ÚVOD » Chorvátsko » Severná Dalmácia » Sveti Filip i Jakov

Hotel Alba
★★★

Veľmi dobré8.6
Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Recenzie
Hotel Alba - Hotel Alba - 1 Hotel Alba - izba - 2 Hotel Alba - recepcia - 3 Hotel Alba - reštaurácia - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Štrkovo skalnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora, ktorá sa nachádza približne 100 metrov od hotela. Približne 500 metrov od hotela sa nachádza piesočnatá pláž v kempe. Ležadlá a slnečníky sú za poplatok.

Centrum

Hotel je situovaný približne 300 metrov od mestá Sv. Filip i Jakov. 

Bazén

Hotel nedisponuje bazénom.

Od letiska

Najbližšie letisko sa nachádza v meste Zadar, približne 23 kilometrov od strediska Sv. Filip i Jakov.

Poloha

Hotel je situovaný na pobreží Pašmanského kanála, približne 300 metrov od mesta Sv. Filip i Jakov.

Internet

Wifi zadarmo

O hoteli

Hotel, ktorý je vhodný pre rodiny s deťmi obklopený mediteránskou zeleňou, v tichom prostredí a v blízkosti centra mestečka Sv. Filip i Jakov, do ktorého sa dostanete krátkou prechádzkou po prímorskej promenáde. 

Ubytovanie

Hotel disponuje dvojlôžkovými izbami s možnosťou prístelky a štúdiami s možnosťou prístelky. Dvojlôžkové izby sú vybavené stropným ventilátorom, kúpeľňou, SAT TV, Wifi, telefónom, trezorom, balkónom. Izby majú výhľad na parkovisko alebo na more. Štúdia sa nachádzajú na 1. alebo 2. poschodí, sú vybavené stropným ventilátorom, SAT TV, Wifi, telefónom, trezorom, malou kuchynkou, malou chladničkou, kúpeľňou, balkónom. Izby sú orientované na morskú stranu. 

Stravovanie

Ubytovanie je možné s polpenziou vo forme bufetových stolov.

Služby

Hotel ma klimatizované spoločné priestory, ponúka služby zmenárne. Posedieť si môžete v aperitív bare priamo v hoteli. Športové a zábavné aktivity Vám ponúka centrum strediska. Animačný program pre deti a dospelých.

Nákupné možnosti

Krátkou prechádzkou v mestečku Sv. Filip i Jakov. 

Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Severná Dalmácia sa rozkladá medzi letoviskom Karlobag a mysom Zečevo severne od mestečka Rogoznica. K pobrežiu Severnej Dalmácie patria aj ostrovy - Pag, Premuda, Ist, Vir, Ugljan, Pašman, Dugi otok, Murter a šibenické súostrovie. Okrem početných ostrovov a ostrovčekov, ktoré robia túto časť Dalmácie jedinečnú, sa tu nachádzajú aj dva Národné parky Paklenica a Krka, no zároveň je nutné vziať do úvahy aj blízkosť Národného parku Kornati a Národného parku Plitvické jazerá a Severný Velebit, ďalej vodopády Krky a Kornatské ostrovy.


Väčšina letovísk (Tribunj, Starigrad, Sukošan, Sveti Filip i Jakov, Pakoštane a Pirovac) Severnej Dalmácie sú skôr menšie letoviská, no získajú si Vás svojou atmosférou, pokojom, nádhernými kamienkovými plážami, čistým morom a výbornými podmienkami pre vodné športy. Rušných letovísk v tejto oblasti Dalmácie nie je veľa a patria k nim mestá ako Zaton, zadarský Borik a Kolovare, Crvena Luka, Biograd na moru, Vodice, Solaris u Šibeniku a Primošten, v ktorých sú okrem iného aj bohaté možností zábavy a spoločenského a kultúrneho vyžitia. Severná Dalmácia je bohatá i na kultúrne historické pamiatky – napr. mesto Zadar, ktoré je zároveň hlavným strediskom oblasti, so širokou ponukou predovšetkým románskych pamiatok, ďalej Šibenik s katedrálou, ktorá bola zapísaná do listiny svetového kultúrneho dedičstva organizácie UNESCO, alebo mestečko Nin s najmenšou katedrálou sveta a malebným kostolíkom Sv. Mikuláša.


Spoločnou charakteristikou všetkých letovísk Severnej Dalmácie sú pekné kamienkové pláže, borovicové lesy, čisté more, výborné podmienky pre vodné športy, krásna príroda a milé a priateľské prostredie.

Vzdialenosť od letiska

1 km (Zadar)

Vzdialenosť od Bratislavy

706 km

Dĺžka trasy

Z Bratislavy 706 km.

Pláž

Piesočné, kamienkové, betónové.

Šport

Na svoje si tu prídu najmä milovníci jachtingu. V Šibeniku sa pravidelne koná medzinárodný pretek vo windsurfingu. Pre rekreačné účely nájdete pod ochranným krytom píniových borovíc aj dostatok športovísk a ihrísk. Okolité hory a ich kaňony zase lákajú odvážnych horolezcov.

Výlety

Národné parky  Kornati, Paklenica, Plitvice,vodopády Krkaprírodné parky Velebit, Telaščica, historické mestá Zadar, Šibenik, Split, Trogir, Dubrovnik, Korčula, rafting na rieke Cetine, ostrov Hvar – mestečká Hvar, Stari Grad, Vrboska, ostrov Brač – Supetar, Selce, Bol.

Mapa

Video

8.6
8
Hodnotenie od zákazníka: 10.4. 2018 o 11:01
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Recenze.cz
Plusy: Pohodová dovolenka na pokojnom mieste. Izba priestranná a čistá, kúpeľňa s vaňou. Izba nemala klimatizáciu, čo nám v našom termíne dovolenky až tak nevadilo, ale v sezóne to môže byť problém. Pozor na umiestnenie izieb, ak chcete v noci pokoj vyhnite sa umiestneniu na stranu ulice. Sú síce lacnejšie, ale hotel je dosť blízko ulice, kde je v noci dosť rušno. Raňajky a večere bufetové, raňajky sme mali celý týždeň rovnaké. Večere boli výborne a boli vždy koláče a ovocie. More a pláž čisté, vstup do mora pozvolný, vhodný pre deti a neplavcov.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 10.4. 2018 o 10:56
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.pl
Plusy: Veľmi pekný, pokojný hotel, ktorý sa nachádza veľmi blízko pláže. Je to skvelé miesto pre návštevu národných parkov Kornati (7 km) a Krky (30 km). Veľmi chutné a pestré jedlá. Raňajky od 7 do 10 hod, čiže môžete spať dlhšie. Večera medzi 18:30 a 21:00 hod. Osobitne odporúčam ľuďom, ktorí hľadajú pokoj a kľud. Od 23:00 do 8:00 je možné počuť len cikády. Je lepšie zaplatiť si za balkón s výhľadom na more, a to nielen kvôli krásnemu výhľadu na more a ostrovy, ale aj preto, že za parkoviskom a záhradou je rušná ulica. Wi-fi v izbe bez príplatku. Bezplatné parkovisko a tenisové kurty. Veľmi pekný a ochotný personál. Samotné mesto je veľmi kľudné a tiché aj počas hlavnej sezóny. Štrkové alebo betónové pláže.
zobraziť viac
8
Hodnotenie od zákazníka: 10.4. 2018 o 10:52
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Toto je miesto pre rodiny alebo ľudí, ktorí majú radi pokojné miesta. Tieto byty sú veľmi blízko mora. Pekný výhľad z balkóna (z apartmánu Alba). Boli sme tam 10 dní a bol to dobre strávený čas pre nás. Personál bol pre nás veľmi priateľský a užitočný. Izba bola veľmi čistá. Veľmi dobrá cena.
zobraziť viac
10
Hodnotenie od zákazníka: 10.4. 2018 o 10:51
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.com
Plusy: Strávili sme pekný týždeň s rodinou. Personál bol milý, zariadenie hotela bolo celkom nové a štýlové. Môžem to odporučiť.
zobraziť viac
7
Hodnotenie od zákazníka: 10.4. 2018 o 10:46
Navštívené v termíne:
Nadpis: Recenzia z Tripadvisor.de
Plusy: Najlepšia vec v tomto hoteli je jeho blízkosť k pláži. Izby s výhľadom na more s príplatkom a v horúcom počasí je to dobrá voľba, pretože izby sú bez klimatizácie a je tam neskutočne horúco. Stropný ventilátor sa ťažko používa. Našťastie jedáleň a recepcia sú klimatizované. Wifi funguje len občas. Zariadenie izieb je inak v poriadku, upratovanie len zriedka, ale uteráky boli menené, ak sme ich hodil na podlahu. Na raňajky boli každý deň rovnaké smažené vajce a vaječné omelety, ako aj párky, salámy, syry, rôzne nátierky, paradajky, uhorky, obilniny, džúsy, takže dosť na výber. Káva z dvoch predajných automatov celkom dobre chutila. Večera bola vždy veľmi chutná, trochu nás rozrušil dav a čakanie na donášku jedla. Moja žiadosť o druhú plastovú stoličku na terasu bola prvýkrát ignorovaná, druhýkrát som dostal odpoveď, že si môžem zobrať kreslo z vedľajšej miestnosti. Miesto je dosť tiché a pokojné, počas dňa nie je veľa spôsobov, ako sa najesť, s výnimkou supermarketu. V hoteli a na pláži je veľa turistov z Čiech, Slovenska, Maďarska aj Nemecka.
zobraziť viac