UŽITOČNÉ INFORMÁCIE
    Nájdite si svoju dovolenku
    Vybrať kriteriá

    Záruka najnižšej ceny
    Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

    Široká ponuka zájazdov
    Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

    Vlakom do Chorvátska: koľko to stojí a aká dlhá je cesta?

     - 1

    Vlakom do Chorvátska: koľko to stojí a aká dlhá je cesta? - Obsah

    Cestovanie vlakom sa radí medzi najbezpečnejší a najpohodlnejší spôsob dopravy. Cena spiatočného lístka z Bratislavy do Splitu začína na 138,40 € pre dospelú osobu, za lôžko sa pripláca 21 € (jeden smer). Do Záhrebu zaplatíte od 86 €/osoba. A čím viac vás pôjde, tým nižšia cena za osobu bude. Dostať sa viete aj na príjemných cca 53 €. Vo vlaku si môžete čítať, pracovať, spať, poprechádzať sa alebo hrať hry s deťmi, ktoré by v aute/lietadle nevydržali.

    Väčšina Slovákov chodí k Chorvátskemu moru autom. Možno však nemáte dobré vozidlo, čas alebo možnosti, či potrebujete tráviť čas zmysluplne - aj pre vás je tu ideálna možnosť. Vlaková linka do Chorvátska prostredníctvom cestovného lístka CityStar. Výhodou tohto lístka je doba splatnosti, ktorá je až 30 dní od označenia sprievodcom. Lístok si nekupujete na vopred známy konkrétny dátum, ale úseky v jednotlivých krajinách, ktorými prechádzate, môžete využiť kedykoľvek v danom časovom intervale.

    Dostupné vlakové spojenia

    Lístky ponúka priamo Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. (ZSSK). Vybrať si môžete z niekoľkých spojení:

    • Bratislava - Split (cez Maďarsko)
    • Bratislava - Rijeka (cez Rakúsko)
    • Bratislava - Záhreb (cez Maďarsko)

    vlakom do Chorvátska

    Poďte s nami do Chorvátska!

    Cena dopravy

    Ceny spiatočných lístkov do Chorvátska sú orientačné. Konečná suma sa môže meniť v závislosti od konkrétneho spojenia. Spiatočný cestovný doklad CityStar platí 1 mesiac a zakúpiť si ho môžete v pokladniciach ŽSSK vybavených KVC (komplexné vybavenie cestujúcich). Cestovať s ním možno okrem Chorvátska i do ďalších deviatich európskych krajín (Bulharsko, Česká republika, Grécko, Macedónsko, Rakúsko, Rumunsko, Slovinsko, Srbsko a Ukrajina). Deti do 6 rokov cestujú zadarmo, deti do 15 rokov za polovičné cestovné, dve deti od 6 do 15 rokov sa počítajú ako jeden dospelý. Cestu nie je možné prerušiť.

    Príklady cien CityStar do Chorvátska na vyššie uvedené spojenia v 2. vozňovej triede:

      1 dospelý 2 dospelí* 3 dospelí* 4 dospelí* dospelý + dieťa
    Bratislava -Rijeka
    (cez Rakúsko)
    112,40 € 84,30 € 74,93 € 70,25 € 140,50 €
    Bratislava - Záhreb
    (cez Maďarsko)
    86 € 64,50 € 57,33 € 53,75 € 107,50 €
    Bratislava – Split
    (cez Maďarsko)
    138,40 € 103,8 € 92,27 € 86,50 € 173 €

    * Cena na jednu osobu

    vlakom do Chorvátska

    Tip: Využite AUTOVLAK

    Cestovanie autovlakom je ideálne pre každého, kto na dovolenke potrebuje auto, ale nemá záujem šoférovať celé hodiny do cieľovej destinácie. Ide vlastne o cestovanie vlakom, avšak vlakom s vami pocestuje aj vaše vozidlo. Vy budete sedieť v kupé, spať, čítať alebo sledovať filmy a vaše auto bude zabezpečené v špeciálnych vozňoch. Na začiatku by ste mali vedieť:

    • Vozidlá sa nakladajú 1 až 2 hodiny pred odchodom.
    • Po zaparkovaní musíte zatvoriť okná, odmontovať anténu, zatiahnuť ručnú brzdu a auto zamknúť.
    • Maximálna výška prepravovaných vozidiel je 158 cm (a to vrátane napríklad cestovného boxu na streche auta).
    • Svetlá výška podvozku musí byť aspoň 10 cm.
    • Miesto je potrebné rezervovať cca 5 mesiacov pred cestou.

    Aké sú hlavné výhody a nevýhody takéhoto cestovania? Medzi plusy jednoznačne patrí vyhnutie sa zápcham a nehodám, ušetrenie na mýte a diaľničných poplatkoch, či dovezenie vás i auta priamo do cieľovej destinácie bez zdĺhavého šoférovania. Nevýhodami je dĺžka cesty (vlak je pomalší ako auto), cena (pre štyroch ľudí sa môže vyšplhať aj na 400 €) a nemožnosť zastať alebo spestriť si cestu na mieste, ktoré vás po ceste zaujme. Mať svoje vlastné auto k dispozícii je určite výhoda - môžete chodiť na nákupy alebo výlety bez nutnosti ďalších výdavkov či požičiavania auta.

    Vo svete je cestovanie autovlakmi úplne bežné a obľúbené, no u nás je ešte iba v plienkach (najbližší autovlak vyráža z Rakúska). A priznajme si, i to samotné cestovanie vlakom k moru. Je to však určite zážitok a nová skúsenosť. A to bez ohľadu na to, či vlakom vyrazíte sami, alebo aj s autom.

    autovlakom do Chorvátska

    Poďte s nami do Chorvátska!

    Páči sa vám tento článok? Môžete ho zdieľať s priateľmi.

    Podobné články

    Ekologické cestovanie: jednoduchý návod na zodpovednú dovolenku Margaréta Koklesová8.3.2020Dovolenka pri mori, Dovolenka v exotikeDo života sa nám už dostalo množstvo ekologických vecí – obaly, čistiace prostriedky, či hrnčeky na kávu. Poznáme veľa spôsobov ako redukovať odpad a žiť v súlade s potrebami planéty. Doma. Čoraz častejšie sa ale skloňuje aj téma ekologického cestovania. Pretože aj dovolenku si môžete užiť zodpovedne a ekologicky. Ako na to? Ja som to skúsila. Jos olet hyppäämässä... Dovolenka v Egypte: všetko, čo potrebujete vedieť! Margaréta Koklesová16.9.2019Egypt, Dovolenka pri mori, Dovolenka v exotikeKeď sa povie Egypt, všetci si predstavíme ich nádherné pyramídy, históriu a Níl. Táto krajina však dokáže ponúknuť oveľa viac. Vďaka príjemným teplotám tu môžete dovolenkovať kedykoľvek (dokonca aj v zime), môžete šnorchlovať a objavovať neuveriteľne bohatý podmorský svet. A čo je najlepšie, môžete sa nechať...