ÚVOD » Chorvátsko » Lošinj » Mali Lošinj

Family hotel Vespera - polpenzia#Family hotel Vespera
★★★★

Popis hotela
Oblasť a mapa
Galéria
Family hotel Vespera - polpenzia#Family hotel Vespera - bazenovy komplex, hotel Vespera, Lošinj, Chorvátsko - 1
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

O destinácii

Ostrov Lošinj leží vo vonkajšom pásme Kvarnerského súostrovia s rozlohou 75 km2, s dĺžkou 31 km. Aj keď je Lošinj omnoho menší ako susedný Cres, má dvojnásobný počet obyvateľov a pôvodne tvoril s ostrovom Cres jeden veľký ostrov s názvom Apsyrtides, najväčší ostrov na Jadrane. Severná časť ostrova Lošinj je hornatá a nachádza sa tu pohorie Osoršćica s najvyšším vrcholom ostrova, Televrin (588 mnm). Na juhu ostrov dosahuje výšku 243 m vrchom Grgošćak. Pobrežie v južnej časti je veľmi členité a pokrýva ho bohatá subtropická vegetácia, vyhlásený je najmä záliv Čikat s chráneným lesoparkom. V južnej časti ostrova ležia v jeho krásnych zátokách najobľúbenejšie letoviská ostrova Mali Lošinj a Veli Lošinj. Veli a Mali Lošinj boli už v roku 1892 označené za klimatické kúpele a ozdravovne a to vďaka bohatstvu zelene, kvalitnému vzduchu a morskému aerosólu.

Umelý prieplav Privlaka, v blízkosti letoviska Mali Lošinj, rozdeľuje ostrov na dva diely spojené mostom. Lošinj je tak tradične vedľa ostrova Krk jedným z najnavštevovanejších chorvátskych ostrovov. Tomuto faktu nahráva najmä mierne podnebie, priaznivé i v zimnom období. Na ostrove sa nachádza mnoho, dnes obnovených, víl a letných domov ešte z čias Rakúsko-Uhorska a pribudli aj novo vybudované hotely. Lošinj je jedným z najnavštevovanejších ostrovov v Chorvátsku a to najmä pre svoje mierne podnebie, prírodu a krištáľové more. Ostrov Lošinj sa nachádza v subtropickej-mediteránnej oblasti a je porastený hustou vegetáciou vhodnou na liečenie kožných chorôb a dýchacích orgánov. Vďaka osorskému mostu je Lošinj veľmi dobre dostupný cez ostrov Cres. Na Cres je možné sa dostať trajektom z Istrie / Brestová - Porozina / alebo z polostrova Krk, ktorý je spojený Krčským mostom / Valbiska - Merag /. Cresom a Lošinj spája veľmi dobrá komunikácia, ktorá sa každým rokom zlepšuje.

Vzdialenosť od letiska

121 km (Rijeka)

Vzdialenosť od Bratislavy

665 km

Dĺžka letu

1 hodina a 40 minút (Košice - Rijeka)

Dĺžka trasy

Z Bratislavy ste autom za 8 hodín na Lošinje.

Pláž

Blízko centra mesta Mali Lošinj sa nachádza pláž Veli Zal, ktorú tvoria okruhliaky. Ďalšou plážou z jemného štrku je Sunčava uvala, ktorá je ohodnotená Modrou vlajkou.

Deti

Deti sa na pláži vyšantia na vodných bicykloch, či trampolínach.

Šport

Nádherná príroda, spoznávanie podmorského sveta, plachtenie, surfovanie, lyžovanie na vode a športový rybolov určite uspokoja aj tých náročnejších.

Výlety

Ostrov je obklopený početnými ostrovmi a ostrovčekmi (cca 25 ostrovov a ostrovčekov), ktoré sú obľúbeným výletným cieľom návštevníkov ostrova (napr. Unije, Vele a Male Srakane, Ilovik).

Zábava

Nočný život spríjemňujú návštevníkom krčmičky so živou hudbou, nočné kluby, každoročne sa tu usporadúva jazz-festival a vystupujú tu mnohé folklórne skupiny. Najznámejšie podniky sú Energy, Zanzibar a Koktejl bar, v ktorých sa zabavíte až do ranných hodín.

Mapa

Video