ÚVOD » Bulharsko » Sozopol

Penzión Rishly
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Penzión Rishly - 1 Penzión Rishly - 2 Penzión Rishly - 3 Penzión Rishly - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.

Pláž

Nádherná rozsiahla piesočnatá pláž s jemným žltým pieskom, postupne sa zvažujúca do mora. Pláž je vzdialená 100m od penziónu. Ideálna pre neplavcov a deti. Lehátka a slnečníky sú na pláži za poplatok. Na pláži nájdete širokú ponuku vodných a iných športov: - vodné bicykle, skútre, lyže - jazda na banáne - tobogany - potápačské kurzy - diskotéky a mnoho ďalších športových a kultúrnych aktivít pre dospelých a aj deti, ktoré vám spríjemnia Váš rekreačný pobyt.

Centrum

Penzión je v blízkosti centra.

Bazén

V penzióne nie je bazén.

Od letiska

Vzdialenosť penziónu od letiska v Burgase autom je 35km.

Poloha

Elegantný a moderný rodinný penzión sa nachádza v rekreačnom mestečku Sozopol. Penzión je obľúbený najmä výhodnou polohou od pláže, a to len 100m. Sozopol je bývalé rybárske mestečko a je zaujímavé aj svojou historickou minulosťou. V meste nájdete množstvo malebných zákutí, historické kostoly, drevené domčeky v úzkych uličkách, pouličných umelcov a v záhradách figovníky a vinič. Mesto je rozdelené na dve časti – staré mesto leží na poloostrove a od nového mesta na pevnine je oddelené prírodným parkom.

O hoteli

Moderný penzión s ochotným, príjemným personálom sa nachádza približne 50 m od piesočnatej pláže.

Ubytovanie

Rekreant má na výber príjemné a čisté ubytovanie v priestranných izbách s balkónom:
- dvojlôžkové izby s možnosťou jednej prístelky
Vybavenie izieb:
- TV/SAT
- mini chladnička
- ventilátor
- vlastná sprcha s WC a umývadlo

Stravovanie

- bez stravy
- za doplatok možnosť doobjednania raňajok vo vedľajšom penzióne Morská Hviezda
Skvelá možnosť stravovania sa v okolitých reštauračných zariadeniach v letovisku za veľmi prijateľné ceny. Podávajú sa tie najlepšie jedlá bulharskej a medzinárodnej kuchyne. Reštaurácie ponúkajú veľký výber jedál z rýb.

Nákupné možnosti

V letovisku nájdete množstvo podnikov, romantických taverien, barov s diskotékami, príjemných reštaurácií a obchodíkovAj v blízkosti hotela nájdete možnosti na nakupovanie.

Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Sozopol je jedným z najkrajších a najnavštevovanejších letovísk Bulharska. Malebné historické a rybárske mestečko sa nachádza 34 km južne od Burgasu. Leží na skalnatom polostrove vulkanického pôvodu. Vznik mesta sa datuje okolo roku 610 pred n.l. Stará časť mesta Sozopol bola v roku 1970 vyhlásená UNESCOM za historicky chránenú oblasť. Najvýznamnejšie objekty - kostol Svätej Bohorodičky (1457) - a ďalších 180 objektov bolo vyhlásené za národné pamiatky. Drevom obložené domy v tesných uličkách, figovníky v záhradách za kamennými múrmi, domáce vinice v každom dvore poskytujúce ľahký tieň za poludňajšieho žiaru, malebné zákutia pre dvoch a tiché krčmičky na útese nad vlnami, rybári, odchádzajúci za úsvitu na more, umelci vystavujúci v galériách na ulici svoje diela, staré ženy vytvárajúce priamo pred vašimi očami nádherné pletené či háčkované obrusy. Nová časť Sozopol leží na pevnine a je tu podstatne rušnejšie. Tvoria ju predovšetkým novo vybudované hotely a vilky v stráni nad polostrovom. Nájdete tu všetku turistickú vybavenosť, desiatky obchodíkov a reštaurácií ponúkajúcich vynikajúcu bulharskú kuchyňu i bohatý nočný život s množstvom hudby a tanca v miestnych diskotékach.

Vzdialenosť od letiska

Letisko v Burgase je vzdialené 34 km. Transfer z letiska trvá približne 30 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 385 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Burgas: 1:20 hod.
Košice - Burgas: 1:05 hod.
Poprad - Burgas: 1:15 hod.
Sliač - Burgas: 1:15 hod.
Viedeň - Burgas: 1:25 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá približne 14 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

Typický bulharský začiatok roka je chladný, pretože v januári teploty vystúpia len na 6°C a vo februári 7°C. V marci je o čosi teplejšie a teploty vystúpia na 13°C, v apríli je ešte teplejšie, a to 15°C. Máj je znamením, že už prichádza leto a teploty vystúpia na 20°C no v júni je už horúco, až 25°C. Typické leto je v júli a auguste, kedy sa teploty vyšplhajú až na 27°C. Mierne ochladenie príde v septembri, kedy sú teploty 24°C a v októbri 18°C. November je už chladnejší, teploty sa pohybujú okolo 12°C a v decembri okolo 8°C.

Pláž

S krásnym zlatistým pieskom v ktorom je možné hlavne ráno nájsť aj nejaké tie mušličky. Dostatočne široká pre tých ktorí si chcú priplatiť za lehátko a slnečník aj pre tých s vlastným vybavením.


(Zdroj: flickr//cc/Central beach Sozopol)

More

Nádherne priezračné počas leta s príjemnou teplotou a pozvoľným vstupom.

Teplota mora

Január - 10°C, Február - 9°C, Marec - 9°C, Apríl - 11°C, Máj - 16°C, Jún - 21°C, Júl - 24°C, August - 24°C, September - 22°C, Október - 19°C, November - 15°C, December - 12°C.

Deti

Sozopol je opäť dostupný pre všetky vekové kategórie, najviac zábavy si však deti užijú na miestnej promenáde, kde sa môžu dokonca odfotiť so živým hadom alebo papagájom a v samotných ubytovacích zariadeniach ktoré pripravujú bohaté animačné programy.

Šport

Plážové volejbalové ihriská, vodné bicykle, skútre, potápanie, jazda na banáne.

Zábava

V Sozopole začína zábava už do neskorého popoludnia napríklad posedením v reštaurácii s krásnym výhľadom a príjemnou živou hudbou, v meste je tiež plno barov otvorených do rána s dostupnými cenami a veľkým výberom mix drinkov.

Mapa

Video

V meste Sozopol môžete vidieť zaujímavé pamiatky, ale na výlet si môžete odskočiť aj do okolitých miest.

STARÉ MESTO SOZOPOL

Je veľmi malé, ale veľmi pekné mesto, ktoré navštevuje veľmi veľa turistov. V Sozopole môžete vidieť zaujímavé budovy, taktiež môžete navštíviť mieste reštaurácie s domácimi špecialitami.


(Zdroj: flickr//cc/Sozopol)

RAVADINOVO CASTLE

Neďaleko strediska, cca 6 km, si nenechajte ujsť prehliadku hradu, ktorý je postavaný v modernom štýle. Má krásne vybudovaný a upravený areál, ktorý je tvorený veľkou záhradou. Súčasťou je aj vínna pivnica, kde môžete ochutnať miestne vína.


(Zdroj: flickr//cc/Ravadinovo castle)

BURGAS

Burgas je štvrté najväčšie mesto v Bulharsku s významným prístavom a lodenicou. V Burgase sa nachádza medzinárodné letisko a je zaujímavým turistickým miestom, kde nájdete mnoho pamiatok a atrakcií. Od mesta Sozopol je to cca 45 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Burgas)

NESSEBAR

Toto mesto je jedno z najstarších miest v celej Európe a typické je pre ňho to, že sa nachádza na polostrove, ktorý je s pevninou spojený mostom. Je to starobylé mesto s úzkymi uličkami, krásnou bulharskou architektúrou, pozostatkami starých kostolov a hlavne s romantickou atmosférou. Nessebar je od mesta Sozopol vzdialený cca 81 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Nesebar)

BEGLIK TAŠ

Beglik Taš je nazývaný aj "bulharským stonehenge", pretože ukrýva veľmi zaujímavé skalné útvary. Skaly môžete vidieť v tvare manželskej postele s vankúšom, taktiež lono Veľkej matky či prevrátené srdce. Medzi známe útvary patrí taktiež Markov kameň a Miškova niva. Od mesta Sozopol je vzdialený cca 40 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Beglik Tash)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.