Záruka najnižšej ceny
Nakupujte u nás za rovnaké ceny, ako priamo v cestovnej kancelárii, so všetkými výhodami a vernostnými zľavami.

Široká ponuka zájazdov
Vyberte si z ponuky slovenských, českých, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na jednom mieste.

ÚVOD » Bulharsko » Kiten

Neva
★★★

Popis hotela
Termíny
Oblasť a mapa
Galéria
Výlety
Neva - 1 Neva - 2 Neva - 3 Neva - 4 +5
* Toto je iba základný neoficiálny popis hotela, detailný popis zájazdu nájdete v konkrétnom termíne, ako Popis zájazdu.
Zariadenie momentálne nemá žiadne termíny v ponuke.

O destinácii

Kiten je malé polostrovné moderné mestečko, ktoré leží 5 km od Primorska a 60 km od Burgasu a ktoré sa môže pochváliť výnimočne zdravou klímou a tým, že sa tu liečia kožné choroby, astmatické a dýchacie problémy. Súčasné mestečko je vystavané na základoch starovekej pevnosti Urdoviza, ktorá ležala na samej špici polostrova. Z juhu aj zo severu je mestečko lemované pôsobivými zátokami obklopenými nedotknutou prírodou. Obľúbená je prekrásna zátoka Atliman. Kitenský záliv je právom považovaný za jedno z najkrajších miest Bulharska a ocenia ho hlavne milovníci pokoja. Na svoje si tu prídu nielen rodiny s deťmi, ale aj potápači, jachtári a rybári.

Vzdialenosť od letiska

Letisko je vzdialené 53 km (Burgas). Transfer z letiska trvá približne 40 minút.

Čas transferu z letiska do stredísk je informatívny a závisí od premávky a počte zastávok v jednotlivvých hoteloch po trase.

Vzdialenosť od Bratislavy

1 406 km.

Dĺžka letu

Bratislava - Burgas: 1:20 hod.
Košice - Burgas: 1:05 hod.
Poprad - Burgas: 1:15 hod.
Sliač - Burgas: 1:15 hod.
Viedeň - Burgas: 1:25 hod.

Dĺžka letov je len približná a informatívna.

Dĺžka trasy

Cesta autom z Bratislavy trvá v závislosti od počtu zastávok približne 15 hodín, vedie viacerými krajinami a je čiastočne spoplatnená.

Počasie

V tomto stredisku je začiatok roka chladný a typické teploty sú 6°C. Február má len približne 7°C a v marci teploty vystúpia na 13°C,v apríli až na 16°C. Od mája sa začína teplé obdobie, kedy sa teploty vyšplhajú na 21°C a v júni až na 26°C. Typické letné teploty sú v mesiacoch júl a august a pohybujú sa od 27°C - 29°C. September je o niečo chladnejší, je približne 25°C. V októbri sa začína jeseň, teploty dosiahnú 19°C a v novembri a decembri sa teploty pohybujú len okolo 9°C.

Pláž

Návštevníkov privítajú krásne piesočné pláže s pozvoľným vstupom do mora, prípadne pre romantikov pláže kamienkové pláže pod skalnatými útesmi.


(Zdroj: flickr//cc/Kiten Bulgaria)

More

Fantastický podmorský svet nájdu vyznávači potápanie práve v Kitene.

Teplota mora

Január - 9°C, Február - 8°C, Marec - 8°C, Apríl - 10°C, Máj - 15°C, Jún - 21°C, Júl - 23°C, August - 24°C, September - 22°C, Október - 18°C, November - 16°C, December - 12°C.

Deti

Pre deti množstvo vodných atrakcií , v meste menší zábavný park,  v hoteloch vyššej kategórie celodenné animácie v rámci programu.

Šport

Práve v Kitene je možný okrem klasického potápania aj yachting, dokonca tu pôsobí miestny yacht-club. Okrem toho vodné bicykle, vodné skútre, parasailing.

Zábava

V Kitene prúdi počas leta bohatý spoločenský život vrátane plážových diskoték, bary a reštaurácie sú otvorené do hlbokej noci.

Mapa

Video

BEGLIK TAŠ

Beglik Taš je nazývaný aj "bulharským stonehenge", pretože ukrýva veľmi zaujímavé skalné útvary. Skaly môžete vidieť v tvare manželskej postele s vankúšom, taktiež lono Veľkej matky či prevrátené srdce. Medzi známe útvary patrí taktiež Markov kameň a Miškova niva. Vzdialený od mesta Kiten je cca 12 km.


(Zdroj: flickr//cc/Beglik Tash)

NESSEBAR

Toto mesto je jedno z najstarších miest v celej Európe a typické je pre ňho to, že sa nachádza na polostrove, ktorý je s pevninou spojený mostom. Je to starobylé mesto s úzkymi uličkami, krásnou bulharskou architektúrou, pozostatkami starých kostolov a hlavne s romantickou atmosférou. Vzdialené je cca 90 km od mesta Kiten. 


(Zdroj: flickr//cc/Nessebar)

SOZOPOL

Len kúsok od strediska a to cca 26 km je vzdialené mestečko Sozopol. Je síce malé, ale veľmi pekné mesto, ktoré navštevuje veľmi veľa turistov. V Sozopole môžete vidieť zaujímavé budovy, taktiež môžete navštíviť mieste reštaurácie s domácimi špecialitami.


(Zdroj: flickr//cc/Sozopol)

PRIMORSKO

Primorsko je susedné letovisko, ktoré je preslávené čistými plážami a vodou. V stredisku sa nachádza niekoľko zaujímavostí a pamiatok, ktoré môžete navštíviť. Vzdialené je len cca 6 km. 


(Zdroj: flickr//cc/Primorsko)

Viac výletov nájdete na TripAdvisor.