Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Egypt » Marsa Alam » Marsa Alam

GEMMA BEACH
★★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
GEMMA BEACH - 1 GEMMA BEACH - 2 GEMMA BEACH - 3 GEMMA BEACH - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Marsa Alam sa nachádza na severne od Východnej púšte, asi 210 km južne od Hurghady. Poloha na pobreží Červeného mora ponúka opäť viac ako vhodné podmienky pre potápanie a pozorovanie podmorských scenérií. Až donedávna malá nevýznamná rybárska dedinka dnes konkuruje takým destináciám ako je Sharm El Sheik alebo Hurghada. Obrat nastal predovšetkým vďaka výstavbe medzinárodného letiska v roku 2001. Najväčším lákadlom Marsa Alam sú tu predovšetkým koralové útesy plné pestrofarebných rýb ukryté pod hladinou priezračne čistého mora. Neustále sú tu objavované nové a nové oblasti pre potápanie a šnorchlovanie. K tým najznámejším patrí Elphinstone, Daedalus Reef alebo Zabargat.
Zaplávať si môžete s delfínmi, pozorovať niekoľko druhov žralokov, vrátane žraloka šedivého a Kladiváka. Na záujemcov tu čaká aj široká ponuka športových aktivít a kultúrnych podujatí. Ak vás unaví pobyt na pláži, potápanie a iné vodné športy, Marsa Alam ponúka plno ďalších aktivít. Mimo športových, zábavných a relaxačných je tu niekoľko možností k netradičným výletom. Vyraziť si môžete napríklad ku smaragdovým Kleopatriným baniam nachádzajúcim sa medzi nílskym údolím a Marsa Alam. Táto archeologická lokalita je známa z čias faraónskeho Egypta, kedy sa tu ťažili smaragdy, ktoré boli symboly sily a večnosti. Obľúbený je výlet k tzv. Dolphin house, čo je koralový útes, kam sa sťahujú kŕdle delfínov, aby si oddýchli a skryli sa pred predátormi. Dobre dosiahnuteľné sú z Marsa Alam tiež stavby v Luxore, Karnaku, Abu Simbel či Asuánska priehrada. Ak si chcete nakúpiť nejaké suveníry, odporúčame zájsť do neďalekého mestečka El Quseir. Marsa Alam je relatívne dosť vzdialené od veľkých a rušných turistických centier a zatiaľ do neho ešte neprenikla masová turistika. Je tak ideálnou destináciou hlavne pre vyššie vekové kategórie či rodiny s deťmi.

Vzdialenosť od letiska

V stredisku Marsa Alam sa nachádza medzinárodné letisko. Transfer z letiska do hotelov trvá približne 15 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je len informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

4 196 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Marsa Alam: 3:55 hod.
Košice - Marsa Alam: 3:45 hod.
Poprad - Marsa Alam: 3:50 hod.
Sliač - Marsa Alam: 3:50 hod.
Viedeň - Marsa Alam: 3:55 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 48 hodín, vedie viacerými krajinami, je čiastočne spoplatnená a zahŕňa aj prepravu trajektom.

Počasie

V stredisku Marsa Alam je už v januári a februári pekné počasie a teploty sa vyšplhajú na 22°C. V marci sa oteplí na 24°C a v apríli až na 27°C. V máji sú už veľmi horúce teploty, pretože teploty sa vyšplhajú až na 30°C, v júni na 32°C a v júli a auguste je najteplejšie a to až 33°C. V septembri sa teplota vráti na 32°C a v októbri je stále veľmi teplo až 30°C. Pre november je typická teplota 27°C a pre december 23°C.

Pláž

Stredisko Marsa Alam má krásne pláže s korálovými útesmi, nádherným morom a jemným pieskom.

Wade Qulaan

Táto pláž patrí k najkrajším plážam tejto oblasti, a to vďaka nádhernej prírode, ktorá ju obklopuje. More je tu veľmi čisté a priezračné a piesok je svetlý a jemný. Na tejto pláži si môžete dokonale oddýchnuť, pretože je vzdialená od rušného centra. Okrem leňošenia na pláži sa môžete vydať aj na menšiu turistiku do okolia a môžete spoznať krásnu prírodu.


(Zdroj: flickr//cc/Marsa Alam)

Marsa Shoona bay

Piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora je vhodná pre rodiny s deťmi. Zaujímavou atrakciou na pláži je pozorovanie podmorského sveta, potápanie a šnorchlovanie. V blízkosti nájdete aj niekoľko reštaurácií, barov a kaviarní.


(Zdroj: flickr//cc/Marsa Alam)

Ras Banas

Pláž Ras Banas má nádherné priezračné more a preto je na tejto pláži obľúbené potápanie a spoznávanie podmorského sveta. More je veľmi mierne, preto je vhodné aj pre plavcov, či rodiny s deťmi.


(Zdroj: flickr//cc/Ras Banas)

Port Ghalib

V malom prístave blízko letiska sa nachádza pláž Port Ghalib, ktorá má jemný piesok a priezračné more. Na pláži sú k dispozícii slnečníky a ležadlá. V blízkosti sa nachádza aj centrum obchodov, trhov, reštaurácií a kaviarní.


(Zdroj: flickr//cc/Port Ghalib)

Abu Dabbab

Pláž Abu Dabbab ponúka svetlý jemný piesok, nádherné priezračné more a hlavne pokoj. Vstup do mora je pozvoľný a vhodný pre deti. Na pláži nájdete slnečníky, ležadlá, reštaurácie, bary a obchody. Veľmi obľúbené tu je potápanie a šnorchlovanie.


(Zdroj: flickr//cc/Abu Dabbab)

Sharm El Luli beach

Vďaka jemnému bielemu piesku a kryštálovo čistému moru sa táto pláž nazýva aj "perla Červeného mora". Pláž je nádherná s pozvoľným vstupom do plytkého mora, ktoré je vhodné pre rodiny s deťmi. Blízko pláže sú Vám k dispozícii reštaurácie, stánky s občerstvením a obchodíky.

Samadai

Samadi pláž je typická tým, že v mori žijú delfíny, s ktorými si môžete kľudne aj zaplávať. Je tu taktiež veľmi obľúbené potápanie a spoznávanie podmorského sveta. V blízkosti pláže Samadai sú aj rôzne služby turistom.


(Zdroj: flickr//cc/Samadai)

Marsa Muburak

Taktiež nádherná piesočnatá pláž, ktorá má pozvoľný vstup do kryštálovo čistého mora. Zaujímavosťou na pláži je výskyt veľkých korytnačiek. Môžete vyskúšať taktiež potápanie a spoznávanie podmorského sveta. Na pláži sa často organizujú aj potápačské výlety a kurzy.

Marsa Nayzak

Táto pláž nie je klasickou plážou s jemným pieskom, ležadlami a slnečníkmi. Dopadnutím meteorita na zem vznikol kráter, v ktorom sa prirodzene vytvorilo malé jazierko, ktoré je dnes atrakciou. Pri jazierku sú zaujímavé skalné útvary, kde si môžete oddýchnuť.


(Zdroj: flickr//cc/Marsa Nayzak)

Sataya beach

Pláž Sataya je vzdialená približne 2 hodinky od strediska Marsa Alam. Dostať sa na ňu môžete loďou. Pláž je veľmi obľúbená najmä kvôli výskytu delfínov, s ktorými si môžete zaplávať. Taktiež je tu zaujímavý a farebný podmorský svet.

Gorgonia beach

Pláž Gorgonia je tvorená jemným bielym pieskom a čistým morom, do ktorého je pozvoľný prístup. Pláž je súčasťou prírodnej rezervácie a má nádhernú prírodu. Ako aj na ostatných plážach, aj tu je obľúbené potápanie, šnorchlovanie a spoznávanie podmorského sveta. K dispozícii sú návštevníkom ležadlá, slnečníky, reštaurácie, bary, kaviarne a obchody.


(Zdroj: flickr//cc/Marsa Alam)

Viac pláží nájdete na TripAdvisor.

More

V stredisku Marsa Alam je more veľmi čisté a po celý rok veľmi teplé.

Teplota mora

Január - 23°C, Február - 23°C, Marec - 23°C, Apríl - 24°C, Máj - 26°C, Jún - 27°C, Júl - 29°C, August - 30°C, September - 29°C, Október - 28°C, November - 27°C, December - 25°C.

Deti

V niektorých hotelových rezortoch sú pre deti prichystané rôzne atrakcie, vybudované detské kútiky, detské ihriská a veľmi často sa organizujú animačné programy pre deti.

Šport

Na plážach je možnosť vyskúšať rôzne druhy vodných športov, ako je surfing, windsurfing, vodné lyže, vodný skúter, vodný balón, paraglaiding a rôzne iné vodné atrakcie.

Zábava

Na niektorých plážach je rušný nočný život, kde môžete zájsť na diskotéku alebo si vychutnať živú hudbu.

Mapa

Video

Letovisko Marsa Alam je obľúbené nie len vďaka krásnym plážam a čistému moru, ale aj vďaka krásnej prírode, do ktorej si môžete urobiť menšiu turistiku. Okolie Marsa Alam ponúka aj rôzne kultúrno-historické pamiatky a iné atrakcie.

Mesto Asuán

Neďaleko strediska Marsa Alam, cca 370 km, sa nachádza čarovné mestečko Asuán, ktoré ponúka kúsok histórie. Môžete sa poprechádzať po starobylých hradbách, navštíviť známu mešitu Tabia. V mestečku si môžete pozrieť krásne uličky, vychutnať si typickú atmosféru alebo sa povoziť na kočiari s koňmi.


(Zdroj: flickr//cc/Asuan)

Mesto El Quseir

Ďalším pekným mestom blízko strediska Marsa Alam je El Quseir, vzdialené je len cca 140 km. Toto malé prístavné mesto je veľmi obľúbenou dovolenkovou destináciou. Má krásne pláže, tyrkysové more ale taktiež ponúka rôzne kultúrne a historické pamiatky, kostoly a mešitu. V meste môžete aj nakupovať na miestnom trhu.


(Zdroj: flickr//cc/El Quseir)

Luxor

Celodenný výlet, počas ktorého navštívite údolie kráľov, ktoré je miestom posledného odpočinku Egyptských panovníkov, chrám kráľovnej Hatšepsut, chrám Karnak a Memnonove kolosy.  Zároveň si pozriete aj prácu archeologickej misii, výrobu alabastru a galériu papyrusu. Luxor leží cca 365 km od Marsa Alam.


(Zdroj: flickr//cc/Luxor)

Ostrov Hamata

Zaujímavý celodenný výlet si môžete urobiť na blízke ostrovčeky, ktoré sú blízko Egyptského pobrežia. Ostrovčeky ponúkajú nedotknuté pláže, jemný biely piesok, tyrkysové more a nádherné lagúny. Na ostrovoch je rozšírená ponuka vodných športov. 

Sahara

Výlet do časti známej Sahary zaujme najmä dobrodruhov. Môžete sa poprechádzať nekonečnými piesočnými dunami buď peši, na chrbte ťavy, na jeepe alebo na štvorkolkách. 


(Zdroj: flickr//cc/Sahara)

Aquapark

Deň na dovolenke môžete stráviť aj v aquaparku, v ktorom je množstvo tobogánov, šmýkačiek, vodných atrakcií i animačné programy. Aquapark zaujme nie len deti ale aj dospelých. Okrem vodných atrakcií môžete ochutnať miestne špeciality a nápoje.

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.