ÚVOD » Chorvátsko » Cres » Martinšcica

Camping Slatina

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Camping Slatina - 1 Camping Slatina - 2 Camping Slatina - 3 Camping Slatina - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Druhým najväčším ostrovom Chorvátska je práve ostrov Cres a nájdete ho na severe časti Kvarnerského zálivu a svojou južnou časťou je spojený s ostrovom Lošinj. Dostanete sa tu trajektom z poloostrova Istria alebo z ostrova Krk. Zaujímavosťou ostorva je sladkovodné Vranjsko jazero, ktoré si môžete pozrieť z výhľadu okolitých svahov. Jazero slúži ako zásobáreň pitnej vody pre ostrov Cres a tiež pre ostrov Lošinj, preto je k nemu prísny zákaz vstupu.

Vzdialenosť od letiska

74 km (Rijeka)

Vzdialenosť od Bratislavy

620 km

Dĺžka letu

1 hodinu a 40 minút (Košice - Rijeka)

Dĺžka trasy

Z Bratislavy ste autom za 7 hodín v Crese.

Pláž

Kúsoček od mesta sa nachádzajú kamienkovo - štrkové pláže.

More

Čistú vodu mora okolo ostrova potvrdzujú aj delfíny, ktoré tu žijú.

Šport

Každý rok sa tu uskutočňujú preteky jachtárov - regaty. Pre dovolenkárov je pripravených až 100 km značených cyklistických a turistických chodníkov.

Výlety

Zaujimavú minulosť ostrova spoznáte prehliadkou po historických pamiatkách. Pri osade Lubenice je starobylá osada na vyvýšenom brale, dostanete sa k nej po úzkej ceste. Toto miesto slúži aj na uskutočňovanie koncertov, ktoré si užijete priamo na nádvorí.
Ďalšou atrakciou ostrova je jaskyňa Plava Grota, nchádza sa na pobreží ostrova v zátoke Žanja a vchádza sa do nej na lodi alebo to môžete preplávať cez 10 m dlhý tunel. Do vnútra jaskyne vchádza slnečné svetlo, čo spôsobuje, že v jaskyni je krásne sfarbená voda do modra.

Zábava

Na ostrove sa konajú hudobné podujatia ako Lubenické večery alebo Osorské hudobné večery, ktoré okrem klasickej hudby ponúkajú aj etno a jazz hudbu.

Mapa