej časti ostrova. Veľmi známou stavbou je tu kostol Panagia Paraportiány a tzv. Malé Benátky (farebné domy vyčnievajúce vysoko nad morskú hladinu).


(Zdroj: flickr//cc/Chora)

Kostoly na ostrove

Na ostrove sa nachádza cca 250 kostolov - najznámejší Panagia Paraportiani je vlastne súbor štyroch malých a jedného hlavného kostola, ktorý kedysi stál pri vchode do stredovekého hradu. Odtiaľ pochádza aj naázov kostola t.j. porta čiže dvere. Za zmienku určite stojí aj kláštor Panagia zo 17. st., v ktorom sa nachádzajú krásne ikony z 18. storočia.


(Zdroj: flickr//cc/Panagia Paraportiani)

Veterné mlyny

Na ostrove je ich niekoľko, niektoré sú staré až 400 rokov a dnes slúžia ako múzeá.


(Zdroj: flickr//cc/Mikonos)

Agios Ioannis 

Malé mestečko, ktoré sa nachádza cca 4 km od hlavného mesta so štrkovou, na niektorých miestach pieskovou plážou.


(Zdroj: flickr//cc/Agios Ioannis)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.