UŽITOČNÉ INFORMÁCIE
    Nájdite si svoju dovolenku
    Vybrať kriteriá

    Záruka najnižšej ceny
    Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

    Široká ponuka zájazdov
    Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

    Lacné parkovanie pri letisku - Bratislava, Košice, Poprad, Schwechat, Brno a Budapešť

     - 1

    Lacné parkovanie pri letisku - Bratislava, Košice, Poprad, Schwechat, Brno a Budapešť - Obsah

    Dovolenku máte naplánovanú do detailov. Lacné letenky, krásny hotel, výlety a atrakcie... chýba už iba jediné. Vymyslieť, kde necháte svoje auto. Hľadať nestrážené miesto niekde blízko letiska sa nemusí oplácať. Vandalizmus, krádež alebo "iba" odtiahnutie vás po dovolenke určite nepoteší. Istotou sú strážené parkoviská. Väčšinou sú pod kamerovým dohľadom s non-stop bezpečnostnou službou, niekedy sú i oplotené. A pri každom väčšom letisku ich nájdete hneď niekoľko.

    Pozrieme sa na tie, ktoré sa nachádzajú blízko štandardných odletových miest slovenských dovolenkárov a oplatí sa o nich vedieť:

    Bratislava

    M2 Parking/Park&Fly - za týždeň v hlavnej sezóne zaplatíte 50 €, za dva týždne 80 €. Kompletný cenník nájdete na tejto stránke. M2 Parking voľakedy sídlilo na Ivánskej ceste 26, dnes nájdete obe parkoviská pri OC SCONTO nábytok - cca 3 minúty od letiska. Areál parkoviska je oplotený, osvetlený, uzamknutý, zabezpečený SBS ochranou, kameramy a je poistený. Počas otváracích hodín (7:00 hod. - 23.00 hod.) máte transfer z a na letisko zdarma, mimo otváracích hodín sa účtuje poplatok 10 € jednosmerne. Rezerváciu je potrebné urobiť vopred na webstránke http://www.zaparkujem.sk/rezervacia/

    Monty - za týždeň v hlavnej sezóne zaplatíte 50 €, za dva týždne 75 €. Kompletný cenník nájdete na tejto stránke. Monty je od letiska vzdialené 5 minút. Parkovisko má kapacitu viac ako 100 parkovacích miest, je monitorované kamerovým systémom, zabezpečovacím zariadením a je k dispozícii 24 hodín denne. Transfer z a na letisko je bezplatný. Rezerváciu je potrebné urobiť vopred na webstránke https://airportparking.sk/monti-sro/rezerv%C3%A1cia

    Parkovisko priamo na letisku Bratislava - za týždeň v hlavnej sezóne zaplatíte 40 €, za dva týždne 85 €. Kompletný cenník nájdete na tejto stránke. Parkovisko je v pešej vzdialenosti od letiska a má kapacitu cca 800 miest. Ide o nekryté, nestrážené parkovisko, ktoré je zabezpečené rampami. Nie je možná rezervácia miesta vopred, dostupnosť si ale (najmä v lete) overte telefonicky. Za miesto zaplatíte v hotovosti alebo kreditnou kartou v automatických staniciach, ktoré sa nachádzajú na parkovisku, v odletovej a príletovej časti terminálu alebo priamo u operátora v pokladni na parkovisku P2. Všetky potrebné informácie nájdete na stránke letiska.

    parkovanie letisko Bratislava

    Košice

    Parkovanie priamo na letisku Košice - za týždeň v hlavnej sezóne zaplatíte 36 €, za dva týždne 57 €. Kompletný cenník nájdete na tejto stránke. Parkovisko je v pešej vzdialenosti od letiska a delí sa na tri časti. P1 je určené pre parkovanie vozidiel autopožičovní, P2 je určené pre odvoz alebo vyzdvihnutie cestujúceho (do 10 minút je zdarma) a P3 je určené na dlhodobé státie. Nie je možná rezervácia vopred, dostipnosť si môžete opäť telefonicky overiť. Zaplatiť za parkovné je možné prostredníctvom platobných automatov. Jeden je pri vstupe na parkovisko P2 a ďalší je v termináli vedľa východu z časti Prílety. Automat vám ale vydá maximálne 20 € výdavok. Ak teda nemáte presne, použite radšej kartu. Všetky potrebné informácie nájdete na stránke letiska.

    Poprad

    Parkovanie priamo na letisku Poprad - za týždeň v hlavnej sezóne zaplatíte 26 €, za dva týždne 54 €. Kompletný cenník nájdete na tejto stránke (treba na pravej strane nájsť ikonku P - Parkovanie). Parkovisko je v pešej vzdialenosti od letiska a je zabezpečené rampami. K dispozícii je 92 parkovacích miest, rezervácie sa nerobia. Za parkovné je potrebné zaplatiť pred odchodom z parkoviska. Platbu je možné uhradiť iba v hotovosti, v automatickej platobnej stanici na parkovisku v blízkosti odletového terminálu. Všetky potrebné informácie nájdete na stránke letiska.

    parkovanie letisko košice

    Viedeň (Schwechat)

    Parkovanie priamo na letisku Schwechat: za týždeň v hlavnej sezóne zaplatíte od 105 €, za dva týždne 140 €. Kompletný cenník nájdete na tejto stránke. Parkovisko je v pešej dostupnosti od letiska - parkoviská a parkovacie domy sú prepojené s odbavovacou budovou chodbami a zastrešenými chodníkmi. Celý komplex sa delí na niekoľko častí (viď. mapka nižšie). Parkovisko C, Parkovacií dom 3 (odporúča sa pre Terminál 1 a Terminál 1A), Parkovací dom 4 (odporúča sa pre Terminál 3 a parkoviská pre krátkodobé parkovanie: K1/K4 - ak cestujúcich privážate, t.j. odletový terminál a a K3 - ak cestujúcich vyzdvihnete, t.j. príletový terminál. Rezervácia nie je nutná. Vďaka nej však môžete niekedy využiť špeciálne ponuky - napríklad nižšiu cenu. Parkovacie poplatky sa platia pred odjazdom na jednom z početných pokladničných automatov alebo priamo na pokladni parkovacieho domu a to v hotovosti alebo kartou. Všetky potrebné informácie nájdete na stránke letiska.

    Parkovisko Mazur: za týždeň zaplatíte cca 80 €, za dva týždne cca 108 €. Kompletný cenník nájdete na tejto stránke. Parkovisko je od letiska vzdialené približne 3 km a transfer je bezplatný. Rezervácia vopred nie je nevyhnutná, ale môžete vďaka nej získať miesto za výhodnejšiu cenu. Nám počas písania tohto článku vyhodilo pri online rezervácii zľavu 25% na týždenné parkovanie. Ak sa rozhodnete si miesto rezervovať, musíte tak urobiť minimálne 12 hodín vopred. Rezerváciu parkovacieho miesta môžete urobiť online na stránke parkoviska Mazur,

    Parkovisko Parktiger: za týždeň v hlavnej sezóne zaplatíte od cca 35 €, za dva týždne 70 €. Na stránke nájdete iba všeobecné info, že za 1 deň parkovania zaplatíte od 4,99 €. Konečná suma sa vám ukáže až keď v online rezervácii navolíte potrebný dátum. Parkovisko je od letiska vzdialené približne 7 km, na letisko sa viete dostať vlakom, ktorý chodí každých 30 minút. Za osobu jednosmerne zaplatíte 1,8 € a cesta trvá cca 6 minút. Ak sa vám nechce čakať na vlak, môžete zavolať taxík alebo UBER. Jednosmerná cesta ale bude začínať na cca 10 €. Miesto je potrebné rezervovať vopred na stránke Park Tiger.

    Brno

    Parkovanie priamo na letisku: za týždeň zaplatíte cca 800 Kč, za dva týždne 1 500 Kč. Kompletný cenník nájdete na tejto stránke. Transfer na letisko je v cene. Za parkovanie viete zaplatiť v oranžových platobných automatoch. Dva sú v príletovom terminále, 1 v spojovacom trakte medzi príletovým a odletovým terminálom. V automatoch viete platiť iba v hotovosti (bankovky do hodnoty maximálne 1000 Kč) alebo na prepážke Zákazníckeho centra v odletovom terminále (nachádza sa v strede, oproti vstupu do terminálu. Na prepážke Zákazníckeho centra viete platiť v hotovosti, kartou alebo si tu viete uplatniť voucher od cestovnej kancelárie. Rezervácia vopred nie je možná. Všetky dostupné info nájdete na stránke letiska Brno.

    Budapešť

    Parkovanie priamo na letisku Budapešť:

    pri Termináli 1 je k dispozícii 500 parkovacích miest, pri Termináli dva je k dispozícii 2000 parkovacích miest. Nechýbajú ani miesta na krátkodobé státie. Miesto si viete zarezervovať telefonicky alebo online na webovej stránke www.bud.hu/english/passengers/access_and_parking/parking. Za týždeň zaplatíte cca 25 €.

    Parkovanie v blízkosti letiska: vo vzdialenosti 5 - 10 kilometrov od letiska sa nachádza niekoľko platených parkovísk, transfer je opať v cene. Za týždenné parkovanie zaplatíte cca 20 €.

    Užitočné tipy na záver

    • O možnosti zakúpenia parkovacie miesto sa informujte už v cestovke - pri kúpe zájazdu. Majú viac skúseností, pravdepodobne vám poradia a rovno aj zabezpečia to najlepšie a najlacnejšie parkovacie miesto. Vy už iba dostanete info o potvrdenej rezervácii alebo priamo parkovací lístok.
    • Vždy parkujte na strážených parkoviskách. Vyhýbajte sa tmavým uličkám blízko letísk. Sú rajom zlodejov.
    • Počet parkovacích miest je obmedzený. Myslite na to najmä počas hlavnej sezóny a zarezervujte si miesto vopred.
    • Nenechávajte si vo svojom aute cennosti a drahú elektroniku alebo peniaze.
    • Auto pred odchodom zamknite a zatvorte okná.

    Pozrite si ponuku dovoleniek na Destinácie.sk

    Páči sa vám tento článok? Môžete ho zdieľať s priateľmi.

    Podobné články

    Čo si zbaliť do mobilu? Užitočné aplikácie, bez ktorých sa na dovolenke nezaobídete! Margaréta Koklesová25.8.2019Dovolenka pri mori, Užitočné dovolenkové tipyDnes už na dovolenku asi nepôjdete s papierovou mapou a slovníkom. Mnohí si už so sebou nenosia ani foťák. Všetko máme pohodlne v smartfónoch. Avšak väčšina ľudí ani netuší, s čím všetkým nám šikovné telefóny na dovolenke môžu pomôcť. Dnes existuje naozaj kvantum (bezplatných) cestovateľských aplikácií,... Najčastejšie cestovateľské podvody a turistické pasce Margaréta Koklesová20.7.2019Užitočné dovolenkové tipyTuristi sú obľúbeným objektom (nielen) pouličných zlodejov. Pohybujú sa v novom prostredí a často nie sú dostatočne oboznámení s miestnymi zvykmi a spôsobom života. A k tomu všetkému so sebou nosia kopec hotovosti. Toto všetko z dovolenkárov robí magnet na rôzne kriminálne živly. Poďme sa spolu pozrieť na to, ako sa vyvarovať najčastejším...