ÚVOD » Grécko » Karpathos

Kyra Panagia
★★★

Popis hotela
Termíny
Galéria
Výlety
Kyra Panagia - Bazén - 1 Kyra Panagia - Kyra Panagia - 2 Kyra Panagia - Bazén - 3 Kyra Panagia - Pláž - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

Karpathos je krásny ostrov, ktorý okrem stoviek nádherných pláží ponúka aj výlety do okolia, kde môžete spoznať históriu a kultúru ostrova.

Dedinka Olympos

Celodenný výlet si môžete spraviť do jednej z najkrajších dedín nie len na ostrove ale aj v celom Grécku. Dedinka Olympos Vám ponúka krásnu históriu, kultúru aj prírodu. Nachádza sa na severe ostrova a od hlavného mesta je vzdialená približne 43 km.


(Zdroj: flickr//cc/Olympos Karpathos)

Pigadia

Hlavné mesto ostrova a zároveň aj jeho najväčší prístav sa nachádzaú v juhovýchodnej časti ostrova. Za návstevu určite stojí Poseidonova jaskyňa s hrobkou, antickou Akropolou a archeeologické múzeum.


(Zdroj: flickr//cc/Karpathos)

Návšteva kostolov a kaplniek

Najznámejšie kostoly a kaplnky na ostrove sú Agias Mamas, Kyra Panagia s červenou kaplnkou pri dedinke Aperi a katedrály v dedine Menetes a Aperi. Dedinka Menetes je od hlavného mesta vzdialená 7 km a dedinka Aperi približne 8 km.


(Zdroj: flickr//cc/Karpathos)

Menetes

Dedinka v skalách, z ktorej je nádherný výhľad na prístav Pigadia. Dedinka sa nachádza na juhu ostrova, hlavné mesto je vzdialené približne 7 km. Na ostrove sa zachovali pamiatky z byzantského a antického obdobia a v Pigadii sa nachádza aj známa Poseidonova jaskyňa. Ostrov bol donedávna neprístupný pre turistov, no v súčasnosti je jedným z najobľúbenejších destinácií gréckeho súostrovia.


(Zdroj: flickr//cc/Karpathos)

Ostrov Saria

Ostrov leží pri severnom pobreží ostrova KarpathosPodľa historických záznamovtu kedysi bolo staroveké mesto, nachádzajú sa tu pozostatky domov ako ako dôkaz tohože tu pred dávnymi časmi naozaj žili ľudiaDnes  sem zavítajú len rybári a pastieri kôz.

Ostrovček Sokastro

Je najzápadnejším bodom Karpathosu, sú tu zvyšky pevnosti, dochovali sa stredoveké hradby, cisterny na vodu. a vstupná brána. Nie je doteraz zistené, kedy boli stavby vybudovanéale početné črepy pochádzajú čiastočne z 11. st., väčšinou potom z 12. a 13. storočia.

Viac výletov nájdete na TripAdvisor alebo na Turistickom sprievodcovi Google.