ÚVOD » Chorvátsko » Brač » Supetar

Bluesun Resort Velaris - Amor a Villa Luka
★★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Bluesun Resort Velaris - Amor a Villa Luka - 1 Bluesun Resort Velaris - Amor a Villa Luka - 2 Bluesun Resort Velaris - Amor a Villa Luka - 3 Bluesun Resort Velaris - Amor a Villa Luka - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Ostrov Brač je najväčším ostrovom v skupine ostrovov Strednej Dalmácie a tretí najväčší ostrov v celom jadranskom súostroví. Najvyšším vrcholom ostrova je Vidova gora (780 m.n.m.) a zároveň je to aj najvyšší vrchol všetkých ostrovov v Jadranskom mori. Z tejto hory je nádherný výhľad na celú oblasť Strednej Dalmácie a Makarskú riviéru. Brač je od pevniny oddelený 2 prielivmi: Bračským prielivom a Splitským prielivom a od ostrova Hvar Hvarským prielivom. Brač je typický vápencový ostrov s kamenistým terénom a nenachádzajú sa tu vodné toky, jediné stabilné vodné pramene sa nachádzajú pri osade Bol. Ostrov je tak závislý na zásobovaní vodou podmorským potrubím z pevniny (z rieky Cetiny).

Podnebie je výrazne stredomorské s pomerne vysokým počtom hodín slnečného svitu. Na rozdiel od všetkých ostatných jadranských ostrovov, má Brač veľmi bohatú flóru a faunu a výraznejší rozdiel je aj medzi ročnými obdobiami. Na väčšine pobrežia ostrova sú pekné okruhliakové pláže obklopené borovicami a najznámejšia je pláž Zlatý mys v Bole, ktorá je mnohými považovaná za najkrajšiu pláž na Jadrane. Nachádzajú sa tu moderné hotely, apartmány, súkromné domčeky a vily. Väčšie strediska ostrova poskytujú aj bohaté športové vyžitie (potápanie, windsurfing, jachting a pod.). Na ostrove Brač je 22 obcí a osád a správnym strediskom ostrova je Supetar. Z ďalších významnejších obcí sú to Pučišća, Nerežišća, Selce, Sutivan, Milna, Splitska, Postira, Povlja a niektoré ďalšie. Všetky významnejšie obce na ostrove sú navzájom spojené dobrou cestou. Hlavné letoviská ostrova sú Supetar a Bol.

Brač má trajektové spojenie so Splitom zo Supetaru, trajektová linka jazdí aj do Makarskeja to zo Sumartinu a rýchla lodná linka Split - Jelsa na Hvare má zastávku aj v Bolu. Vo vnútrozemí ostrova je aj medzinárodné letisko, využívané najmä v sezóne, predovšetkým pre charterové lety.

Vzdialenosť od letiska

34 km (Split)

Vzdialenosť od Bratislavy

863 km

Dĺžka letu

cca 1 a pol hodiny (Bratislava - Split)

Dĺžka trasy

Z Bratislavy ste autom za 9 hodín a 20 minút na Brači

Pláž

Ostrov je pokrytý rôznymí plážami, cez okruhliakové a kamenisté s voľným prístupom do vody až po skalnaté pobrežia, nechýbajú tu aj betónové pláže.

More

Väčšinou krištáľovo čisté, až na prístavné mestá.

Deti

Deti si prídu na svoje na detských ihriskách, trampolínach.

Šport

Jedným z najznámejšich miest surférov je práve ostrov Brač.

Výlety

Kúzelný ostrov s nádhernou nedotknutou prírodou, bohatými historickými a kultúrnymi pamiatkami je ako stovrený na výlety rôzneho typu.

Zábava

Na tomto ostrove si asi naozaj každý príde na svoje. Na výber máte klasické koncerty, diskotékovú hudbu, ale aj výstavu obrazov a fotografií. Pláž Zlatni Rat ponúka mnoho barov a podnikov stvorených na zábavu. Disko klube Faces navštevuje  počas jednej noci až 2000 ľudí.

Mapa

Video